5 стъпки до безупречна кожа - най-добрият режим за грижа за лицето

5 стъпки до безупречна кожа - най-добрият режим за грижа за лицето

Грижата за кожата е предизвикателство, с което трябва да се изправите, ако наистина искате красива, здрава кожа без недостатъци. Как да го направите правилно? Познаваме теорията, когато става въпрос за използването на конкретна козметика, но често не знаем кои да изберем и в какъв ред да ги нанесем върху лицето. Много от вас погрешно приемат мицеларната вода като единствения продукт за грижа за кожата, който замества тоника, крема и серума. Междувременно кожата се нуждае от малко повече, за да се поддържа здрава, красива и млада. Открийте перфектната грижа за лицето. Вие сте само на пет стъпки от безупречна кожа.

Как да поддържате лицето си здраво и добре изглеждащо? 5 стъпки за безупречна кожа

Стъпка 1 Почистване

Повечето от нас смятат, че овлажнителят е най-важният елемент от грижата за кожата. Не е обаче. Почистването на лицето ви всъщност е най-важно. То е в основата на здравата кожа и ключов аспект от грижата за кожата, благодарение на който тя може да функционира правилно. Лошо почистената кожа има по-лоша абсорбация, така че дори и най-качественият крем няма да изпълни предназначението си. Освен това токсините, които се натрупват и не се отстраняват ефективно, остатъците от грим и фрагменти от мъртви клетки блокират (запушват) изходите на мастните жлези, което не позволява на кожата да диша. В резултат на това оставате с пъпки, черни точки и нарушена функция на кожата. Хидролипидният баланс е нарушен, така че кожата ви е или мазна, или изключително суха. Погрижете се за него правилно още на този първи етап и изберете почистваща рутина на най-високо ниво. Ето най-добрите методи за почистване на кожата:

  • OCM (метод за почистване с масло) - най-ефективният метод за почистване на кожата, който се основава на правилото "маслото разтваря маслото". Ето защо маслата са несравними при премахване дори на водоустойчив грим, излишък от себум, замърсявания, оставяйки кожата копринено гладка, свежа, чиста и готова за по-нататъшни процедури. Рициновото масло е най-добрият избор за OCM. Чувствайте се свободни да го смесвате с други естествени масла, създавайки вашата перфектна OCM смес. Изберете масло от арган, авокадо или жожоба или смесете всички според вашите предпочитания и нужди на кожата.
  • мицеларна вода + почистваща пяна (или гел) - ако заложите на по-традиционни методи за почистване и ви е трудно да се откажете от мицеларната вода, ще имате нужда от подкрепа за прецизно почистване на кожата. Нежна, но силно работеща пяна за лице надминава другите продукти. Разбира се, трябва да я съобразите с вашия тип кожа и да я използвате след премахване на грима с мицеларна вода.

Стъпка 2 Тонер

Отказът от тоник е често срещана грешка в грижата за кожата. Не се отнасяйте към него като към реликва от миналото; това е основна съставка в грижата за вашата кожа. Ефектът му е за съжаление недооценен. Всъщност тоникът е този, който възстановява рН, повишава киселинността, нежно омекотява епидермиса и повишава абсорбационните способности на кожата, т.е. работи като брилянта основа за други продукти. Добрият тоник за лице също има кондициониращ ефект благодарение на растителни екстракти и други съставки, важни за поддържане на кожата във форма.

Водниста и лека формула позволява на частиците на козметиката да проникнат в по-дълбоките слоеве на епидермиса, което прави тонера високоефективен продукт.

Кой тонер да избера?

В идеалния случай изберете естествен такъв без силикони и късоверижни алкохоли, PEGs или петролни деривати. Разгледайте хидрозолите - изцяло натурални цветни води, получени чрез парна дестилация; те са незаменими в грижата за кожата.

Термалната вода е друг ефективен тоник за лице - огромно количество от много важни елементи я прави един от най-добрите естествени тоници. Термалната вода съдържа желязо, натрий, селен, литий, силиций, калий и магнезий.

Освен това термалната вода има успокояващ кожата ефект, укрепва, възстановява и облекчава всички видове възпаления, блокира действието на свободните радикали и забавя процеса на стареене.

Стъпка 3 Серум за лице

Серумът за лице е един от най-силно действащите продукти за поддържане на кожата. Идеята е да се даде на кожата интензивно съживяване.

Водниста, лека консистенция е тайната на ефективността на серума: активните съставки достигат до най-дълбоките слоеве на кожата, където овлажнителят няма шанс да стигне. Благодарение на серума имате шанса да действате върху кожата по-силно. Ефект? Интензивно възстановяване, подхранване, хидратация, подмладяване и подобрено лечение на много кожни заболявания.

Серумът е формулиран без вещества, действащи върху външните слоеве на кожата. Съставът му се състои предимно от активни съставки, които трябва да действат по-дълбоко. Ето защо такива продукти съдържат високо ценни вещества. Ефективността на най-популярните компоненти на серума е потвърдена и, наред с други, ще намерите натурални масла (най-вече арганово масло и масло от жожоба, които изобилстват от EFA, фитостероли и флавоноиди, както и основни вещества за кожата - витамини А , C, E), хиалуронова киселина (свързва водните молекули и поддържа кожата млада), коензим Q10 - силен борец срещу свободните радикали, стволови клетки (предимно извлечени от рядък сорт ябълка, но също и от арганово дърво), колаген - протеин на младостта , необходими за запазване еластичността на кожата.

Как да изберем добър серум за лице?

Качественият серум за лице се равнява на брилянтни резултати и първокласни съставки, които поддържат кожата безупречна всеки ден. Не избирайте луксозни продукти, които съдържат прекалено много вещества. Изберете най-добрите активни съставки, чиято ефективност е доказана. Хиалуронова киселина, ретинол, витамин С или алое, богато на минерали, те ви доближават до зашеметяващата кожа. Всички те могат да бъдат намерени в серумите на Nanoil. Изберете любимият си серум и изпитайте великолепния ефект на най-добрите съставки върху кожата си. Когато пазарувате, винаги обръщайте внимание на избора на активни съставки, защото те карат продукта да действа така, както производителят обещава.

Стъпка 4 Околоочен крем

Грижата за кожата под очите е изключително важна, тъй като тази област на лицето се засяга най-бързо от бръчки. Лек овлажнител за кожата под очите се препоръчва да се използва още след навършване на 20 години.

Разбира се, кожата около очите ще се възползва от естествените растителни масла - те образуват микроскопични оклузии на повърхността на кожата, предпазвайки чувствителните, деликатни области на лицето от увреждане. Ако въведете естествена грижа за кожата на очите в млада възраст, бръчките ще нахлуят на лицето ви със закъснение. Доброто масло, смесено с хиалуронова киселина, е като инвестиция, която се превръща в еластичност на кожата и младежки вид в дългосрочен план.

Стъпка 5 Крем

Без съмнение овлажнителят е от съществено значение. Той е известен и използван отдавна: първият продукт от този вид е открит в гробницата на Тутанкамон. Още през 14 век пр. н. е. в Египет се правят кремове за лице чрез смесване на мазнини от животински произход и... кръв на влечуги. По-късно са направени първите смеси против стареене на базата на восък, кипарис и зехтин (бързо заменени от все още цененото бадемово масло).

В днешно време съставките в кремовете за лице са модернизирани и съставляват по-рафинирани отвари, но естествените масла не могат да бъдат заменени с други вещества: те са равностойни на безценен източник на флавоноиди и растителни стероли, EFA, сквалан, каротеноиди и естествен слънцезащитен крем. Подхранващата им сила ги прави обичайна съставка както в дневните, така и в нощните кремове. Какъв е всъщност смисълът от това разделение? По какво се различават овлажнителите за деня и за сън?

Дневен крем за лице

Това е продукт, който отговаря на нашите нужди и специфична активност на кожата, за която доскоро никой не се е замислял. Качественият крем за лице трябва не само да подхранва и овлажнява кожата, но и да предпазва от външни агресори и увреждане от ултравиолетовите лъчи. Дневният крем е по-лек, има по-малко активни възстановяващи съставки, фокусира се главно върху поддържането на кожата в безопасност. Ето защо често съдържа натурални масла със защитни, успокояващи и оклузивни свойства. Те надграждат престижа на козметиката, това е сигурно. Ако в овлажнителя ви липсват естествени масла, не се притеснявайте! Смесете го с няколко капки избрано масло за красота преди нанасяне.

Съвременните кремове за лице се справят с най-честите кожни проблеми на нашето време. Ето защо се създават толкова много „градски“ дневни кремове – освен че осигуряват защита от слънце и замръзване, те са богати на вещества, образуващи анти-замърсяващ щит, който предпазва кожата от замърсяването на околната среда.

Нощен крем за лице

Това означава по-усъвършенствана грижа за кожата. Нощният крем за лице е по-тежък, има по-силен кондициониращ ефект и действа по-интензивно поради силните хранителни вещества, които пазят кожата ви, когато протичат най-интензивните възстановителни процеси, тоест по време на сън.

Допълнителна грижа за кожата

Освен петте основни стъпки, които трябва да следвате в грижата за кожата, има и изключителни ритуали, които трябва да се извършват редовно, като се работи интензивно върху кожата. Скрабът за лице и маските ще допълнят грижата за кожата ви, осигурявайки невероятни резултати. Ензимите играят ключова роля в такава козметика; безценни вещества, които перфектно премахват сместа от себум и мъртви кожни клетки.

Ензимите, използвани за козметични цели, се извличат от плодове. Как влияят на кожата ви? Представете си различно семейство от ензими, които отговарят за смилането на храната в стомаха ви. Козметичните ензими действат по много подобен начин, напр. папаин, който „усвоява“ мъртвите клетки по повърхността на кожата. В резултат на това има чисто нови здрави клетки и кожата ви изглежда свежа и млада.

AHA киселините съставляват друга група съставки за почистване на кожата и ревитализиране на епидермиса в ексфолиантите. Доскоро те се използваха изключително в професионални салони. В момента можете да използвате киселини върху кожата у дома. След тази дълбоко почистваща терапия, използвайте маска за лице, която е друга интензивна форма на грижа за кожата, която моментално подобрява състоянието и вида на кожата ви.

Всички горепосочени продукти и процедури са ключът към здрава, красива, млада кожа. Има обаче едно важно нещо, което трябва да запомните. Винаги избирайте висококачествена натурална козметика. Проверете качеството на козметичните масла и изберете органични продукти със сертификат. Направете същото, когато пазарувате кремове и цветни води. Прочетете INCI за вашия бъдещ овлажнител. Вашата рутинна грижа за кожата има шанс да стане перфектна, точно като вашата кожа.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност