Най-добрите типове удължаване на коса

Най-добрите типове удължаване на коса

Дългата коса вече не е само мечта. Това е цел, която можете да постигнете с домашни средства или удължаване във фризьорския салон. Има няколко метода, от които можете да избирате. Намерете най-подходящия за вас.

Удължаването на косата е неинвазивно и безболезнено. Процедурата включва прикрепване на изкуствени кичури към естествената коса. Тя има за цел да добави дължина и обем, така че удълженията да се слеят с естествената коса.

Как изглежда поставянето за екстеншъни на косата?

Зависи от избрания от вас метод за удължаване на косата. Процедурата стъпка по стъпка може да е различна, но ефектът винаги е един и същ – обемна и ефектна прическа.

Кой метод да изберете? Някои от вас искат неинвазивни процедури. Други избират удължаване на косата, което няма да причини никакви увреждания. Няма един идеален метод за удължаване на косата, защото всички желаем различни ефекти. Ако не знаете коя техника да изберете, консултирайте се с вашия фризьор – професионалният съвет определено ще улесни избора.

Забавен факт: Кичурът за удължаване на коса е с дължина максимум 24 инча.

Въпреки това, феновете на естествените методи насърчават да се избират алтернативи, които не изискват изкуствена коса. Има различни методи за стимулиране на растежа на косата, които ви позволяват да получите дълга обемна коса, без да посещавате фризьорски салон.

МЕТОДИ ЗА УДЪЛЖАВАНЕ НА КОСА

Фризьорските салони предлагат няколко десетки метода за удължаване на косата. Някои от тях са много сходни, затова се фокусираме върху най-популярните, за да опростим.

1. Кератиново удължаване на косата

Удължаването на косата с кератинови нишки е една от най-популярните процедури. Известно е още като топлинно удължаване на косата. При тази техника изкуствените кичури се закрепват с кератин, което се показва като чудесен вариант. В крайна сметка кератинът е естествената съставка на косата. Този метод може да се извърши по два начина:

  • със специален нагрят инструмент при температура около 170 градуса
  • с пистолет за кератиново лепило при температура 70 градуса

Колко издържат кератиновите удължения на косата? Устойчивостта е предимство на това решение (около 3-4 месеца). Въпреки това, трябва да отидете на корекция, защото кератиновите екстеншъни се спускат надолу, докато естествената ви коса расте.

2. Hairtalk екстеншъни

Този метод е бърз и лесен, защото силиконовите ленти се поставят изключително лесно. Процедурата включва равномерно закрепване на изкуствени ленти за коса към отделните кичури естествена коса. Лентите са толкова близо до кожата, че са почти неоткриваеми и невидими. Hairtalk се препоръчва за тънка коса, която се нуждае от мигновено увеличаване на обема – силиконовите ленти са по-малко натоварващи. Лентите са прикрепени към горната и долната част на всеки кичур коса. Удълженията издържат от няколко седмици дори до 9 месеца, но имате нужда от корекции веднъж на 8-12 седмици. Като цяло удълженията на hairtalk са доста удобни, ако обичате да носите косата си вързана, но това очевидно зависи от вашите предпочитания.

3. Пришити екстеншъни за коса

Има вариация на метода hairtalk. Вместо да прикрепите екстеншъни с лепилото, вие ги пришивате. Фризьор прави плитка водопад (разхлабена коса) и зашива ленти под всяка плитка. Без топлинна обработка или лепило. Пришитите екстеншъни не са дълготрайни, което е най-големият недостатък. За да влоши нещата, рутината на измиване е по-предизвикателна, защото изплакването на нечистотии и натрупани продукти, утаяващи се между плитките, не е лесно.

4. Удължаване на коса с японска плитка

В японския метод също се използва плитка. Обемът на косата се постига чрез вплитане на екстеншъни в истинската коса. Синтетичните нишки са вплетени в косата в самите корени и са закрепени с много тънък, прозрачен ластик. За съжаление, плитките трябва да са стегнати. Ето защо японските удължители за коса не трябва да се използват повече от два месеца, за да се избегне отслабването на космените луковици.

5. Ултразвуково удължаване на коса

Тази техника се препоръчва за тези, които искат да избегнат увреждане на косата. За закрепване на удължителите се използва студен синтез. Той използва инструмент, генериращ подходящи вълни и върхове с кератин, свързвайки истинска коса с изкуствени кичури. Ефектът от ултразвуковото удължаване продължава до шест месеца! Тези екстеншъни са едва забележими и дълготрайни. Това е нож с две остриета – наслаждавате им се дълго време, но свалянето им може да доведе до увреждане на косата.

6. Лазерно удължаване на коса

Известен също като hairdreams или инфрасветлинно удължаване на косата. Това е един от дълготрайните и скъпи методи. Работи при тънка коса, защото прикрепването на изкуствена коса с лазера е равносилно на незабележими удължения, които са леки и еластични, издържащи 4-6 месеца. Най-голямото предимство – удълженията се държат като естествена коса по време на разресване, оформяне и измиване, така че е трудно да ги различите. За съжаление, цената на лазерното удължаване на коса е наистина висока.

7. Екстеншъни за коса - капси

Малко по-популярен от пришитите екстеншъни. В този случай се използват малки капси за прикрепване на малки снопчета изкуствена коса към естествените нишки с подобен размер. Има две вариации:

  • свиващи се капси за коса (издържат около месец и половина)
  • удължаване на коса с медни капси (издържат около три месеца)

8. Разширения за коса с микропръстени

Закрепването на изкуствени кичури с микропръстени не изисква топлина, така че не причинява увреждане на косата. Малки участъци изкуствена коса се прикрепят с малки (алуминиеви, медни или бронзови) пръстени – размерът им трябва да съответства на вида и структурата на косата. Ако екстеншъните са подсилени със силикон, те са по-големи, но задържат косата по-добре и са по-безопасни. За съжаление малко салони предлагат тази процедура, тъй като изисква огромно умение от страна на фризьора. Можете да носите удължената коса с микропръстен 3-4 месеца. Първоначално пръстените може да се усещат забележими и неудобни.

9. Easy Loop удължаване на косата

Процедурата е подобна на прилагането на удължители с микропръстен, но Easy Loop са по-безопасни и по-хигиенични. Те също издържат около 3-4 месеца. Методът на Easy Loop отнема много малко време и усилия.

10. Инжекционно удължаване на косата

Иновативен метод, който се препоръчва най-вече като процедура при плешивост и изтъняла коса. Това е неинвазивна и нехирургична процедура, която включва прилагане на коса към основата, имитираща кожата (прикрепена към скалпа със специален продукт). Естествено изглеждащият ефект е голямото предимство на метода – обикновено се използва екстеншън от естествена коса; благодарение на фиксирането на екстеншъните по този начин, те са неоткриваеми и не създават проблеми при оформяне. Трябва да смените основните ленти само веднъж годишно! За съжаление цената е висока и този метод не е подходящ, ако се борите с псориазис, пърхот и др.

11. Мрежови удължения за коса

Това е малко по-евтин метод, но цената все пак е висока. Използват се и естествени кичури коса, които подхождат на цвета, структурата и дължината на косата на дадения човек. Екстеншъните са прикрепени към мрежа, докато мрежата е прикрепена към естествена коса с щипки. Ефектът е естествен; носенето на екстеншъните е удобно. Процедурата е предназначена за оплешивяващи хора и тези, които просто искат да добавят малко обем към прическите си.

12. Екстеншъни за коса с клипси

И накрая, най-популярното удължаване на косата, избрано за специални поводи – клипси Най-евтиният, но най-неудобният вариант. Лентите за изкуствена коса се прикрепят към естествената коса с щипки (клипси). Можете да го направите сами; такива екстеншъни са предназначени за многократна употреба. За съжаление, ефектът не е дълготраен. Резултатът също не изглежда естествено. Лентите могат да бъдат забележими (особено когато вържете косата си) и трябва да ги свалите преди сън. Това е решение за един ден.

Колко издържат удължените коси?

Времето за носене на екстеншъни зависи от избрания метод. Можете да изберете удължители за еднократна употреба или да ги носите шест месеца или повече.

Ще разберат ли хората, че носите екстеншъни?

Зависи и от метода. Удължителите с клипси/сваляне, пришиване или hairtalk са най-забележими, особено когато ги завържете. Най-естествено изглеждат инжекционните, лазерните, мрежестите или ултразвуковите екстеншъни. Колкото по-висока е цената, толкова по-трудно е да се разграничат екстеншъните от истинската коса.

Безопасни ли са екстеншъните за коса?

Това е много често срещан въпрос в блоговете за коса. Винаги искаме да е безболезнено и неинвазивно. И в повечето случаи е така. Никой обаче няма да ви каже как ще изглежда косата ви след няколко месеца редовно удължаване на косата. Използването на екстеншъни на косата причинява ли естествено увреждане на косата? За съжаление истината е тъжна. В много случаи екстеншъните отслабват косата и ускоряват косопада. Най-често тънката коса, която е крехка, мрази тези процедури. Изкуствените нишки означават допълнителна тежест за естествената коса и могат да отслабят космените луковици.

Колко струва удължаването на косата?

Това е много популярна процедура сред знаменитостите. Цената й не е ниска. Разбира се, не всеки може да си го позволи. Все пак разходите се различават в зависимост от метода, който изберете. Освен това цените са различни в различните салони.

Удължаването на косата в салон е наистина скъпо. Трябва да помислите за начини за придаване на обем и дължина на косата у дома. Можете да го направите сами на по-ниска цена, защото харчите пари само за необходим продукт за коса.

ПОСТИГАНЕ НА ПО-ДЪЛГА КОСА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

Естествените средства за растеж на косата са брилянтна алтернатива на скъпите удължения за коса. Ако се ужасявате като гледате цените за удължаване на коса, обърнете се към изпитаните масла за коса. Ако изберете правилното масло за нуждите на вашата прическа, то не само ще й помогне да изглежда по-добре. То ще засили растежа на косата, ще попречи на оплешивяването и ще насърчи и нов растеж на коса.

Процедурата с масло за коса и скалп за растеж на косата не е нова. Много жени се възползват максимално от даровете на природата. От друга страна, имайте предвид, че някои масла са неподходящи за растеж на косата. Имате нужда от естествени масла (не етерични), които могат да се използват за нанасяне върху скалпа и имат сила за стимулиране на растежа, укрепване на луковиците.

Рициновото масло, маслото от репей и [боровото масло] са сред любимите.

Изборът на правилния метод за нанасяне на масло за коса също има значение. Най-добрата техника за растеж на косата у дома включва нанасяне на масло върху скалпа и масажиране за няколко минути. Можете да опитате третиране с горещо масло за коса, защото влажността и топлината подобряват усвояването на хранителните вещества и засилват ефектите от лечението.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност