Лятни ритми! Най-добрите прически за фестивали (и не само)

Лятни ритми! Най-добрите прически за фестивали (и не само)

Летните музикални фестивали са смесица от различни стилове и цветове. Идеалната прическа за фестивал трябва да е привидно небрежна, подсилена с наситени цветове и аксесоари, съответстващи на цялата стилистика. Открийте най-добрите прически за фестивалите!

Някога те са били възможност за слушане на хубава музика. Днес те се превръщат в модни ревюта и място, където се създават нови тенденции в грима и стайлинга. Запознайте се с най-добрите прически за музикални фестивали и бъдете модерни това лято!

Фестивали на стила и цветовете

Достатъчно е да разгледате фестивалните вдъхновения в Instagram, за да се убедите, че летните музикални събития са празник на цветовете и смесица от стилове. Тук изкуството се преплита с най-новите тенденции и приложимата мода. Важен е не само тоалетът, но и гримът, бижутата и, разбира се, подходящата за фестивала прическа, която напълно отразява неговата атмосфера. За участниците във фестивала тя е като допълнително бижу, като черешката на върха на всеки фестивален стил.

НАЙ-ДОБРИТЕ ПРИЧЕСКИ ЗА ФЕСТИВАЛИ

Духът на всеки фестивал се предава най-лесно с подходящия стайлинг. Прическите за фестивала могат да бъдат пълни с цветове, енергични, разрошени, разхвърляни или малко разюздани. Можете да им придадете фестивален вид с подходящи фиби, цветове и украшения за коса. Те ще бъдат идеално допълнение към стила хипи, бохо или рок. Можете да се вдъхновите от прическите от модните подиуми или да посегнете към тенденциите отпреди години. Единственото ограничение е собственото ви въображение.

Не знаете каква прическа да си направите за музикален фестивал? Обърнете внимание не само на вида, но преди всичко на цветовете и аксесоарите. В този случай по-малко не означава по-добре.

Фестивална прическа - основни тенденции

ПЛИТКИ

Измежду всички прически по време на фестивалите неизменно преобладават всички варианти на плитката. Популярността на тази прическа произтича от лекотата на изпълнение, впечатляващия външен вид и възможностите, които предлага. Можете да срещнете всички видове плитки, като рибешки опашки, модерните холандски или френски плитки, или пък плитка от три кичура. Плитката може да бъде единична, симетрична от две страни или просто допълнение към прическата. Плитката може да бъде сплетена от бретона или само от няколко части на косата, за да изглежда прическата по-ефектна. Струва си да запомните, че плитката във фестивален вариант е най-добре представена в хаотичен небрежен вариант със свободни кичури и цветя или украшения, прикрепени между кичурите.

КОК

Идеалната прическа за фестивала трябва да бъде ефектна, а именно такава е прическата висок кок. За летен музикален фестивал ще е подходяща разпусната, обемна, със странични кичури или бретон. Добра основа за високия кок са вълните, благодарение на които той изглежда още по-ефектен. Ако планираме да вържем косата за фестивала на кок, имаме няколко варианта - небрежен кок на върха на главата, двоен кок, френски кок, самурайски кок с небрежни кичури в долната част или кок, сплетен с плитка. За да му придадете характер, можете да прикрепите към него цветя, да го увиете с цветни ленти или шал и дори да го покриете с мъгла от брокат.

КОНСКА ОПАШКА

Можете да се увлечете и с конските опашки! Макар че стандартната конска опашка може да изглежда твърде скучна за фестивална прическа, в комбинация с френска плитка или цветни аксесоари ще бъде зашеметяваща. Лесните за правене конски опашки са чудесна алтернатива на разпуснатите коси и букли - от една страна, косата е събрана и далеч от лицето, а от друга, част от кичурите падат свободно върху раменете. Прическите за фестивала предлагат широк спектър от възможности, дори ако изберем обикновена конска опашка. Можем да я направим стегната, малко по-ниско или близо до задната част на врата. Не забравяйте обаче, че тя изглежда най-добре на много дълга коса или ако носите екстеншъни.

ВЪЛНИ

Любителите на свободната коса могат да се изкушат от фини къдрици или плажни вълни. Прическите за фестивала трябва да са с голям обем, затова косата трябва да се повдигне в корените с пяна или специална пудра и да се издуха с голяма кръгла четка, преди да се оформи. За да придадете на прическата малко свобода, можете да прекарате пръсти през корените, да вкарате в тях леко масло или да я напръскате с мъгла. Смисълът не е косата да лежи равномерно, а да й придадете ефекта на вееща се от вятъра коса. Фестивалните вълни изглеждат блестящо сами по себе си, но те са напълно подходящи и за по-нататъшно оформяне. Фините вълни са най-добрата основа за фестивални прически.

Фестивална прическа - цветова палитра

Цветът на косата е изключително важен за външния вид на прическата. В случая с фестивалните прически той е особено важен, защото всеки стайлинг за лятно парти на открито се основава на смело съчетание и игра с цветовете. Можете свободно да комбинирате и да боядисате цялата си коса, да създадете омбре ефект, дъга или да оцветите само отделни кичури, например, за да разнообразите и подобрите вида на една плитка. Кой цвят на косата подхожда най-много на фестивала?

  • Пастелни нюанси (предимно) на розово, синьо, виолетово
  • Много светла коса в синьо, сиво или бяло
  • Холографски или дъгообразни нюанси

Ако не искате да ходите с розова коса всеки ден, използвайте креда за коса или спрей за боядисване на коса - ефектът ще е временен.

Фестивални прически - аксесоари

  • Венци за коса - най-подходящото допълнение към цветната детинска прическа на фестивала. Хипи стиловете се допълват идеално от венци от живи растения или изкуствени композиции. Последните са по-подходящи за фестивали поради своята дълготрайност. Венецът може да бъде много впечатляващ или деликатен, може да се носи на главата или под формата на флорално въженце, ръчно вплетено в косата. Внася лекота във всеки стил.
  • Цветя за коса - отделните цветя също могат да бъдат красиво вплетени в стайлинга. Една интересна фестивална прическа може да бъде допълнително разнообразена само с помощта на прикрепено цвете, например зад ухото или в горната част на косата. Подобно допълнение ще направи цялата визия по-женствена.
  • Ленти за глава - ако венецът в косата ни няма да подхожда на тоалета, то лентата за глава представлява добра алтернатива. Тя също може да бъде украсена с цветя, да има флорални мотиви и естествени цветове. Но може да бъде и дантелена или от връв, а тогава по-добре се вписва в бохо стила. Лентата за глава е чудесно допълнение към фестивалната прическа, но тя трябва да е украсена и да пасва идеално на стила на прическата ни и на тоалета.
  • Кърпички за глава - в много случаи лентата за глава и венецът не дават такива възможности като кърпичката за глава. Рок бандана или момичешки копринен шал са по-подходящи за косата. Можете да ги използвате, за да създадете лента в стил pin-up момиче, да я завържете около стилен висок кок или конска опашка или дори да я сплетете на плитка, за да придадете на косата по-интересен вид.
  • Бижута за коса - това е допълнение към прическата за постигане на идеална фестивална визия, особено ако планирате бохо стайлинг. Красиви верижки, свободно падащи върху косата, пръстени, фиби или фиби за коса с ювелирни украшения; всичко това ще е подходящо за музикален фестивал. Косата е толкова благодатен материал, че можете да вложите всичко в нея. Бижутата могат да бъдат само допълнение или например да служат като лента за глава.
  • Цветни каишки - винаги когато не знаете как да оформите косата си за фестивала или нямате време за трудоемки прически, каишките могат да ви бъдат от полза. Просто ги прикрепете към отделните ленти и дори разпуснатата коса ще придобие нов вид. Тези в нюанси на кафявото ще се докажат в рустикалните прически, а цветните ще бъдат идеално допълнение към хипи прическите. Можете да ги третирате като цветни акценти или да ги прикрепите към прическата си.
  • Татуировки за коса - метал татуировките могат да се носят не само по тялото, но и по косата. Този тип украса се вписва идеално във фестивалните тенденции. Освен това те се вписват в почти всеки стайлинг и изглеждат невероятно ефектно. Татуировката за коса може да има геометрични, ориенталски или флорални мотиви в нюанси на злато и сребро. Това е идеален вариант при права коса или гладки прически. За съжаление такава татуировка губи първоначалния си вид, когато се носи на вълни.

Каква козметика да използвате за фестивална визия?

Подготовката на косата за това, което я очаква на фестивала, изисква подходяща козметика. Продуктите, които ще предпазват от слънце, вятър и прах, са задължителни. Текстуриращата козметика, която добавя обем и цвят, също ще бъде полезна. Каква козметика за коса си струва да вземете със себе си на фестивала?

  • Масло за коса - това е основната мярка, ако искате фестивалната прическа да изглежда добре и да не се отрази зле на състоянието на косата. Повечето от маслата съдържат естествени UV филтри, така че предпазват от слънцето. Те помагат и при оформянето на косата, като увеличават лекотата и гъвкавостта, както и подчертават къдриците. Струва си да смесите леко масло за коса с преливащи се сенки за очи и да го носите със себе си; втрито в косата предотвратява падането ѝ и я прави светлоотразителна.
  • Термална вода - може да се използва като мъгла, за да осигури на косата перфектна хидратация и подхранване дори при трудни условия. Богата на ценни съставки, термалната вода ще придаде на косата ви мекота, гладкост и блясък.
  • Морска сол - тя помага за постигане на ефекта на плажните вълни върху косата, което е една от най-интересните прически за фестивала. Спрейовете на основата на морска сол могат да се третират като мъгла, която да се напръска върху косата и да се притисне в кичурите. Ефектът ще се запази по-дълго при тънка коса. Струва си да се помни, че (въпреки ценните си свойства) морската сол, използвана в излишък, може да навреди на косата, да я изсуши, да предизвика цъфтеж и да увеличи матовостта.
  • Креда за коса - оцветяването на косата с креда е идеалният мотив за музикалните фестивали. Така наречената тебеширена коса е коса с необичайни, много смели цветове, получени с помощта на боя за коса. Тя е лесна за използване, отмива се при първото измиване и ви позволява да боядисате цялата си коса, избрани части или само акценти в какъвто цвят искате.
  • Боядисващ спрей - също като кредата за коса, има боядисващи спрейове, които могат да се купят в повечето аптеки. Феновете на музикалните фестивали обичат този продукт, защото той боядисва косата временно, разнася се лесно, не вреди и изчезва след едно измиване. Боите за коса в спрей се предлагат в много нюанси, за блондинки и брюнетки.
  • Сух шампоан - удобен е и ви позволява да поемете контрол над косата, която има склонност да се омазнява по-бързо през лятото. Ако искате бързо да освежите косата си, използвайте сух шампоан и отстранете излишното количество с пръсти. Освен това тази техника ще придаде на фестивалната прическа и желания обем.

ЛЕТНИ МУЗИКАЛНИ ФЕСТИВАЛИ

Къде да използвате идеята за прическа за фестивала?

Един от най-популярните е Фестивалът на музиката и изкуствата в долината Coachella - ежегоден фестивал на музиката и изкуствата, който се провежда в Empire Polo Club в Индио, Калифорния, разположен в долината Coachella в пустинята Колорадо на територията на Inland Empire вече повече от 20 години! Това е най-големият по рода си музикален фестивал в Съединените щати. Не е чудно, че тълпи от знаменитости и блогъри от цял свят ще посетят събитието. Фестивалът Coachella ви дава възможност да се изявите и да се превърнете в новите модни новатори.

За щастие има още много възможности да се покажете. Сред музикалните фестивали с подобен характер са например Lollapalooza в Чикаго, Bottlerock Napa Valley в Калифорния, Hangout Music Festival на плажа Gulf Shore в Алабама. Европейците могат да отидат на по-близки музикални фестивали като Bonnaroo Music & Arts Festival в Манчестър, Primavera Sound в Барселона, Tomorrowland в Белгия или Open'er Festival, Orange Warsaw Festival или OFF Festival в Полша.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност