Масла за Употреба на Лицето. Как да Изберем Масло Според Типа Кожа?

Масла за Употреба на Лицето. Как да Изберем Масло Според Типа Кожа?

Грижата за косата не е единственото нещо, за което натуралните масла са подходящи. Маслата са много полезни за кожата и са наши съюзници в борбата за безупречен тен. Кои масла си струва да добавите към грижата за лицето си? Очевидно зависи от вашия тип кожа и нейните нужди. Защо не го проверите и не използвате големия им потенциал?

Овлажнител, крем, серум, гел, мехлем, почистващ препарат - всеки от тези продукти за лице може да бъде заменен с едно натурално масло, подарено от природата. Ако го съобразите с вашия тип кожа и нужди, бъдете сигурни, че ще преобърнете напълно външния си вид.

Време е за грижа за кожата в унисон с природата!

Грижа за лицето с масла

Процедурите с масла се радват на голяма популярност и всъщност можете да ги използвате и в грижата за кожата. Процедурите с масла за лице са естественият начин да се погрижите за кожата, безпроблемно замествайки овлажнителя, дневния и нощния крем. Добре подбраните масла връщат достатъчната влажност на кожата, нормализират киселинно-алкалния баланс, възстановяват хидро-липидния слой и имат много невероятни качества, за които дори не подозираме.

Разбира се, най-добрите масла за грижа за лицето трябва да са студено пресовани, нерафинирани и органични. Ако идват от естествен, надежден източник, като тези, предлагани от Nanoil, можем да сме сигурни, че ефектът ще бъде много по-добър и маслата ще бъдат много по-безопасни, дори ако кожата е чувствителна.

Има ли полза да се нанасят масла върху кожата на лицето?

Без съмнение! Натуралните масла със сигурност са начело на готовите продукти, защото те:

  • подобряват овлажняването на кожата по естествен и дълготраен начин
  • не съдържат никакви потенциално вредни вещества
  • са подходящи за всеки тип кожа, включително чувствителна
  • са богати на мастни киселини и антиоксиданти, необходими за кожата
  • са универсални и могат да се използват по различни начини

Очевидно е, че трябва да останете разумни – маслата са ефективни, когато ги съобразявате с нуждите на кожата си. Неправилно избраното масло може да я запуши и утежни. За щастие, това е много рядка ситуация.

Как да изберем най-доброто масло за грижа за лицето?

Над 100 растителни масла се използват в козметичната индустрия. Как да разберете кое натурално масло да изберете за вашата рутинна грижа за кожата? Съдържанието на полиненаситени омега-3 и омега-6 мастни киселини е основен критерий при избора. Количеството EFA в едно масло ни казва за кой тип кожа е подходящо дадено масло.

Основният преглед казва, че има:

  1. Изсъхващи масла (над 50% полиненаситени киселини) - най-леките, най-бързо абсорбиращи се масла, не оставящи мазен филм върху кожата. Подходящи за мазна и проблемна кожа; действат като праймър за грим на маслена основа.
  2. полуизсъхващи масла (20%-50% полиненаситени киселини) - имат лека консистенция и не трябва да утежняват кожата, но могат да запушат мазната кожа. Препоръчват се за нормален и комбиниран тип кожа.
  3. неизсъхващи масла (под 20% полиненаситени киселини) - тяхната консистенция е доста тежка, отнема им повече време, за да проникнат в кожата, могат да запушат порите и да оставят мазен слой. Подхождат добре на суха и застаряваща кожа, която не е склонна към комедони.

Масла, подходящи за мазна и проблемна кожа

В съответствие с гореспоменатото, изсъхващите масла са идеални за мазна и склонна към акне кожа. Тези сухи масла имат правилната консистенция и благодарение на добрата си абсорбция нито запушват порите на кожата, нито нарушават баланса на себумните жлези. Кои масла да изберете за мазна, проблемна кожа с акне?

  • Масло от жожоба - нерафинираното и студено пресовано масло от жожоба има подобна структура на човешкия себум, като предпазва, наред с другото, от загубата на влага и други външни елементи. Благодарение на това се абсорбира по-добре от някои овлажнители. То е наистина ефективно в грижата за кожата с акне, благодарение на антибактериалния си, успокояващ и почистващ ефект. Носи облекчение при проблемна кожа.
  • Розово масло - натуралното масло, извлечено от цветовете на дива роза, се препоръчва най-вече за зряла кожа, но действа и при спукани кръвоносни съдове. В малки количества е полезно и при проблемен тен и кожа, склонна към раздразнения и зачервявания. Източник е на витамин С, има озаряващо, антиоксидантно и успокояващо действие. Маслото подсилва естествената защитна бариера на кожата, подпомага възстановяването и намалява зачервяването.
  • Масло от гроздови семки - богато на антиоксиданти, гроздовото масло е съкровищница от ненаситени мастни киселини, които съставляват 90% от състава му. Това е, което откроява маслото от другите масла, което го прави лек за много кожни проблеми като омазняване, черни точки, акне. Твърди се, че е едно от най-подхранващите масла поради разнообразието от витамини (A, E, D и K).
  • Ленено масло - характерно за него е блестящото съотношение на омега-3 и омега-6 киселини, както и съдържанието на рядко срещана омега-9 киселина. Маслото се абсорбира добре, така че е подходящо за мазна и акнеична кожа. Действа противовъзпалително, ускорява заздравяването, носи облекчение и възстановява баланса на себума.

Масла, подходящи за нормална и комбинирана кожа

Полуизсъхващите масла са най-добрият избор за нормална кожа, която не се сблъсква с много проблеми, или смесена кожа, която е полусуха и полумазна. Тяхната консистенция им позволява да работят както във вътрешните структури на кожата, така и на повърхността (без запушване или утежняване). Кои масла трябва да тествате върху нормална или смесена кожа?

  • Арганово масло - това е най-популярното и определено най-високо оцененото масло за красота, богато на силен антиоксидант: витамин Е. Има широка гама от приложения за комбинирана кожа и за кожа, която е трудна за класифициране. То не само предпазва и повишава влагата, но и стяга, изглажда бръчките, намалява акнето, успокоява раздразненията, ревитализира и разкрасява кожата.
  • Бадемово масло - нерафинираното масло от сладък бадем е изкушаващо както с невероятен аромат, така и с невероятен ефект. Подходящо е за нормална и комбинирана кожа, попива отлично, не оставя мазен слой. Действа като качествен крем против бръчки, като ефективно добавя еластичност, изглажда и подсилва кожата. Освен това подхранва и се грижи за достатъчно влага.
  • Кайсиево масло - то е естествен емолиент, извлечен от семките на кайсията; неговата лека консистенция ви позволява да използвате маслото за нормален и комбиниран тип кожа без никакви ограничения. Има много витамини, благодарение на които доставя хранителни вещества, забавя процеса на стареене, подобрява възстановяването на кожата и осигурява кадифена мекота.
  • Масло от памучно семе - висококачественото масло от памучно семе е от съществено значение най-вече за комбинирана кожа, склонна към сухота и първи признаци на стареене, напр. фини линии. Овлажнява много, възстановява, има противовъзпалителен ефект и най-вече подобрява еластичността, като не запушва порите на кожата.

Масла, подходящи за суха и застаряваща кожа

Ако кожата ви е много суха или зряла, обърнете се към неизсушаващи масла, които са най-гъсти и имат много по-плътна консистенция, образуват непорест защитен слой и ефективно задържат водата. Кои масла ще подобрят сухата и старееща кожа?

  • Масло от авокадо - мощна съставка в много натурална козметика, предназначена за суха кожа, тъй като е един от най-добрите овлажнители сред маслата. Това е популярно вещество благодарение на защитния си ефект (напр. предпазва от свободни радикали, преждевременно стареене), ефекта против бръчки и прави кожата еластична. Редовното прилагане на масло от авокадо върху кожата подобрява нейния вид.
  • Масло от макадамия - натуралното масло от макадамия е перфектна козметика за застаряваща, уморена кожа. Това е брилянтно масло за грижа за кожата, изглаждащо, омекотяващо, предпазващо от слънцето, подхранващо, овлажняващо, има антибактериално и регенериращо действие. Това масло гарантира разнообразие от ефекти.
  • Кокосово масло - едно наистина популярно масло със зашеметяващ аромат, при условие че е нерафинирано и студено пресовано. Повишава влажността на кожата, задържа водата, омекотява и изглажда. Жалко, доста е предизвикателно да нанесете кокосово масло върху кожата на лицето поради естествената му гъста маслена консистенция.
  • Зехтин - ежедневно, като че ли е по-популярен като съставка за готвене. Зехтинът е невероятен източник на хранителни вещества и за кожата. Помага за възстановяването на кожата, като насърчава епидермиса да се възстанови. Предотвратява стареенето и дехидратацията, така че кожата е овлажнена, подхранена и еластична през цялото време.

Как да нанасяме масла върху кожата на лицето?

Да знаете кое масло да изберете за употреба върху кожата на лицето е много важно и ви позволява да избегнете някои неуспехи в грижата за кожата. Подходящото масло ще овлажни кожата, но няма да я остави мазна. Освен всичко това, вие също трябва да знаете как всъщност да нанасяте масла върху кожата, така че да използвате 100% от техния потенциал и сила.

Има много начини да го направите. OCM или метод за почистване с масло е един от тях - използвайте масла вместо средства за премахване на грим и мицеларна вода, за да се отървете от всички замърсявания. Лесно и естествено. Освен това, маслата трябва да се използват след почистване като козметика за поддържане на кожата - като заместител на крем, преди нанасяне на хидратиращ крем или серум, като съставка в домашна грижа за лице. Ако маслото ви е леко и изсъхващо, използвайте го като ефективен праймър за грим, който едновременно ще подхрани кожата ви и ще направи грима дълготраен. Маслата за масаж на лице са друга чудесна идея да ги използвате: увеличават притока на кръв, подобряват грижата за кожата ви, добавят еластичност и подобряват формата на лицето.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност