След гел! Как да възстановим увредените нокти след маникюр с гел лак?

След гел! Как да възстановим увредените нокти след маникюр с гел лак?

За съжаление маникюрът с гел лак не е без недостатъци и последствия. Понякога трябва да натиснете бутона „изключване“ на своя гел и да преминете към ползотворна грижа за ноктите, тъй като гелът оставя ноктите увредени, правейки ги по-тънки и по-слаби с всеки изминал ден. Как да поддържаме увредените от гела нокти? Прочетете още!

Винаги, когато се потопим в темата за маникюра, чуваме, че ръцете отразяват личната ни грижа, така че ноктите трябва да са добре поддържани, това е сигурно. Затова не е чудно, че обичаме да се обръщаме към ноктите с гел, които издържат много дълго, лесно се правят у дома и дават много възможности. Този хит превзе козметичната индустрия, защото издържа върху ноктите много повече от 2-3 дни, като е за обикновения лак.

Има обаче проблем, пред който сме изправени. Не всеки от нас има нокътна плочка, която е достатъчно твърда, за да понесе гела, така че този вид маникюр обикновено причинява изключително увреждане на ноктите.

Наистина ли гелът уврежда ноктите ви?

Това е табу. Знаете ли, че гел лакът влияе на ноктите ви? Дори и да правите маникюра си правилно, гелът им вреди. Ако забележите:

  • тънки нокти след гел
  • много меки нокти след гел
  • жълтеникави нокти след гел
  • чупливи нокти след гел
  • болка в ноктите след гел

вероятно гел маникюрът не ви понася добре и трябва незабавно да се откажете от него.

Не забравяйте, че този тип маникюр третира ноктите както с химикали, така и с UV радиация (освен ако не използвате по-скъпа LED лампа). И двата фактора оказват много лошо влияние върху състоянието на ноктите и кожата на ръцете. Изглежда безсмислено да се предпазваме от ултравиолетовите лъчи, като използваме слънцезащитни продукти, а след това умишлено да се излагаме на същата радиация, генерирана от лампата за маникюр.

Увредените нокти след гел често са причинени от алергия към гел и съставки в повечето бази, лакове и топ лакове: формалдехид, дибутил фталат (DBP) и толуен. Ако даден продукт е с лошо качество, негативният ефект на тези съставки се засилва, причинявайки повече микроувреждания върху нокътната плочка и около нея. Токсичните вещества лесно проникват в тялото, но най-вредни са изпаренията.

Има и друг начин, по който гелът уврежда ноктите. Повечето проблеми са свързани с инфекция на нокътната плочка. Това се случва, когато гелът се втвърдява под лампа, която няма достатъчно мощност: гелът не е достатъчно твърд, така че се превръща в идеална (топла и влажна) среда за развитие на микроби. Ето защо толкова много от вас страдат от гъбички по ноктите след гел маникюр и е наистина трудно да се излекуват.

Очевидно не само гелът уврежда ноктите. Сходен ефект има и ацетонът, използван за отстраняване на гела. Той изсушава ноктите и кожата, а освен това има вероятност ноктите да се повредят механично при свалянето на гела.

Как да възстановим ноктите, увредени от гел?

Има много начини за подхранване и укрепване на ноктите. Най-добре е да започнете от основата, тоест да помислите за вашата диета.

Най-добрата диета за здрави нокти не включва нищо друго освен здравословна храна и осигуряване на балансирано количество хранителни вещества. Основните са биотин, цинк, силиций, фолиева киселина, желязо, витамини А, С и Е. Можете да ги намерите в следните съставки: киви, магданоз, брюкселско зеле, червени боровинки, плодове от дива роза, риба, зелени зеленчуци, зърнени храни , авокадо, бобови зеленчуци и всички продукти с ползи за здравето.

Ако здравословната диета не помага достатъчно, опитайте добавки. Една добра хранителна добавка, която съдържа важни за ноктите хранителни вещества, ще ви помогне да ги регенерирате по-бързо.

И все пак, най-ефективните начини за третиране на увредени нокти след гел (ще откриете най-важното малко по-късно) са:

  • специално разработен балсам за нокти
  • професионални салонни терапии за нокти
  • възстановяване на ноктите с натурални масла
  • Направи си сам балсами и домашни методи

Балсам за повредени нокти след гел

Първото нещо, което използваме за лечение на увредени нокти след гел маникюр е балсам. На пазара има много такива продукти, но не всички заслужават вашето внимание. Знаете ли кой е най-добрият балсам за увредени нокти след отстраняване на гел?

Най-добрият балсам е формулиран без формалдехид и други токсични вещества. Той трябва да бъде възможно най-естествен и да изобилства от съставки, необходими за увредените нокти: протеини, мастни киселини, витамини и минерали. Някои балсами за гел маникюр (които работят като основа за гел за укрепване на ноктите, ако не искате да се откажете от маникюра) съдържат напр. копринени протеини (възстановяващ ефект) или диамантен прах (втвърдяващ ефект).

Ако обаче се интересувате повече от добър балсам за нокти за третиране на ноктите след гел, използвайте професионален продукт, напр. IBX система за фиксиране на много увредени нокти след гел манипулация.

Натурални масла за възстановяване на ноктите

Ако ноктите ви са увредени след гел, можете да ги възстановите с помощта на масла. Възстановяването на ноктите с масла е хубаво и лесно, освен това използването на такива естествени съставки има само ползи.

Знаете ли кое масло е най-добро за повредени нокти? Ето моето лично обобщение на най-добрите лечения.

  1. Рициново масло за нокти. Изглежда много просто, но се оказва най-мощното. Рициновото масло помага за възстановяване на косата, миглите и веждите, както и ноктите след гел маникюр. Съдържа уникална рицинолеинова киселина, която има антибактериален ефект, укрепва нокътните плочки, подобрява нивото на влага и прави ноктите по-твърди и устойчиви на увреждане. Най-ефективният начин за употреба е втриването на рициново масло в нокътните плочи (в идеалния случай, след като го загреете леко).
  2. Масло от чаено дърво за нокти. Когато става въпрос за естествени масла за нокти, струва си да се отбележат и етеричните масла, особено маслото от чаено дърво, което е известно с противогъбичния си ефект. Ето защо действа невероятно при слаби, увредени нокти и при лечение на гъбички по ноктите.
  3. Арганово масло за нокти. Това е богат източник на витамин Е, който е най-силният антиоксидант. Той е в състояние да възстанови ноктите, да ги заздрави и да ускори клетъчното обновяване. Подмладяващият и ревитализиращ ефект на аргановото масло е нещо, за което копнеят увредените нокти.
  4. Масло от шеа за нокти. Не на последно място, растително масло или естествена версия на готови масла за нокти. Маслото от шеа не само поддържа достатъчни нива на влага, но и предпазва ноктите от увреждане, изравнява структурата им, възстановява естествения цвят, увеличава блясъка и подобрява възстановяването.

Ако желаете, можете да използвате други масла за грижа за ноктите или да създадете своя собствена смес от масла. Разнообразието е нещо, което нашите нокти обичат.

Домашен балсам за нокти

Използването на домашни смеси е отличен начин за подхранване на ноктите след гел. Направи си сам балсамът може да работи толкова ефективно, колкото този, закупен от магазина.

Направи си сам балсам за нокти на базата на желатин

Балсам за нокти на базата на желатин, известен още като ламиниране на ноктите. Това е натурален начин за заздравяване на увредени, чупливи нокти след гел. Трябва да опитате тази процедура, защото желатинът е пълен с биотин, минерални соли и протеини (вещества, изграждащи ноктите).

Как да си направим желатинов балсам за нокти? Вземете 2 супени лъжици желатин и го залейте с топла вода. Оставете сместа настрана за няколко минути, за да стегне желатина. Накиснете ноктите в сместа или я нанесете върху нокътните плочки и оставете да действа няколко минути. Повтаряйте лечението поне през ден.

Направи си сам богат на витамини балсам за нокти

Друг домашен балсам за нокти, който също е чудесен избор след сваляне на гел, е от зехтин, витамини А+Е и лимонов сок. Последната съставка има невероятни подхранващи свойства и изсветлява ноктите, докато зехтинът и витамините са перфектна комбинация за съживяване и повишаване на влажността.

Приготвянето на този вид балсам за нокти е много лесно. Вземете лъжица зехтин, добавете половин чаена лъжичка пресен лимонов сок и няколко капки витамини (има в аптеката). Редовно втривайте сместа в ноктите.

Направи си сам балсам за нокти от плодове и зеленчуци

Какво друго можете да използвате, за да направите ефективен, естествен балсам за нокти за укрепване на ноктите след премахване на гела? Плодове и зеленчуци! Например, подхранваща краставица, озаряващ лимон и подобряваща възстановяването ябълка. Тази смес заздравява ноктите при редовна употреба.

Има лесна рецепта за следване. Настържете краставица и ябълка, добавете пресен лимонов сок, разбъркайте и намажете върху ноктите. Оставете за няколко минути и повтаряйте процедурата всеки или през ден.

Топ процедури за нокти след сваляне на гел лак

Има и салонни процедури за укрепване на ноктите и отстраняване на щети, причинени от гел маникюр. Ако искате да поправите увредените си нокти след гел с професионална терапия, можете да избирате между следните опции:

  • Японският маникюр е добър избор, когато искате леко да заздравите ноктите и да ги оставите да починат, като им дадете шанс за възстановяване. Лечението се състои в полиране на богата на хранителни вещества паста в ноктите (вкл. кератин, пчелен восък, витамин А+Е и др.).
  • естествен маникюр, в който натуралният вид е приоритет. Това включва придаване на хубава форма на ноктите с помощта на пили за нокти с правилната форма, нежно полиране на ноктите и доставяне на хранителни вещества, напр. масла. Това е типичен маникюр, който се фокусира върху деликатността и естествения вид.
  • СПА маникюр, който е комбинация от естествен маникюр с подхранваща процедура и допълнителен масаж на ръцете, който стимулира микроциркулацията, така че ноктите стават по-здрави в същото време.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност