Най-добрите Домашни Процедури за Лечение на Увредени Нокти & Сухи Кожички

Най-добрите Домашни Процедури за Лечение на Увредени Нокти & Сухи Кожички

Знаете ли как да се грижите за ноктите и кожичките, така че да са гладки, здрави и да изглеждат прекрасно? Разгледайте нашия обзор на най-добрите домашни средства за лечение на увредени нокти и сухи кожички. Те ще вдъхнат живот и на най-увредените от гел нокти. Красивите нокти и чистите ръце показват, че наистина се грижите за външния си вид и представяне. Открийте най-добрите начини да ги подобрите.

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НОКТИТЕ - 10 ПРАВИЛА ЗА ЗДРАВИ И СИЛНИ НОКТИ

1. ЯЖТЕ ПОВЕЧЕ ПРОТЕИНИ - това, което ядете, влияе пряко върху състоянието на кожата, косата и ноктите ви. Ако искате да ги подхраните отвътре, увеличете приема на белтъчини, като консумирате постно месо, птици, риба и бобови растения. Освен това ноктите се нуждаят от повече калций и витамини А, В и С. Други съставки от съществено значение за силните нокти са биотин, фолиева киселина, силиций, цинк и магнезий, както и ценни ненаситени мастни киселини.

2. ИЗБЯГВАЙТЕ ДЕТЕРГЕНТИТЕ. Повечето почистващи препарати значително влошават състоянието на ноктите ви. Те съдържат синтетични, токсични съставки, които до голяма степен влошават външния вид и здравето на ноктите, както и на ръцете. Ето защо носенето на гумени ръкавици по време на домашното почистване е задължително, което ви позволява да избягвате пряк контакт с почистващи препарати.

3. НЕ ПРЕКАЛЯВАЙТЕ С РАСТЕЖА НА НОКТИТЕ СИ - дългите нокти изглеждат прекрасно и женствено, но със сигурност са изложени на по-бързо увреждане и счупване. Ако плочките на ноктите ви са слаби, не носете прекалено дълги нокти. Редовно ги подрязвайте и осигурете възстановяването им.

4. ИЗПОЛЗВАЙТЕ КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПО-МАЛКО ЛАКОЧИСТИТЕЛ - почистващите средства съдържат много токсични вещества, които оставят кожата суха и отслабват ноктите, правейки ги чупливи. Намалете употребата им в името на ноктите си. Посягайте към лакочистителя възможно най-рядко, в идеалния случай най-много веднъж седмично.

5. НАНАСЯЙТЕ МАСЛА НА НОКТИТЕ - най-доброто възстановително средство, което можете да подарите на ноктите си. Маслата (напр. масло от жожоба, рициново или арганово масло) са пълни с важни витамини и здравословни мастни киселини, възстановяват ноктите и ги правят по-здрави, правят нокътната плочка по-еластична и я поддържат гладка. Тези естествени вещества предпазват ноктите от цепене и чупене, кондиционират кожичките и са изцяло натурални - без прословутия формалдехид, включен в много балсами за нокти.

6. ВЗЕМЕТЕ СИ ДОБРА ПИЛА ЗА НОКТИ - минералната или стъклената пила е най-добрият избор, защото не раздира ноктите и не причинява микроувреждания на плочките (този вид увреждания обикновено водят до нацепване на ноктите, защото водата и препаратите достигат до пукнатините; физическите увреждания допълнително влошават състоянието на ноктите).

7. ОБОГАТЯВАЙТЕ ЛОСИОНА ЗА РЪЦЕ - придайте му малко магия, като преди нанасяне го смесите с няколко капки натурално растително масло. Копринено гладка кожа и по-здрави нокти? Това е гарантирано!

8. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ОСНОВА ЗА ЛАК ЗА НОКТИ - тя е отличен начин за подхранване и защита на ноктите. Повечето емайли съдържат вредни вещества, докато интензивните пигменти навлизат в нокътната плочка, за да променят трайно цвета ѝ. За да избегнете увреждането, използвайте безцветен щит, който подсилва и възстановява ноктите. Безцветната основа трябва да е с високо качество, да изобилства от подхранващи вещества и да е формулирана без формалдехид.

9. НАНАСЯЙТЕ БЕЗЦВЕТЕН ТОП ЛАК ЗА НОКТИ - дори и да не използвате лакове, поддържайте ноктите си гладки и спретнати, като същевременно си осигурявате защита срещу увреждане. Безцветният балсам предпазва от цепене, увреждане и чупене.

10. ПИЙТЕ БИЛКОВИ ЧАЙОВЕ - хвощът и копривата блестящо подобряват външния вид, тъй като изобилстват от минерали, необходими за безупречна кожа, зашеметяваща коса, както и здрави нокти. Пийте билкови чайове всеки ден в продължение на три седмици.

ТОП 15: най-добрите домашни средства за лечение на увредени нокти

Не губете време за посещения в салони, като се мъчите да си намерите удобна дата. Можете сами да поправите увредените си нокти. Всичко, което трябва да направите, е да се възползвате от посочените по-долу процедури. Преди да започнете домашните терапии, изрежете ноктите си и ги изпилете с минерална пила, за да се отървете от острите ръбове.

1. Накисване на ноктите със зехтин

Потопете бутилка зехтин в гореща вода, за да я затоплите; добавете към зехтина 2-3 капки витамини А и Е (предлагат се в аптеката). Накиснете ноктите си в сместа за няколко минути. Повтаряйте процедурата за нокти с горещ зехтин редовно, в идеалния случай два пъти седмично.

2. Накисване на ноктите с ябълка и лимон

Тази апетитна терапия за нокти е прост начин да направите ноктите прекрасни и без жълтеникави петна. Всичко, което трябва да направите, е да настържете половин ябълка и да я смесите с пресен лимонов сок. Обогатете сместа с масло от жожоба и накиснете ноктите си в нея. Правете процедурата няколко пъти седмично, за да се радвате на силни и красиви нокти за нула време. Тази процедура ще ви позволи да се отървете от нежелания жълт оттенък на ноктите.

3. Козметичните масла се използват самостоятелно!

Втривайте рициново масло (топ избор за грижа за ноктите) или също толкова ефективен течен восък, т.е. масло от жожоба, в нокътните плочки и кожичките два пъти дневно. Аргановото масло също е идеално за възстановяване на ноктите, като има силно антиейджинг и ревитализиращо действие.

4. Накисване на ноктите с ленено семе

Лененото семе служи като брилянтен мултифункционален балсам, който можете да смесите с натурални козметични масла, за да добавите ново качество в козметиката си. Натуралният гел от ленено семе се бори с крехките чупливи нокти.

Залейте с половин литър вода 2-3 супени лъжици ленено семе и варете, докато получите гел. Отцедете семената и след като изстине, накиснете ноктите в гелообразната смес за около петнадесет минути.

5. Терапия с яйчен жълтък и лимон

Смесете един жълтък с една чаена лъжичка зехтин (или масло от жожоба) и няколко капки лимонов сок. Нанесете кашата върху ноктите и след петнадесет минути изплакнете с хладка вода. Това е невероятен балсам за слаби, изключително сухи и обезцветени нокти.

6. Яйчен жълтък като основа за козметични масла

Смесете жълтък, една чаена лъжичка масло от жожоба, по няколко капки витамин С и Е, по една чаена лъжичка мед и рициново масло. Получената каша е достатъчно гъста, за да се задържи върху ноктите ви, без да капе надолу. Нанесете върху ноктите и ръцете, изплакнете след около петнадесет минути.

7. Серум от алое вера за крехки и чупливи нокти

Дебелите листа на това растение крият в себе си голяма сила благодарение на подхранващите, ревитализиращите и овлажняващите съставки. Алоето има и противогъбично, антибактериално и антивирусно действие. Балсамът за нокти с алое е един от най-лесните за приготвяне: отрежете едно листо алое и втрийте месестата му част в напуканите кожички и нокти.

8. Третиране на ноктите с чесън

Смесете една чаена лъжичка зехтин с една пресована скилидка чесън. Втрийте балсама в нокътните плочки и оставете да действа около десет минути; изплакнете с топла вода. Лечението има за цел да заздрави чупливите нокти и да се пребори с гъбичките.

9. Нощно третиране на ноктите с арганово масло

Смесете арганово масло с 2-3 капки етерично масло от лимон. Втрийте в ръцете и ноктите преди сън и сложете ръкавици. Това е силна и ефективна възстановителна терапия за увредени, сухи и чупливи нокти и напукани кожички. Балсамът овлажнява, повишава еластичността и изсветлява жълтия нюанс на нокътната плочка.

10. Ланолинов балсам за чупливи нокти

Смесете прецизно една супена лъжица ланолин с жълтък и една чаена лъжичка бадемово масло. Нанесете домашно приготвения балсам за нокти върху ноктите и ръцете. Изплакнете го след петнадесет минути или го оставете за цялата нощ като при третирането с арганово масло. Това е ултра ефикасно средство при чупливи, крехки нокти, причинени от гел лак.

11. Процедура за избелване на ноктите

Третирането с лимон е най-бързият начин да се отървете от петната и обезцветяването от лака за нокти. Прекарайте резенче лимон по нокътните плочки, след което изплакнете ръцете с топла вода и нанесете подхранващ крем или натурално масло. Повтаряйте ежедневно.

12. Процедура за укрепване на ноктите с етерични масла

Използвайте 10 супени лъжици арганово масло, по 3 капки лавандулово масло, лимоново масло и масло от евкалипт. Смесете всички съставки, излейте сместа в бутилка от тъмно стъкло. Втривайте сместа в нокътната плочка три пъти дневно. Този балсам ефективно укрепва ноктите, предотвратява инфекциите и гъбичките, така че използването му и за ноктите на краката е добра идея. Аргановото масло подхранва, овлажнява и стимулира растежа на ноктите, като едновременно с това омекотява кожичките.

13. Третиране на ноктите с мед

Загретият мед и лимоновият сок правят грубата кожа на ръцете по-гладка, възстановяват и укрепват ноктите, както и предотвратяват загубата на влага в кожата. Съставките омекотяват и овлажняват.

14. Накисване на ноктите с желатин

Пригответе хранителен желатин, като следвате инструкциите върху опаковката. Когато е още топъл, накиснете ноктите за около три минути. След това измийте и подсушете ръцете, нанесете любим лосион за ръце или натурално масло.

Желатинът ви позволява да възстановите напълно ноктите си, тъй като е смес от протеини и пептиди, укрепва съединителната тъкан и доставя еластичност на кожата, ноктите и косата.

Освен това желатинът е богат на биотин и минерални соли, които са от съществено значение за подхранването на ноктите. Използвайте го даже всеки ден и открийте разликата на мига!

15. Мляко, маслини и... картоф за зашеметяващи нокти

Можете да подобрите състоянието на кожата на ръцете и сухите, увредени нокти, като смесите два картофа, две супени лъжици зехтин и една лъжица мляко. Нанесете продукта и след петнадесет минути изплакнете с топла вода. Повторете няколко пъти и ще видите далеч по-здрави и гладки кожа и нокти.

Как да се грижим за кожичките на ноктите?

Те са също толкова важни, но ние често ги пропускаме. Ако кожичките не изглеждат добре, ноктите и ръцете ви също няма да изглеждат добре. Чистите и хубави кожички са ключът към красивия маникюр.

Защо кожичките на ноктите се увреждат?

Те са крехки и непрекъснато са изложени на напукване. Миещите препарати и физическите увреждания ги карат да изглеждат грозно и изтощено. Неправилно направеният маникюр (напр. прекомерно изрязване) е друго нещо, което води до лош вид на кожичките.

Проблемите, свързани с кожичките, често са резултат от атопичен дерматит или екзема. Сухите кожички около ноктите могат да бъдат причинени и от метеорологичните условия (минусови температури, студен въздух, вятър, жега). Често сами сме виновни, че са прекалено сухи, като забравяме за лосиона след измиване на ръцете.

Начини за възстановяване на сухите кожички на ноктите

Кое е най-доброто средство за справяне със сухите кожички? Естествените козметични масла, разбира се. Те не само овлажняват, предотвратяват изсушаването, възстановяват и подхранват със силата на витамините, растителните стероли и флавоноидите, но и (благодарение на ненаситените мастни киселини) предпазват от по-нататъшно увреждане. В същото време те подхранват ноктите и са често срещана съставка в най-качествените балсами за нокти.

Богатият на хранителни вещества лосион за ръце е вашият съюзник при грижата за кожичките - използвайте го като интензивна възстановителна терапия; нанесете дебел слой от продукта върху ръцете и кожичките преди сън.

Откажете се от рязането на кожичките с щипци. Вместо това използвайте дървена клечка; тя е много по-деликатна. Не забравяйте винаги първо да нанесете омекотител за кожички. За да предпазите кожичките от изсушаване, овлажнявайте ноктите си: използвайте едно растително масло или смесете няколко, за да получите най-ефикасните възстановяващи смеси, които в допълнение правят ноктите по-здрави.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност