Моята красива, тънка коса - най-добрите прически и съвети заз стилизиране

Моята красива, тънка коса - най-добрите прически и съвети заз стилизиране

Тънката коса не е края на света.

Истина е, че не можете да изберете всяка прическа, но все пак има много, които са подходящи.

Ще останете учудени от броя музикални и филмови звезди, чиято коса е без обем и гъстота. Все пак те изглеждат прекрасно на партита, фотосесии и големия екран.

Правилна подстрижка, добра прическа и няколко лесни трика (от блогъри, влогъри и фризьори) са тайните.

Ако тънката, слаба коса ви дразни - на правилното място сте.

Събрахте най-добрите подстрижки и прически за тънка коса. За десерт ще получите полезни хакове, които да ви помогнат да се радвате нон-стоп на красива коса. Най-накрая ще се влюбите в тънките си кичури.

Топ 10 на най-добрите прически за тънка коса

1. Класическа къса подстрижка с бретон

Тази прическа никога няма да излезе от мода. Анна Уинтур - модната кралица, редактор на британския Воуг - определено е допринесла за популярността й. Тя е в свой собствен калс. Безупречната й, шикозна прическа отива на всеки тоалет. Късата коса с бретон трябва да стига до челюстта. Благодарение на тази прическа, беднага ще се сдобиете с обем и идеален външен вид. Анна Уинтур носи прав бретон, но вие можете да го направите страничен, за да разчупите малко визията.

2. Класическа къса подстрижа без бретон

Това е друга версия на предишната прическа. Тази идва без бретон. Дължината зависи от вас - може да е до брадичката или по-дълга, така че краищата да се завиват красиво. За да се сдобиете с обем и гъстота, не разделяйте косата си отпред. Тази версия на подстрижката се стилизира лесно - с голяма, кръгла четка. Косата на слоеве е идеален избор при тънки кичури, придавайки им максимален обем.

3. Строга къса подстрижка

Това е най-впечатляващата прическа този сезон. Косата с една дължина ви позволява да я стилизирате с кръгла четка (така че прилича на по-дълга подстрижка) или да я изсушите, използвайки голяма, квадратна четка (термикс е една от най-продаваните, нежна е и намалява времето за съхнене). Такава прическа кара тънките кичури да изглеждат здрави и обемни. Тази прическа е една от любимите на Ким Кардашиян. Чрез нея тънката коса изглежда наистина страхотно, независимо от цвета, текстурата или възрастта ви.

4. По-дълга подстрижка

Тънката и крехка коса ще хареса по-дългата подстрижка. Много е удовлетворяващо, когато стане въпрос за стилизирането. Косата е малко по-къса на гърба. Прилича на букавата А. Косата е по-къса отзад и постепенно става по-дълга отпред, постигайки ефект на коса до раменето или дори по-дълга коса.

5. Рошава коса

Ако косата достигне раменете, поглезете се с прическа, която чества 70-те и 80-те. Тя е на слоеве и (трябва да е) рошава, често вървяща със строг бретон. Мег Райън, в When Harry Met Sally, направи тази прическа популярна. Тя изглежда все едно тъкмо сте станали, така че стилизирането не е трудно. Просто трябва да напръскате стилизиращ спрей и... да разрошите кичурите. Прическата изглежда най-добре, когато оставите косата да изсъхне сама. Тънките кичури се наелектризирват, така че е добре да втриете натурални масла - от маракуя е едно от най-добрите срещу наелектризирване, за поддържане на краищата на косата здрави и предотвратяване на стареенето за безупречен външен вид.

6. Натурален балеяж и кичури при тънка коса

Бляскавите кичури правят косата обемна и плътна благодарение на светлината и сенките. Обемът се удвоява. Кичурите подобряват външния вид на косата. Ако тя не е на слоеве, леките кичури ще прогонят скучната визия. Ключово е нюансите да се леки и меки, за препоръчване в същата гама.

7. Бретон, увеличаващ обема

Това е добър избор з а момичета, които се опитват да оставят косата си да порасне по-дълга, но се притесняват, че кичурите им са тънки и без обем. Ако сте от тях, отделете малко от косата отпред и я отрежете, сдобивайки се с прав или диагонален бретон. Така косата ви ще изглежда по-плътна и обемна. Светлите кичури също са добра идея, добавяйки още гъстота.

8. Меки вълни

Запазени са малко по-дългата коса до раменете или малко под тях, която не е със слоеве. Вълните правят лицето по-тънко, както и добавят обем. Стилизиращата рутина е лесна - втрийте малко мус (например продукт, направен за тънка коса, увеличаващ обема) или напръскайте с деликатен стилизиращ лосион.

9. Срежете я по права линия

Избягвайте рязките слоеве, защото те ще подчертаят тънката коса. Кичурите на слоеве губят обема си по-бързо и се сдобивате с плоска причеса. Помнете, че тънката коса и слоевете не си пасват. Защо? Докато стилизирате, кичурите ви падат тежко по раменете ви или (обратното) получавате хвърчащи косъмчета. Дори дългата и тънка коса може да изглежда красиво и с обем - просто не трябва да я постригвате на слоеве.

10. Висока опашка

Това е класика в най-добрата си версия. Опашката винаги ще е на мода. Направете я отпусната и небрежна за увеличаване на обема. Лекото топиране добавя още повече плътност. За да повдигнете корените, можете да използвате големи ролки или да втриете малко пудра преди да направите опашката. След тови тип подготовка, можете да вържете косата на опашка или на небрежен кок.

11. Плитка с прекарване на кичурите

Изкуствената плитка е лесен начин да се сдобиете с обемна прическа. Тънката ви коса ще я хареса. Трябва просто да сплетете 3 опашки за голяма, плътна плитка. Снимките онлайн и уроците ще ви покажат как да оформите прическата без проблем. Дамите, чиято коса е дълга и тънка със сигурност ще харесат резултатите. Колкото по-дълга е косата, толкова по-красива е плитката.

12. Рошава къса прическа

Това е нова версия на късата коса - интересната прическа. Косата е на слоеве с различни дължини за увеличаване на обема. Още нещо важно е да не я правите подредена. Вместо това я намачкайте за рошава визия. Дори най-тънката коса ще ви дари с плътност и обем.

Как да сгъстите и да се погрижите за тънката коса?

Разгледайте няколко тествани трика за добавяне на обем към тънката коса, която е каприжна, чувствителна, наелектризирана и лесно губеща обема си.

Тънка коса - тайна номер 1 - кератин

Този натурален изграждащ елемент се измива заради грешна грижа за косата. За да доставите на кичурите кератин, можете да посетите салона за красота за изглаждаща процедура. Така ще подхраните косата и ще подсилите текстурата й. Използвайте шампоан с кератин при всяко измиване, в който няма парабени и съставки като SLS.

Тънка коса - тайна номер 2 - спане с високи плитки

Ако искате косата ви да е пълна с обем и лесно да я стилизирате, когато станете - сплетете я на плитка, започвайки от върха на главата. Не я сплитайте прекалено стегнато; леко наклонете главатадокаот я плетете. Като резултат корените ще бъдат повдигнати през нощта, за да може след като я разплетете тя да остане така часове наред.

Тънка коса - тайна номер 3 - пудра за коса

Нанесете малко пудра върху корените, нежно масажирайки скалпа и косата. По този начин ще повдигнете корените за повече обем и плътност.

Тънка коса - тайна номер 4 - балсам пяна

Тънката коса не обича тежките маски и балсами. За да поддържате обема, хранителните вещества и защитата трябва да използвате балсам пяна. Той не само осигурява на косата ценни съставки, но и по-лесно стилизиране без загуба на обем. Най-добрият балсам пяна добавя блясък и защита от вредни външни фактори.

Тънка коса - тайна номер 5 - масла за коса

Ако изберете правилното масло за вашия тип коса, ще можете да напаснете структурата, правейки кичурите меки, бляскави и скокливи, едновременно заключвайки водата. Студенопресованото, нерафинирано масло от макадамия е направено за тънка коса. Познато е като изчезващото масло, защото изцяло прониква в косъма без да го натоварва. Маслото от макадамия защитава крехката коса от сухота, правейки я контролируема, намалявайки наелектризирването и добавяйки плътност, какво и защитавайки от топлина.

Тънка коса - тайна номер 6 - къдрене със сешоар

Сушенето надолу с главата е трик, познат на всички момичета с финна коса. Някои хора знаят, че къдренето със сешоар дарява с най-добрия обем. Най-добрият има йонна функция. Увийте косата сина въртяща се четка на сешоара и използвайте хладен или студен въздух. Ще получите повдигнати корени и ефектен обем. Хладният въздух фиксира прическата и запечатва кутикулите за по-силен блясък и гладкост.

Тънка коса - тайна номер 7 - обръщане на косата 

За да избегнете плоска, безжизнена коса, не се привъързвайки към една прическа. Опитайте различни стилове. Обърнете косата на другата страна - това е уникален трик. Благодарение на това, че променяте пътя на скалпа, косата ви ще бъде повдигната.

Тънка коса - тайна номер 8 - масаж на скалпа

Процедурата с масло е добър момент за масаж на скалпа (за да подобрите кръвообращението, леко да повдигнете от корените и да стимулирате растежа). Масажът на скалпа добавя обем и осигурява по-добро кръвообращение, за да няма бързо натрупване на себум върху скалпа (за съжаление прекалено много себум може да попречи, ако косата е крехка). Можете също да масажирате кожата, докато нанасяте пудра за коса или балсам.

Тънка коса - тайна номер 9 - измиване на косата с оцет

Балсамите и маските не работят при тънка коса. За да я подхраните и да затворите кутикулите, трябва да я изплакнете (например с ябълков или малинов оцет) след всяко измиване. Така ще осигурните на скалпа правилното pH, ще увеличите блясъка и ще опитомите хвърчащите коси. Подходящ лосион за скалп е добър избор, ако косата е тънка - той ще подсили кичурите и ще поддържа pH-то на скалпа балансирано.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност