Какво прави най-добрия крем за под очите? Разгледайте съставките, които вършат чудеса

Какво прави най-добрия крем за под очите? Разгледайте съставките, които вършат чудеса

Какво да използвате за поддържане на кожата под очите? Кои съставки наистина действат и дават желания ефект? На път сте да разберете какво да търсите в качествен околоочен крем и защо поставянето на нещо допълнително преди крема или серума е добра идея. Сбогувайте се веднъж завинаги с бръчките, тъмните кръгове и подпухналите очи. Обърнете се към грижа за кожата, която предоставя пълна подкрепа; запознайте се със съставките, които са истински врагове на бръчките.

Кожата под очите е една от най-уязвимите зони на цялото тяло. Изключително слаба и лишена от себумни жлези. Тъй като не произвежда себум, тя няма никакъв защитен слой срещу негативното въздействие на външните елементи. Ето защо кожата под очите очаква от нас да действаме и никога да не я оставяме без подкрепа. Какво да нанесете под очите, за да забавите появата на бръчки? Това не е мит: висококачественият серум или крем е в състояние да изглади нежеланите линии и гънки по лицето. Какво трябва да съдържа, за да се окаже ефективен? Каква трябва да бъде безупречната грижа за кожата под очите? Днес най-накрая ще видите кой околоочен крем е най-добрият.

Какво причинява бръчките под очите?

  • неправилна грижа за кожата
  • умора, стрес, болести
  • изражение на лицето
  • възраст, стареене на кожата
  • липса на достатъчно влага
  • лошо въздействие на външни елементи

Добър крем за под очите - какво всъщност означава?

Добрият околоочен крем е богат на най-качествени съставки. С други думи, ефективният крем трябва да има ефективно действащи компоненти. Позицията на дадена съставка за подобряване на кожата в списъка на INCI също има значение. Например, два различни крема съдържат една и съща съставка (хиалуронова киселина, например), но само продуктът, който съдържа най-голямо количество, я има на върха на списъка. Обобщавайки, ако искате качествен крем за очи - винаги проверявайте компонентите и избирайте козметика с най-високо съдържание на активни съставки.

Как трябва да действа един добър околоочен крем?

Най-добрият крем трябва да реагира на много проблеми, тоест не трябва да се концентрира само върху едно нещо. Той трябва да овлажнява кожата, както и да защитава, подхранва, възстановява, стяга епидермиса и изглажда бръчките, като в същото време изсветлява кожата и тушира подпухналостта. След нанасяне на такъв крем кожата ви трябва да е по-сияйна, по-гладка, по-млада и озарена. Добрият крем за очи:

1. Овлажнява

Нашата кожа, включително кожата под очите, обича водата. Недостатъкът й в кожата я карат да губи еластичност и я оставят тънка. Осигуряването на влага е най-важният етап от грижата за кожата, така че околоочните кремове трябва да имат предимно силно овлажняващ ефект. Благодарение на това кожата винаги е във форма.

2. Стяга, подсилва, повдига

Когато кожата губи стегнатост и е уморена, вие очаквате кремът да й даде малко енергия и затова търсите вещества, които стягат и придават еластичност.

3. Предотвратява появата на бръчки

Истината е, че никога не можете напълно да намалите съществуващите бръчки, но добрият околоочен крем ще ги направи много по-плитки и допълнително ще забави новите.

4. Ревитализира и подхранва

Деликатната кожа под очите се нуждае от хранителни вещества за по-лесно възстановяване и обновяване. Вследствие на това под кожата протича интензивен процес на производство на колаген и еластин (основни влакна, поддържащи кожата). Кремът за под очите трябва да осигури това, от което кожата наистина се нуждае, за да бъде подхранена, гладка и млада.

5. Намалява тъмните кръгове и подпухналите очи

Най-добрият крем за очи ще ви позволи да изглеждате по най-добрия начин дори след безсънна нощ. Благодарение на активните съставки, изсветляващи тъмните петна и премахващи подпухналостта, помага на деликатната кожа да изглежда безупречна и сияйна, въпреки чувството на умора. Веществата, които стимулират кожата и намаляват уморения вид, са ключовите компоненти на ефективния околоочен крем.

Околоочен крем. Кога да започнете да го използвате?

Все повече и повече хора осъзнават, че кремът за очи е задължителен още преди да забележите стареенето на кожата и лицето, пълно с бръчки. Това е важно много по-рано. Още след навършване на 25 трябва да се снабдим с нежно овлажняващ продукт, за да предотвратим стареенето и да поддържаме деликатната зона около очите здрава. Рутината против бръчки е много вероятно да забави първите линии на лицето. Младата кожа ще се справи само с лек гел (напр. с "очна трева" или алое) и натурално масло, което задържа водата и има оклузивен ефект.

Околоочен крем, който действа. Съществува ли всъщност?

Тайната на добрия крем е неговият състав. Само висококачествените съставки имат положителен ефект върху вида и състоянието на кожата под очите. Търсете продукти, които са направени от естествени, безопасни съставки, което до голяма степен влияе на качеството. Кожата около очите се нуждае от специални грижи и вещества, съобразени с нейните нужди.

Списъкът със средства за подобряване на кожата под очите е дълъг и пълен със зашеметяващи продукти, които принадлежат към „козметичния елит“. Активно действащи съставки, които премахват свободните радикали, възстановяват, укрепват клетъчната мембрана, подобряват външния вид, съживяват и подхранват епидермиса.

Какво да използвате преди околоочен крем? Натуралните масла като алтернатива на редовната грижа за кожата под очите

Околоочнният крем е предназначен да предпазва кожата и да работи повърхностно върху епидермиса, като я прави по-гладка, предотвратява стареенето и увреждането, предпазва от лошото влияние на атмосферните условия.

Но ако сте сериозни относно зоната на кожата около очите си и искате да осигурите най-добрия защитен щит – помислете за допълнителна грижа, тоест поглезете кожата си с нещо специално.

Това, което имам предвид, е серум - козметика, която е по-течна, по-лека, но има по-богати съставки, които проникват в дълбоките слоеве на кожата, за да подхранват и укрепват кожата, като я предпазват от бръчки и намаляват съществуващите. Серумът е или водна формула, или малко по-тежък продукт на маслена основа.

Освен това естествените козметични масла стават все по-често срещани в грижата за кожата под очите. Някои от тези масла се наричат еликсири на младостта от ентусиастите на естествената грижа и това не е преувеличение.

В края на краищата, маслата съдържат омега-3 и омега-6 киселини, необходими за деликатната кожа на очите, както и фитостероли и флавоноиди, които изключително подобряват вида и състоянието на кожата, предотвратяват разтварянето на колаген и еластин, стимулират клетките да работят и забавят намалява появата на бръчки чрез защита на клетките срещу оксидативен стрес.

Някои от маслата съдържат сквален, който изгражда себума, но кожата под очите му липсва. Известен е като брилянтно подсилващо красотата вещество, което овлажнява, укрепва естествената липидна бариера и е като щит, намаляващ вредността на външните агресори.

Източникът на ползите от маслата изглежда безкраен. Всяко масло съдържа много витамини и минерали и е невероятно естествено слънцезащитно средство. Техният слънцезащитен фактор не е толкова висок, например 30 или 50; въпреки това дори по-ниската защита помага на кожата да се изправи срещу слънчевата радиация. Освен това UV филтрите в маслата са естествени и безопасни, не се натрупват в тялото и следователно са безвредни.

Маслата са най-добрият вариант за нощно възстановяване на кожата под очите. Отличните съставки и леката, леко мазна формула образуват така наречената оклузия, която предпазва от загуба на вода и други полезни вещества. Естествените масла, нанесени под очите, са добър вариант за всички типове кожа.

В случай на млада кожа и едва забелязани бръчки по лицето, едно нанасяне след прецизно премахване на грима вечер е достатъчно.

От друга страна, кожата, обезпокоена от липса на влага, забележителни бръчки и уморен вид със сигурност ще приветства маслата и в сутрешната рутина. Идеален праймър за грим за застаряваща кожа под очите.

Маслата дължат популярността си на това, че работят като естествени многофункционални вещества; не се колебайте да ги прилагате не само върху кожата под очите. Използвайте го върху вашето лице, коса, нокти и тяло - това е още едно огромно предимство на маслата.

Най-добрите масла за грижа за кожата под очите

Аргановото масло се е прославило като най-силният антиоксидант сред маслата. То е невероятно за възстановяване на кожата и повишаване на влагата, предотвратява изтичането на вода от епидермиса. Маслото съдържа над 100 полезни активни съставки, подобряващи кожата и косата. Има висока концентрация на витамин Е, каротини, сквалан и бутироспермум, който действа като естествена слънцезащита. Редовната употреба на арганово масло изглажда фините линии и поддържа кожата във форма.

масло от малинови семена - естествен източник на полифеноли, силни антиоксиданти (флавоноиди, фитостероли) и витамин Е. Това масло изобилства от EFAs, главно линолова и алфа-линоленова киселина. Блестящо регенерира кожата и повишава нейната стегнатост.

масло от жожоба - разнообразие от хранителни вещества: витамини, сквалан и незаменими мастни киселини. Абсорбира се без усилие от кожата, естествен слънцезащитен крем, подобен по структура на човешкия себум. Жожоба образува микроскопична защитна обвивка върху деликатната кожа под очите, която обикновено липсва поради дефицит на сквалан. Масло от жожоба овлажнява и блокира водата.

Масло от семена на берберийска смокиня - мощната му антиоксидантна сила го прави известно като естествен ботокс. Това масло ускорява възстановяването на кожата, стимулира я да работи, предотвратява преждевременното стареене и предпазва от увреждане. Маслото от берберийска смокиня е източник на витамин Е, цинк, магнезий, фосфор, калий, калций и желязо.

масло от авокадо със седем витамина (A-B-D-E-H-K-PP) - интензивно овлажнява, подхранва епидермиса, има впечатляваща съвместимост с естествените липиди в кожата, възстановява липидите, предпазва от TEWL и суха кожа. Масло от авокадо силно подхранва, леко омазнява и поддържа кожата гладка и еластична през целия ден. Бръчките са по-малко видими от ден на ден, а кожата е мека и млада.

Маслото от шеа е богато на полезни мастни киселини и витамини на младостта - A & E. Проявява интензивни овлажняващи и подхранващи свойства, така че кожата да стане отново гладка и сияйна. Шеа подобрява възстановяването на епидермиса, прави го по-здрав и повишава устойчивостта му към външни агресори.

бадемовото масло повишава нивата на влага, дълбоко подхранва, подмладява и стимулира процеса на възстановяване. Това масло се отличава с една от най-високите концентрации на витамин Е със силно антиоксидантно действие. Бадемовото масло също съдържа витамини A и D, минерали (желязо, магнезий, калций, манган, фосфор, калий, натрий и цинк), но омега-9 мастните киселини са най-важните му съставки.

Как да използвате масла върху кожата под очите?

  1. Самостоятелно. Маслата имат силата на активни съставки и често са на върха на кремовете за очи, когато става въпрос за техните количества и концентрация. Тъй като маслата действат както вътре в кожата, така и върху нейната повърхност, не се колебайте да ги използвате като самостоятелна процедура за под очите.
  2. Преди околоочен крем. Ако кожата ви под очите е далеч от съвършенството, следвайте многоетапна рутинна грижа за кожата около очите. Нанесете масло като серум и след това използвайте богат крем за очи. По този начин подобрявате ефекта и силно подхранвате кожата.
  3. След очен серум (масло образува оклузивен слой). Маслата предпазват от загуба на вода и други активни съставки, поради което можете да ги третирате като добавка към лек овлажняващ серум (хиалуроновата киселина идеално се съчетава с маслата). По този начин карате серума да действа по-интензивно и допълнително подхранвате и защитавате деликатната кожа около очите.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност