Nanoil

Масло от жожоба
Jojoba Oil

100% органично | Нерафинирано | Студено пресовано

INCI: Simmondsia Chinensis Seed Oil
Размер 50 ml

Това естествено разкрасяващо масло, което в действителност е течен восък, е единственото, което притежава уникални разкрасяващи свойства. Маслото от жожоба е разнообразно и съдържа множество подхранващи вещества, включително витамини, сквален и мастни киселини. Абсорбира добре в кожата, притежава естествен UV филтър, много подобен по структура на човешкия себум. Също така, маслото от жожоба се справя при проблеми с акне и повлиява положително влошеното състояние на косата. Сертифицирано е от Ecocert, със световна известност и разпознаваемост за най-висококачествена натурална козметика.

- +

Маслото от жожоба се нарича „пустинното злато от вечнозелния храст“. Този течен восък се пресова от семена от жожоба: Simmondsia chinensis. Изключително устойчиво е на гранясване, което му помага да запази свойствата си.

NANOIL С МАСЛО ОТ ЖОЖОБА

NANOIL с масло от жожоба е естествено масло, извлечено чрез студено пресоване, то е нерафинирано и 100% органично. Благодарение на това всяка капка от това скъпоценно масло съдържа най-добрата есенция от семена от жожоба.

КАКВО СЪДЪРЖА МАСЛОТО ОТ ЖОЖОБА?

Маслото от жожоба е източник на ценни ненаситени мастни киселини (НМК) и растителни стероли, притежава противостареещи свойства, сквален, който подобрява и поддържа кожните функции, както и подмладяващия витамин Е.

КАК ДЕЙСТВА МАСЛОТО ОТ ЖОЖОБА?

 • Подходящо за различни типове кожа – мазна, суха, смесена.
 • Овлажнява и предпазва от дехидратация.
 • Дълбоко подхранва, успокоява и омекотява кожата и косата.
 • Създава защитен филм върху косата и кожата.
 • Регенерира кожата и се справя със сухотата.
 • Почиства и се грижи за скалпа.
 • Възпрепятства опадането на косата.
 • Балансира производството на себум и елиминира прекомерната себорея.
 • Поддържа pH на кожата и степента на овлажненост.
 • Грижи се за кожата около очите и устните.
 • Подхранва ръцете, краката и нокътните плочки.
 • Защитава краищата на косата и придава блясък.
 • Има антибактериален ефект.

За употреба върху коса

Маслото от жожоба е най-добрият, силно регенериращ балсам, подходящ за всички типове коса, тъй като забавя себореята на мазната коса и в същото време успокоява сухия скалп и овлажнява косата. Само малко количество от маслото е необходимо, за да го масажирате в скалпа и косата. Маслото от жожоба подобрява външния вид на косата и подсилва блясъка след първата употреба. Маслото може да се използва като допълнение към други продукти за грижа за косата.

За употреба върху тяло

Жожобата е идеален продукт и деликатно масло за масажи, както и силно подхранващ продукт за добавяне към вана, след което върху кожата не е необходимо да се нанася балсам. Подхранва, изглажда и овлажнява кожата. Маслото от жожоба притежава естествени UV филтри и облекчава кожата след слънчеви бани.

За употреба върху лице

Това е мощна съставка, използвана за домашна козметика за премахване на грим и кремове за лице, но може да се използва и като средство, забавящо стареенето, като усъвършенстван, подхранващ серум за лице, който да се прилага през деня и/или през нощта. Също така се бори с акнето, лекува кожни лезии и възпрепятства обезцветяването на кожата.

Нанасяне върху нокти

Маслото от жожоба е подходящо за ноктите на пръстите: омекотява и се грижи за кожичките. Признато е за най-доброто при увредени и чупливи нокти.

Инструкции за съхранение:

Маслото трябва да бъде плътно затворено и да се съхранява на сухо и прохладно място. Пазете от слънчева светлина.

Маслото от жожоба използвано в продуктите NANOIL е сертифицирано от Ecocert.

ЧЗВ - Често задавани въпроси

1.Как да нанасяте NANOIL С МАСЛО ОТ ЖОЖОБА?

Естествените масла са универсална козметика: могат да се прилагат върху тялото, лицето и косата, да се втриват в ръцете и ноктите или да се добавят към вана. Употребата им е без ограничение и можете да съобразите вида грижа предвид Вашите лични предпочитания.

2.NANOIL С МАСЛО ОТ ЖОЖОБА ще се погрижи ли по подходящ начин за моята коса и кожа?

Разкрасяващите масла се различават по концентрация на витамини, мастни киселини и други ценни вещества. Посетете нашия уебсайт, за да научите повече за техните уникални свойства и изберете маслото, което най-добре отговаря на косата и кожата Ви.

3.Какъв е срокът на годност на NANOIL С МАСЛО ОТ ЖОЖОБА?

Маслата NANOIL са ефективни и скоростта, с която ги използвате зависи от Вашите индивидуални нужди. Срокът на годност на всяко масло е посочен на опаковката.

4.Какво съдържа маслото от жожоба?

Маслото от жожоба от NANOIL е естествено масло, получено чрез студено пресоване. То е нерафинирано и 100% органично, притежаващо най-добрите разкрасяващи качества, сертифицирано от Ecocert. Благодарение на това всяка капка от това скъпоценно масло съдържа най-добрата есенция екстрахирана от семена на жожоба. NANOIL С МАСЛО ОТ ЖОЖОБА INCI: масло от семена от Simmondsia chinensis.

5.Мога ли да комбинирам NANOIL С МАСЛО ОТ ЖОЖОБА с други разкрасяващи масла?

Разбира се, че можете. Естествените масла, комбинирани заедно, създават най-добрите смеси, богати на допълнителни вещества (витамини, минерали, мастни киселини). Те действат в синергия и така се постига най-естествената грижа. Можете да ги комбинирате, за да получите продукт за почистване на лице или други домашно приготвени козметични продукти.

6.Как да съхранявам NANOIL С МАСЛО ОТ ЖОЖОБА?

След като използвате маслото, винаги се уверявайте, че бутилката е затворена плътно. Опитайте се да държите маслото на хладно място.