Как да се Грижим за Ръцете? Домашен Маслен Маникюр, Натурални Процедури и Вани

Как да се Грижим за Ръцете? Домашен Маслен Маникюр, Натурални Процедури и Вани

Ръцете ви са израз на добрия ви външен вид. Присъствието ви и впечатлението, което правите, зависят от това как изглеждат ръцете ви. Посветете им малко повече време и изпробвайте най-добрите начини за тяхната поддръжка. Осигурете им здраве с маникюр с натурални масла, пригответе си вана за ръце или маска в домашни условия!

Сигурна съм, че всеки ден отделяте много време за грижа за лицето. Търпеливо придавате мекота, гладкост и блясък на лицето си с различни нощни козметични ритуали. А сега помислете - полагате ли такива грижи за ръцете си?

Повечето хора не отделят на ръцете си толкова внимание, колкото на прическата или кожата си. Това е грешка. В края на краищата ние развиваме способността си да хващаме още по време на ембрионалния период и оттогава ръцете ни работят усилено. Ето защо те непрекъснато са изложени на интензивното въздействие на много фактори и вредни вещества. Пропускането на грижата за кожата на ръцете я прави груба, напукана и суха.

Всички неща, които увреждат кожата на ръцете

Има много неща, които увреждат кожата на ръцете и я правят изключително суха - не само почистващите препарати. Слънчевата радиация и нашата небрежност също са виновни. Неполагането на грижи за ръцете е най-честата причина за по-лошото състояние на кожата. Малко хора осъзнават, че кожата на ръцете има съвсем различни нужди от другите части на тялото.

Внимание!

Поради малкото количество тъкани и мастни жлези естественият хидролипиден слой е твърде тънък, за да предпази кожата на ръцете от изсушаване.

Именно това прави грижата за ръцете важна. Трябва да поддържате кожата, която е изложена на толкова много вредни елементи. Разгледайте нещата, които трябва да избягвате, за да предпазите ръцете си.

  • Прекомерно миене със сапун, който отнема влагата и променя pH.
  • Измиване на ръцете с гореща вода, при което кожата губи вода.
  • Излагане на ръцете на контакт с миещи препарати (без ръкавици).
  • Излагане на студ през зимата или на интензивна слънчева радиация през лятото.
  • Редовно използване на сешоари за ръце, които причиняват дехидратация на кожата.
  • Грубо подсушаване с кърпа.
  • Контакт с хлор във водата, напр. в плувния басейн.
  • Пропускане на редовното овлажняване на кожата на ръцете.
  • Различни видове физическо увреждане.

Как да се грижим за ръцете, за да не са груби и сухи?

Тъй като вече знаем какво може да е вредно за ръцете и какво да избягваме, за да ги запазим красиви, хидратирани и гладки, е време да преминем към основните правила за грижа за ръцете.

  1. ПОСТОЯНСТВО. Най-важното и предходно правило гласи, че трябва да подхранвате кожата на ръцете си всеки ден. Използването на лосион за ръце веднъж на месец не променя нищо (и дори по-малко...). Само системната грижа дава дълготраен резултат, така че отделяйте известно време за грижа за ръцете всяка вечер преди сън, например.
  2. ЦЯЛОСТНА ГРИЖА. Грижата за ръцете не означава само нанасяне на лосион. Трябва да се грижите за кожата си цялостно, т.е. да я предпазвате от вредните елементи (за които вече споменахме), да ѝ осигурявате достатъчно влага, да я кондиционирате, както и да я подхранвате отвътре със здравословен хранителен режим. Само ръце, които получават пълната ви грижа и внимание, имат шанс да изглеждат здрави и красиви.
  3. НАТУРАЛНОСТ. Кожата на ръцете страда най-много, когато е в чест контакт с химикали. Нямам предвид само детергентите в почистващите препарати, но и химикалите, скрити в много козметични продукти. Кожата на ръцете изглежда по-добре, когато полагате за нея естествени грижи, например заменете лосиона със 100% органично козметично масло.

Начини за придобиване на красиви ръце. Кой от тях да използвате?

Искате да имате прекрасни и поддържани ръце? Не е проблем. Редовно се грижете за тях, като използвате правилната козметика. Избирайте между три варианта: лосион за ръце, професионални салонни процедури за ръце или домашни терапии с помощта на масла и богати на витамини подхранващи продукти. Докато правите избора, помислете за своите нужди и възможности.

Ключово значение има това, което осигурявате на ръцете:

  • хидратация и подхранване в дълбочина
  • защита срещу загуба на вода
  • защита срещу вредни фактори
  • почистване и ексфолиране

ТОП 5 домашни процедури за кожата на ръцете

Домашните процедури за кожата на ръцете са по-евтини и натурални, можете да ги съобразите с нуждите на кожата си и свободно да ги модифицирате. Недостатъкът им е, че отнемат доста време. Въпреки това си струва да опитате няколко надеждни рецепти, тъй като ефектът им компенсира всички усилия, които полагате, докато подготвяте домашната терапия за ръце. Как да се грижим за ръцете в домашни условия?

СКРАБ ЗА РЪЦЕ ТИП "НАПРАВИ СИ САМ"

На първо място направете скраб - ексфолирането на епидермиса е от най-важните задачи. Лекият скраб освобождава кожата от мъртвите клетки и други замърсявания, като прави ръцете гладки и меки като кадифе. Той също така стимулира притока на кръв, така че ръцете са подхранени отвътре. Ето защо трябва да използвате скраб редовно.

Как да се заемете с това? Вземете готов скраб или опитайте лесни рецепти за скраб тип "Направи си сам".

Захарен скраб за ръце

Най-лесен за приготвяне. Смесете една-две супени лъжици финозърнеста захар с подобно количество натурално масло, например бадемово или арганово. Обогатете го с овлажняващ мед и лимонов сок, за да изсветлите обезцветената кожа.

Скраб за ръце от овес

Овесените люспи съставляват богат източник на хранителни вещества, така че ги използвайте в скраба си - те имат и невероятна ексфолираща сила. Натрошете една супена лъжица овес и го смесете с масло, мед или гел от алое (или комбинирайте всички).

Скраб за ръце с кафе

Скрабовете на основата на кафе са известни най-вече с антицелулитния си ефект, но не се колебайте да ги използвате и за почистване на кожата на ръцете. Направете кафе и оставете утайката от кафето да се охлади. Добавете зехтин (или друго натурално масло), малко мед и канела.

Правете скраба поне веднъж седмично.

МАНИКЮР С МАСЛО

След ексфолирането е време за подхранване. Тъй като кожата е открита и стимулирана след скраб, тя ще абсорбира хранителните вещества мигновено. Това е най-подходящият момент за маслена терапия. Масленият маникюр осигурява възстановяване, увеличаване на влагата, хранителни вещества и гладкост.

Кои масла са най-подходящи за кожата на ръцете?

Разгледайте най-добрите масла за суха кожа, към които трябва да посегнете. Важното е, че можете да ги използвате самостоятелно или като основа за домашен скраб, вана за ръце или маска.

  1. Зехтинът има подмладяващ ефект и прави кожата мека, гладка и сияйна. Той има по-силно подхранващо действие от много лосиони за ръце и предпазва ръцете от загубата на вода и от слънчевата светлина.
  2. Кокосово масло - неговият невероятен аромат не е единственото нещо, което го прави добър избор. Използвайте го за масления маникюр, защото укрепва естествената хидролипидна бариера, така че кожата се запазва хидратирана.
  3. Аргановото масло е идеално за масления маникюр, тъй като изпълнява много роли: предпазва от слънчевата светлина и топлина, подобрява възстановяването и клетъчното обновяване, овлажнява, подхранва и има силни антиейджинг свойства и по този начин забавя стареенето на кожата на ръцете.

ПОДХРАНВАЩО НАКИСВАНЕ НА РЪЦЕТЕ

Има още една възможност за подхранване и кондициониране на кожата на ръцете, която в същото време е релаксираща. Как да си приготвите домашно накисване на ръцете? Използвайте различни съставки (като масла, билки, семена), за да подберете ваната според нуждите си.

Билкова вана за ръце

Билките, като например невенът в саксия, подпомагат възстановяването на кожата, имат защитно действие и успокояват раздразненията. Залейте с вряла вода 4 супени лъжици цветове от невен, запарете, охладете и накиснете ръцете в настойката за около 10 минути.

Накисване на ръцете с масло

Накисването на ръцете със зехтин, който повишава влажността, със сигурност е най-популярното. Маслото е богато на есенциални мастни киселини и витамин Е. Процедурата се приготвя много лесно: загрейте леко две чаши зехтин, добавете сок, извлечен от половин лимон, по една супена лъжица рициново масло и мед. Накисването на ръцете в тази топла смес ви позволява да ги овлажните в дълбочина, да ги подхраните и... подмладите!

Накисване на ръцете с ленено семе

Лененото семе е съкровищница на ценни съставки и трябва да използвате потенциала му. Сварете 2 супени лъжици семена в чиста вода за около 5 минути. След това оставете сместа да изстине, потопете в нея ръцете и ги дръжте 15-20 минути, за да придадете мекота на кожата и да я запазите от влагата.

ДОМАШНИ МАСКИ ЗА РЪЦЕ

Домашно приготвената маска е още една чудесна идея за запазване на ръцете красиви и поддържани. Използвайте всичко, което имате под ръка - така всеки път ще доставяте напълно различен набор от хранителни вещества. Ето най-популярните процедури и маски за кожата на ръцете.

Картофена маска за ръце

Тя е изключително лесна за използване, избелва, подхранва и изглажда кожата. Трябва да сварите 2 картофа, да ги намачкате с вилица, да ги смесите с два жълтъка и две супени лъжици топло мляко. Нанесете кашата върху ръцете, закрепете с фолио или ръкавици, оставете за 15 минути и изплакнете добре.

Процедура с горещ парафин

Когато говорим за грижа за кожата на ръцете, широко се обсъжда темата за парафиновите маски. Купете парафин от аптеката, разтопете го, нанесете лосион върху ръцете и ги потопете в парафина. Когато той леко се втвърди, извадете ръцете. Такива парафинови ръкавици действат като компрес, който подсилва лосионите за ръце, повишава нивото на влага, осигурява максимална гладкост и подхранване. След около 15 минути свалете остатъците от парафина.

Маска за ръце от авокадо

Ако се чудите как да се грижите за ръцете, използвайте неща, които имате под ръка, например авокадо. Този обикновен плод е неизчерпаем източник на незаменими мастни киселини, витамини и минерали. Намачкайте едно авокадо и нанесете месестата част върху ръцете. Можете да изберете и негов заместител, т.е. натурално масло от авокадо, и да се радвате на прекрасна и здрава кожа на ръцете.

ДОМАШЕН МАСАЖ НА РЪЦЕТЕ

Масажът е последният (но не и по значение) начин да подобрите кожата на ръцете си у дома. Не се колебайте да използвате и натурални козметични масла. Освен арганово масло, опитайте бадемово масло, масло от гроздови семки, маслиново масло или масло от ядки макадамия. Масажирането на кожата с кръгови движения в продължение на няколко минути я прави по-мека, гладка и еластична. Ето защо трябва да го правите по време на масления маникюр или веднага след това, тъй като това е най-добрият начин да засилите ефекта от другите домашни процедури.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност