Борба с Целулита с Натурални Масла. Най-Добрите Процедури за Перфектно Тяло

Борба с Целулита с Натурални Масла. Най-Добрите Процедури за Перфектно Тяло

За да премахнете целулита, можете или да покриете тялото си със специални кремове, или да се обърнете към няколко традиционни и отдавна познати методи. Всъщност има и богат избор от естествени масла, достатъчно силни за борба с целулита. С тяхна помощ можете да накарате тялото си да изглежда зашеметяващо, така че вече да няма следи от така наречената портокалова кожа. Искате да се отървете от целулита? Изберете масаж с масла!

Какво е целулит?

Най-просто казано, това е мастна тъкан, растяща неравномерно под кожата. Далеч не изглежда добре, а понякога се случва дори да е болезнено, особено в напреднала форма. В повечето случаи целулитът засяга бедрата, задните части, ханша и корема. Понякога може да се появи дори на раменете и гърдите.

Специалистите определят целулита като дегенеративно разстройство на подкожния слой, което се проявява топографски като удебелена мастна тъкан по бедрата, дупето и ханша.

Причината за целулита

Има много причини, поради които целулитът се появява по тялото. Основните причини са гените, както и специфичното разпределение на мастната тъкан в тялото. Вторите по честота причини са: лоши хранителни навици, пасивен (заседнал) начин на живот, носенето на тесни дрехи, затрудняващи свободното кръво- и лимфообращение. Портокаловата кора също не е безразлична към лекарствата, мехлемите и хормоналните промени, които се случват в тялото ни (включително контрацепцията). Освен това едни от най-големите съюзници на целулита, които същевременно са врагове на стройното тяло, са захарта, както и пържените и мазни ястия. Доста важна роля за появата на целулит играят и вредните токсини, които се натрупват в мастната тъкан.

Как да се отървем от целулита?

Това често срещано несъвършенство на кожата мрази студ, масаж и физическа активност. Как да се отървем от целулита? Най-добрият начин да го направите е да използвате масаж! Тази процедура стимулира лимфната система, насърчава кръвообращението и най-вече помага за разграждането на мастните натрупвания и премахването на токсините, които се натрупват в клетките. Масажът на кожата може да се извършва както с ръце, така и със специален масажиращ инструмент. Най-важното обаче е да засилите действието на масажа и да го надградите: за целта изберете натуралното масло.

Как да нанесете антицелулитно масло, за да увеличите неговата ефективност?

Домашното масло, използвано за борба с целулита, трябва да се нанесе върху влажна кожа веднага след къпане - тогава кожата се стимулира, затопля и нейната абсорбция се увеличава. Още по-добре ще е, ако използвате на тялото си на скраб, като обърнете специално внимание на зоните, засегнати от целулит.

За да се засилят лечебните свойства на масажа и да се повлияе положително на тялото, лечението трябва да се започне от краката и да се движи нагоре, към сърцето. Естествено, трябва да се съсредоточите най-вече върху краката, бедрата и задните части. По същия начин маслото трябва да се втрива в областта на корема. По принцип най-доброто време за масаж е веднага след тренировка, което е моментът, когато кръвообращението в организма се стимулира поради физическа активност.

Знаете ли, че...
...масажът на тялото с натурални масла ускорява процеса на намаляване на мастната тъкан, стимулира притока на кръв и намалява съдовата пропускливост. Освен това тази процедура осигурява лимфен дренаж, който насърчава ускорения лимфен поток. Това е най-добрият метод за борба с целулита. Ако се прилага редовно, масажът разгражда тази неравна мастна тъкан, която стои на бучки.

Най-добрите антицелулитни процедури за постигане на перфектно тяло

1. Масаж с естествени масла

Ако не бяха натуралните масла, никой масаж (не само антицелулитен) нямаше да е възможен. Тази процедура за тяло се улеснява от плъзгането, което маслата осигуряват, тъй като тъканта е предпазена от наранявания. В същото време маслата проявяват кондициониращи свойства и очевидно помагат в борбата с целулита. Естествените масла са най-доброто оръжие за използване в битката срещу целулита и най-добрата съставка от всички известни антицелулитни процедури.

Кои масла ще ви помогнат в борбата с целулита?

Бадемово масло - източник на минерални соли, протеини, магнезий и витамини. Добре овлажнява кожата, връща блясъка и подобрява микроциркулацията. Това масло е невероятно нежно, леко и добре абсорбиращо. Бадемовото масло успокоява раздразненията и облекчава кожата. И накрая, бадемовото масло служи точно като масло-носител за антицелулитни процедури с етерични масла.

Арганово масло - едно от най-ефикасните масла за лифтинг на кожата. Бори се с кожните петна и забавя стареенето, като подобрява еластичността на кожата. Също така, то е отговорно за увеличаване на клетъчния метаболизъм, изглаждане и стягане на кожата. Редовното втриване на арганово масло в кожни участъци, засегнати от неравности и бучки, е всичко, което е необходимо, за да забележите значително подобрение във външния вид на тялото.

Масло от макадамия - обявено за идеално за медицински масаж и масаж за оформяне на тялото. Деликатно и леко, то попива в кожата много лесно и не е комедогенно. В същото време маслото от макадамия е в състояние да стимулира процесите, протичащи в кожата. При системна употреба маслото помага в борбата за стройно тяло и прави кожата еластична.

Масло от бръшлян - сапонините, които бръшлянът съдържа, ускоряват клетъчния метаболизъм и показват невероятно силни детокс свойства. Хедерин, който също се съдържа в маслото, е известен като мощен агент, отговорен за значително повдигане на кожата. Маслото е в състояние да проникне дълбоко в кожата и да източи течността от тялото чрез активиране на лимфния поток.

Масло от кафеени зърна - кофеинът проявява висок химичен афинитет към епидермалните клетки, лесно прониква в тях; полифенолите са отговорни за активирането на термогенезата. Благодарение на съдържанието на кофеин, маслото засилва лимфния отток от тъканите, стимулира изгарянето на мастната тъкан и улеснява разграждането на мастните клетки. Не на последно място, маслото от кафеени зърна подобрява клетъчния метаболизъм и помага на кожата да стане по-еластична и стегната.

2. Масаж с натурални масла и етерични масла

Натуралните растителни масла играят ролята на масла-носители за етерични масла с концентрирана сила, които имат силно въздействие върху кожата. Много приятно миришещи масла, използвани за ароматерапия, се справят невероятно добре с целулита. Ето защо, ако искате да премахнете портокаловата кожа веднъж завинаги - трябва да въведете маслата в антицелулитните си процедури.

Не използвайте етерични масла като козметика с една съставка, тъй като те са силно концентрирани - това може да раздразни силно кожата.

Добрата новина е, че можете да създадете свои собствени маслени смеси и да ги съхранявате в бутилка от тъмно стъкло до няколко седмици. Нанасяйте антицелулитни масла всеки ден след къпане, върху затоплена кожа, като правите деликатен масаж. Такива смеси винаги са съставени от така наречените НОСИТЕЛНИ МАСЛА (т.е. арган, макадамия, бадем, бръшлян), както и избрани ЕТЕРИЧНИ МАСЛА.

ЗАБЕЛЕЖКА!
Етеричните масла, получени от цитрусови плодове, не трябва да се нанасят преди излагане на кожата на слънце - това може да предизвика фотоалергия.

Всъщност, добре е да проведете тест с пластир, преди да използвате редовно етерични масла. Нанесете малка доза етерично масло и базово масло върху кожата зад ухото. Ако не забележите дразнене в рамките на 24 часа, можете да започнете да използвате маслото свободно.

3. Домашни антицелулитни ексфолианти за тяло и лице

Скрабът е един от най-важните елементи на всеки вид грижа, която се отнася за тялото, лицето и дори скалпа. Ефектите от редовното нанасяне на скраб са наистина впечатляващи, защото това е процедура, която - подобно на масажа - засилва притока на кръв, предотвратява лимфостазата и стимулира отстраняването на всички токсини, натрупани в тялото. Резултатите са под формата на гладка кожа без целулит и бучки.

Направи си сам: Домашно приготвени антицелулитни ексфолианти

Антицелулитен скраб за тяло със захар и масло

Комбинирайте захарта с мед и след това ги смесете с арганово масло или масло от макадамия, за да създадете гъста смес. Нанесете скраба върху влажна кожа и продължете да масажирате, докато захарта се разтопи.

Антицелулитен скраб с кафе и масло

  • 220 г смляно кафе
  • 110 г затоплено кокосово масло
  • 110 г затоплено масло от ший
  • 60 мл арганово масло
  • 5 капки етерично масло от грейпфрут
  • 110 г едра хималайска сол
  • по желание може да използвате щипка канела или джинджифил (загрява и стимулира кръвообращението)

Можете да съхранявате този ексфолиант по наистина креативен начин, което означава, че можете да го имате под формата на кубчета с прекрасни форми, подобни на мъфини - просто изсипете сместа в силиконови форми за печене, преди кокосовото масло и маслото от ший да успеят да изстинат. След като се втвърди, извадете скраб с формата на мъфин и го поставете в буркан или друг съд.

Нанасяйте скраба само върху влажна кожа след къпане - маслата ще се стопят под въздействието на телесната температура, така че ще ви бъде лесно да извършите перфектното ексфолиране на мъртвите кожни клетки.

Антицелулитен скраб от кафе и захар

Ето подобен ексфолиант, но в по-опростен вариант: смесете 110 г смляно кафе, 55 г тръстикова захар и капка натурално масло, напр. арганово или бадемово масло.

Продължете да го наливате, докато получите гъста паста.

Тази основна версия на скраб за тяло може да бъде обогатена с избрани антицелулитни етерични масла (напр. лимонов джинджифил, хвойна). Приблизително 10 капки са достатъчни за този домашен ексфолиант за тяло.

Масажът със захар изглажда идеално повърхността на кожата. Утайката от кафе прави кожата по-еластична, както и стимулира притока на кръв и лимфа. След като приключите с масажирането, изплакнете скраба с хладка вода.

4. Обвиване на тялото

Друг невероятен начин за справяне с целулита е обвиването на тялото. Въпреки че много салони за красота предлагат тази процедура, можете да я извършите и у дома. Това зависи от нанасянето на специална смес върху засегнатите от портокалова кожа области на тялото и след това ги увийте с кухненско фолио.

Плътната компресия, която се създава от фолиото, стимулира притока на кръв. Освен това, фолиото генерира топлина, която отваря порите на кожата, което впоследствие помага на активните вещества да проникнат в долните слоеве на кожата и, очевидно, повишава тяхната ефективност. Резултатите от обвиването на тялото могат да бъдат сравнени с дренажа на кожата: той засилва притока на кръв и лимфа, като същевременно помага и за сваляне на килограми. Целулитът е намален.

Домашно увиване на тялото

Антицелулитно обвиване на тялото с масла

  • 15 мл масло от кафеени зърна
  • 15 ml арганово масло
  • 15 мл масло от бръшлян
  • 10 капки антицелулитно етерично масло (напр. портокал, джинджифил, грейпфрут)

Комбинирайте съставките, нанесете върху кожата, засегната от целулит, увийте с кухненско фолио. Отстранете фолиото след 20 минути и изплакнете сместа.

Антицелулитно обвиване на тялото с кафе

  • 125 мл сварено кафе
  • 60 мл бадемово масло
  • 60 мл масло от кафеени зърна

Комбинирайте съставките, за да получите серум с доста гъста консистенция. Нанесете върху засегнатите от целулит участъци от кожата и увийте с фолио. Отстранете фолиото след 15-20 минути и измийте тялото с хладка вода.

5. Топъл и студен душ

Несъмнено това е най-евтиното и най-лесното домашно лечение за намаляване на целулита.

Студената вода свива, докато топлата вода разширява кръвоносните съдове. Веднъж изложена на тип душ, кожата става стегната и гладка. Струва си да вземете такива душове често и ако е възможно, дори завършвайте всяко къпане с такъв душ. Накратко, такива душове се смятат за невероятно полезни за общото благосъстояние на организма и оставят тялото темперирано.

6. Антицелулитни бани

Ако обичате да лежите във вана, тогава трябва да знаете, че през тези приятни моменти можете да преборите и целулита. Всичко, което трябва да направите, е да добавите правилния вид сол, която ще се справи с портокаловата кожа вместо вас.

Сол за баня от езерото Баскунчак

Ваните с добавена сол, произхождаща от езерото Баскунчак, стимулират кожата, борят се с целулита и оформят тялото. Тази сол съдържа екстракти от розмарин, градински чай и бръшлян, които намаляват портокаловата кожа, помагат за изгарянето на излишната мастна тъкан, както и укрепват и тонизират кожата на тялото.

Сол за баня с бишофит

Бишофитът е общопризнат минерал за борба с целулита. Грижи се за кожата, снабдява тъканите с магнезий, бром, желязо, йод и хлор. Когато се добавя редовно към ваните, прави кожата гладка и предотвратява натрупването на мастна тъкан в клетките.

Сол за баня с гуарана и L-карнитин

L-карнитинът е едно от най-мощните вещества, които се комбинират с антицелулитни соли: помага за запазване на младия вид на кожата, като освобождава тялото от токсини. Когато става въпрос за гуарана, тя показва антиоксидантна активност и антибактериални свойства. Освен това действието му е подобно на това на кафето – засилва клетъчния метаболизъм. По принцип се смята за незаменим, когато става въпрос за процедури за стягане и изглаждане на кожата.

Сол за баня от Мъртво море

Правенето на вани със сол, произхождаща от Мъртво море, улеснява борбата с мастната тъкан, стриите и целулита. Такива процедури стимулират притока на кръв, както и подобряват еластичността и гладкостта на кожата.

Благодарение на високата пропускливост на минералите, ваната със сол от Мъртво море спомага за мускулната релаксация и осигурява лимфен дренаж за отслабване на портокаловата кожа.

Етерични масла за баня

Можете да добавите няколко капки етерични масла към ваната си - изсипете 10 капки масло от грейпфрут, джинджифил, портокал или друго етерично масло, което се бори с целулита, във вана, пълна с вода с температура около 30 градуса по Целзий. Едно къпане не трябва да трае повече от 15-20 минути.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност