Маслен Маникюр: Естествен Способ за Силни и Здрави Нокти!

Маслен Маникюр: Естествен Способ за Силни и Здрави Нокти!

Тънките, слаби или чупливи нокти са проблем за много хора. Как да регенерирате ноктите и да възстановите загубената им красота? Най-добрата идея е да се използва масленият маникюр - отдавна познат естествен метод за кондициониране на ноктите. Разберете как наистина действа тази маслена процедура и кои масла трябва да изберете, за да се възползвате максимално от нея!

Използването на натурални масла е неизчерпаемо и в това няма никакви съмнения. Те са не само многофункционални, но и ефективни по отношение на кондиционирането. Приложението им не се ограничава само до косата, тялото и лицето, тъй като натуралните масла могат успешно да се използват и за третиране на ноктите. Затова, ако ноктите ви са увредени и чупливи, опитайте маникюр с масла!

МАСЛЕН МАНИКЮР - козметична процедура, осигуряваща регенерация, укрепване и интензивна грижа за ноктите. Тя се занимава с различни проблеми, свързани с ноктите и кожичките, чрез използването на натурални масла. Може да се извършва както в домашни условия, така и в някои салони за красота, включително в специални SPA зони.

Какви са предимствата на маникюра с масла?

Най-голямото предимство на маникюра с масла е фактът, че този метод е напълно естествен. Благодарение на тази процедура ние излагаме ноктите само на натурални вещества, за да ги регенерираме, укрепим и разкрасим по лесен начин. Струва си да се отбележи, че масленият маникюр е процедура, която може да се извърши в домашни условия с помощта на леснодостъпни продукти - това прави процедурата определено по-евтин вариант от професионалните процедури за нокти. Друго огромно предимство на прилагането на натурални масла върху ноктите е възможността да ги съобразим с актуалните нужди на ноктите ни. Благодарение на такова персонализирано третиране с масла всички заболявания по ноктите могат да бъдат ефективно излекувани.

Но... струва ли си да използваме натурални масла за опазване на ноктите, след като във всяка дрогерия или аптека можем да намерим готови балсами, които регенерират нокътните плочки?

Масло за нокти vs. балсам за нокти

Когато забележите, че ноктите са станали чупливи, започнали са да се цепят и изглеждат по-малко еластични, то в повечето случаи се обръщате към балсамите за нокти.

Едва ли някой анализира внимателно СПИСЪКА НА СЪСТАВКИТЕ на балсама за нокти. Това е жалко, тъй като по-голямата част от този тип продукти съдържат формалдехид. Това е вещество, което може да предизвика алергични реакции и да засили проблема с цепенето на ноктите. Очевидно е, че прилагането на балсам, който уврежда ноктите, вместо да ги регенерира, определено е лоша идея. С оглед на това натуралните масла имат предимство пред балсамите за нокти, тъй като съставът им е от 100% студено пресовани масла.

Друг важен въпрос е ЦЕНАТА на балсамите за нокти. Някои козметични продукти, предназначени за възстановяване на доброто състояние на увредените нокти, могат да струват няколко пъти повече от натуралните козметични масла. Като се има предвид това, става ясно, че по-добрият вариант е да се инвестира в натурално масло, тъй като размерът му е по-голям и ефективността му също.

Може да изглежда, че ПРИЛАГАНЕТО на балсам за нокти е областта, в която натуралните масла губят пред тези готови козметични продукти. Удобна опаковка, удобни четки, бързо абсорбиращи се съставки - това са добрите страни на балсамите за нокти. Все пак се смята, че натуралните масла са по-добри, защото могат да се прилагат по многобройни начини - не само като обикновен балсам за нокти, но и като се добавят към подхранващи вани, например.

Как натуралните масла влияят на ноктите?

Време е да разгледаме по-отблизо ползите от маникюра с масла. Оказва се, че третирането на ноктите с натурални масла води до много благоприятни резултати, при условие че третирането се извършва редовно. Накратко, естествените масла гарантират:

  • укрепване на нокътната плочка
  • предотвратяване на цепенето на ноктите
  • ускоряване на растежа на ноктите
  • интензивна регенерация
  • намаляване на обезцветяването
  • по-твърди нокти
  • гладкост и естествен блясък
  • меки и здрави кожички

Ефектът, който постигате благодарение на тази процедура, е строго свързан с маслото, което използвате за процедурата. В края на краищата, всяко от тях притежава различен набор от свойства, така че действието, което предоставя, може леко да се различава. Без съмнение, независимо от използваните масла, резултатите ще бъдат положителни всеки път, защото естествените масла винаги работят в наша полза.

Най-добрите масла за употреба върху ноктите (мини класация)

  1. РИЦИНОВО МАСЛО - признато за незаменимо масло за нокти, особено ако искаме да укрепим ноктите и да ускорим растежа им. Когато се нанася редовно, то не само ги прави по-твърди, но и омекотява и изглажда кожичките. Оставя ноктите здрави и блестящи. Не на последно място, рициновото масло регенерира нокътната плочка просто перфектно.
  2. АРГАНОВО МАСЛО - съдържа висока концентрация на витамин Е и мастни киселини, благодарение на които регенерира и укрепва ноктите за нула време. Това е масло, което предпазва нокътната плочка от загуба на вода, от слънце и други видове увреждания. Аргановото масло изглажда и разкрасява ноктите.
  3. МАСЛО ОТ ЖОЖОБА - едно от най-ефективните масла, използвани за целите на кондиционирането на ноктите. То подхранва и укрепва ноктите и в същото време е в състояние да омекоти сухите кожички. То е наистина леко, така че не отнема много време за пълното му абсорбиране. Маслото от жожоба спомага за възстановяването на гладкостта и красивия блясък на ноктите.
  4. БАДЕМОВО МАСЛО - това е друго леко масло, което се оказва идеално за използване в масления маникюр. Леката му консистенция улеснява нанасянето, а омекотяващите свойства, които проявява, гарантират бързото отстраняване на сухите кожички. Бадемовото масло изглажда ноктите и поддържа адекватно ниво на хидратация.
  5. МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО - проявява силни антиоксидантни, противовъзпалителни и антибактериални свойства, поради което служи добре при третиране на проблемни нокти (напр. засегнати от микоза). То облекчава раздразненията, подпомага лечението на инфекциите и регенерира ноктите. Освен това подхранва добре ноктите.
  6. ЗЕХТИН - благодарение на това, че е мощен лубрикант, често се препоръчва за бани за ръце и нокти. Домашно приготвеният балсам за нокти под формата на зехтин е начин да се сдобиете с по-здрави нокътни плочки и изгладени кожички. Известен е с това, че предотвратява отслабването на ноктите, което е пряко свързано със стареенето.
  7. МАСЛО ОТ ШИЙ - отличен вариант за тези, които не обичат течното олио и предпочитат продукти под формата на масло. Натуралното масло от ший (известно още като карите) е невероятно гъсто масло, което се топи при контакт с кожата. Когато се нанася върху ноктите, то ги подхранва и укрепва, както и омекотява кожичките.
  8. МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА - едно от най-малко популярните масла, но е напълно подходящо за масления маникюр. Може да бъде закупено на капсули: масло от вечерна иглика, една капсула, е достатъчна да покрие всички нокти. То заздравява ноктите, предотвратява чупливостта им и ги подхранва.

А какво можем да кажем за някои домашни серуми за нокти?

Естествено, не е нужно да се ограничавате с използването само на едно масло, защото можете да създавате свои собствени смеси. Приготвянето на вашия домашен серум за нокти е съвсем лесно!

За да създадете домашния си серум за нокти, ще ви е необходимо масло преносител (напр. арганово, жожоба, бадемово, слънчогледово, маслиново) и някои подсилващи вещества (напр. витамин А и Е, взети от капсули, лимонов сок, сок от алое, хиалуронова киселина, етерични масла, пчелен восък). Тази процедура за нокти предлага многобройни възможности, също както маслената грижа за косата и тялото - това ви дава възможност да адаптирате процедурите към вашите нужди. Също така тази универсалност прави домашния серум за нокти по-добра козметика от продуктите, които се предлагат в аптеката.

Какви домашни серуми за нокти си струва да опитате?

  • Витаминен серум за нокти - той е идеален за чупливи цепещи се нокти, както и за дехидратирана и изсъхнала кожа на ръцете. За да го приготвите, ще ви трябват: масло носител (най-добре ако е жожоба или арган), както и ампули витамин А+Е. Загрейте маслото, добавете съдържанието на ампулите и започнете да втривате витаминния серум в ноктите и нокътните плочки.
  • Зехтинов серум за нокти - той изпълнява две цели: подхранва много добре ноктите и омекотява кожичките. За да създадете този серум, комбинирайте: топъл зехтин, няколко капки лимонов сок и няколко капки от любимото ви етерично масло. Смесете съставките и след това втрийте сместа в ноктите (поне 2-3 пъти седмично).
  • Серум за ускоряване на растежа на ноктите - той е подходящ, ако се грижите за укрепване на ноктите и ускоряване на растежа им. Основната съставка тук е рициново масло, което трябва да бъде обогатено със смес от етерични масла: розмарин, евкалипт, лимон и чаено дърво. Редовното нанасяне на серума, съчетано с няколкоминутен масаж, ще свърши работа.
  • Подмладяващ серум за нокти - той би се оказал полезен за тези, чиито нокти отслабват и губят блясъка си с възрастта. В този случай маслото носител е смес от бадемово масло и масло от жожоба (1:1). Допълващите вещества са следните етерични масла: лавандула, лимон и смирна. Препоръчително е да комбинирате маслата един ден преди да ги втривате в ноктите всяка вечер.

Маникюр с масла: Методи

Студен маникюр с масла

Определено това е най-разпространеният вид маслен маникюр, който се основава на втриването на малко количество от избрано масло в нокътната плочка и кожичките. Това е наистина проста процедура, която не изисква специални препарати. Само няколко капки от маслото и свободно време (сутрин и вечер) са всичко, от което се нуждаете, за да извършите тази процедура. Накратко, маслото трябва да се задържи втрито в ноктите в продължение на няколко минути. Ефектът е още по-добър, ако го оставите да попие напълно и не миете ръцете си веднага след нанасянето на маслото.

Маникюр с горещо масло

Друг начин за подобряване на състоянието на ноктите предлага маникюрът с горещо масло, който изисква малко повече време от студения си вариант. Първо трябва да подготвите ноктите за процедурата, като премахнете лака за нокти. Второ, трябва да загреете или масло, или смес - не трябва да е прекалено горещо, за да се предотврати попарване на ръцете. Ето защо най-добрата идея е маслото да се затопли на водна баня. След като достигне подходящата температура, можете да нанесете маслото върху ноктите, да го втриете, да масажирате и дори можете да държите ноктите потопени в сместа за няколко минути. По-високата температура на маслото увеличава степента на абсорбция, което води до по-добри резултати. След като процедурата приключи, се препоръчва да оставите остатъка от маслото да се абсорбира напълно. След известно време можете да отстраните евентуалния излишък от маслото от ръцете с мека кърпа.

Накисване на ноктите и ръцете

Докато изброяваме процедурите за подобряване на състоянието на ноктите, си струва да споменем третия метод, а именно накисването на ноктите и ръцете. Как се приготвя тази козметична процедура? Необходими са ви малка купа, топла вода и любимото ви масло или смес от масла. След като сипете няколко капки масло във водата, трябва да потопите ръцете и да ги държите във ваната 20-30 минути. Можете да очаквате положителните ефекти да се проявят още след първата процедура, но очевидно е по-добре редовно да подлагате ръцете и ноктите си на тази терапия.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност