Кое масло е най-добро за намаляване на стриите? Вижте най-ефективните съставки и грижа за кожата

Кое масло е най-добро за намаляване на стриите? Вижте най-ефективните съставки и грижа за кожата

Има ли тук страдащи от стрии? Не сте сами! Склонността към стрии е много често срещан проблем, засягащ цели 70% от жените и (това е интересно) 40% от мъжете. Един от начините за борба с тези нежелани гости е масажирането на тялото с масла. Знаете ли, че естествените масла са предназначени за лечение на стрии?

Твърди се, че една лъжица растително масло на ден е достатъчна, за да може кожата да има всички основни хранителни вещества, да бъде здрава и предпазена от стрии.

Все пак нека първо обясним какво всъщност представляват стриите. Този често срещан проблем не е толкова лесен за дефиниране. Винаги ли изглеждат еднакво? Как се образуват? Най-вече как да се борим с тях?

Най-големите врагове на нашата кожа

Стриите са вид белег, който се появява, когато кожата се разтяга твърде бързо. Тогава не е чудно, че обикновено засяга бременни жени, страдащи от затлъстяване и спортисти, които изграждат мускулите си. Еластиновите и колагеновите влакна – отговорни за поддържането на еластичността на кожата – са нарушени. Областите на тялото, които са най-изложени на стрии, включват корема, задните части, бедрата, гърдите и (това е изненада) гърба и раменете.

Има две фази на образуване на стрии:

  • възпалителна фаза: кожата става опъната, започва сърбеж и парене, за да се напука от напрежението (не на повърхността), което обяснява зачервяването и отока
  • атрофична фаза: раздразненията отстъпват място на избледняващи цепнатини, образувани поради увреждане на структурните протеини на кожата. Това е, което наричаме стрии.

Причини за стрии

Твърде бързото разтягане на кожата е основната причина - кожата не може да се справи с напрежението, което причинява увреждане на дермата. Ето защо най-популярните споменати задействания включват бременност, затлъстяване и бързо повишаване на мускулна маса. Продълговатите линии също могат да засегнат кожата на подрастващите, които растат твърде бързо.

От друга страна, не можем да направим извод, че напр. бременността причинява стрии. Пряката причина е липсата на еластичност на кожата и слабите колагенови и еластинови влакна, които могат да бъдат предизвикани от:

  • неблагоприятни хормонални промени
  • диета с липса на достатъчно количество витамини и минерали
  • твърде много стрес
  • различни заболявания
  • генетично предразположение
  • прекомерна, постоянна сухота на кожата
  • механично увреждане на кожата

Ще ви застигнат ли стриите?

Изложени ли сте на появата на стрии? Кой е най-склонен да усети тези нежелани белези, които развалят външния вид (и настроението)?

Смята се, че 9 от 10 бъдещи майки са предразположени към появата на стрии. Това обаче не означава, че всяка от тях със сигурност ще е с черти по кожата си след раждането. Можете да предотвратите тези несъвършенства, като въведете правилната грижа за кожата, напр. използване на растителни масла.

Бременните жени не са единствената група хора, които трябва да се тревожат за възможни стрии. Спортистите също са такива. Стриите са много чести сред бодибилдърите, чиято мускулна маса се увеличава бързо.

Струва си да знаете, че юношите и жените в менопауза също са рискова група. И в двата случая виновни са неблагоприятните хормонални промени, докато в първия случай това е съпроводено с по-бърз растеж.

Правила за режим против стрии

Можем да се предпазим от белезите, като следваме няколко прости правила в ежедневната грижа за кожата:

ПРАВИЛО № 1 След като забележите някои тревожни промени, действайте незабавно. Пресните стрии се премахват по-лесно, напр. чрез използване на масла или специализирани продукти.

ПРАВИЛО № 2 Поддържайте тялото си - както и кожата - овлажнено и подхранено отвътре и отвън. Пиенето на вода, балансираната диета и добавките намаляват риска от стрии.

ПРАВИЛО № 3 Не забравяйте ползите от редовния масаж. Превантивно можете да го изпълнявате, докато втривате масла в кожата или използвате скраб.

Въпреки това, ако видимите стрии вече са се настанили удобно върху кожата ви, това не е загубена кауза! Просто използвайте един от начините за намаляване на белезите и възстановяване на еластичността на кожата. Въпреки че изисква повече усилия, отколкото превантивни дейности, има голяма вероятност да успеете.

Знаете ли как да се отървете от стриите?

Намаляването на стриите е труден и продължителен процес. Те няма да изчезнат магически. Какви са средствата за лечение на стрии?

Премахване на стрии в салон за красота

Стриите са една от най-честите причини, които ни карат да отидем в козметичен салон. В момента можем да избираме между различни процедури за възстановяване на кожата и подобряване на външния й вид. Най-популярните процедури против стрии включват мезотерапия, клетъчна грижа, химически пилинг, микродермабразио, карбокситерапия, радиочестотно стягане на кожата и фракционен лазер. Специалистите твърдят, че комбинираната терапия (с използване на всички процедури) дава най-добър ефект.

Домашни начини за намаляване на видимостта на стриите

Можете да получите гладка кожа без стрии у дома. Как да достигнем това? Можете без усилие да извършите серия от процедури, за да сведете до минимум следите в собствената си баня. Използването на ексфолианти (в идеалния случай ексфолианти на базата на кафе, известни със стягащия ефект на кожата) редовно и овлажняващи лосиони е полезно. Подхранената и хидратирана кожа изглежда по-добре. Не забравяйте също за редовно извършваните масажи за стягане на кожата, напр. използване на ръкавица или масажиращ инструмент, за да се засили притока на кръв и еластичността на кожата. Домашните бани, обогатени с морска сол и масла, също са от голяма полза.

Натурални козметични масла са най-добрите за намаляване на стриите, доставяйки незаменими мастни киселини, витамини и минерали. Те изглаждат, повишават еластичността, подобряват микроциркулацията и подобряват възстановяването. Това ги прави топ избор сред бъдещите майки.

ТОП СПИСЪК: най-добрите масла за лечение на стрии

Смята се, че зехтинът, смесен с лимонов сок и няколко капки витамин Е, е най-доброто средство срещу стрии. Истината е, че това не е единствената смес или масло, което можете да използвате. Кои са най-добрите масла за намаляване на стриите? Проверете ги сега!

БАДЕМОВО МАСЛО

За рутинна процедура против стрии или премахване, студено пресованото, нерафинирано бадемово масло е сигурен фаворит. Това е най-популярният избор сред жените, които планират бременност и чакат бебе: редовното му нанасяне върху областите на кожата, които са най-изложени на стрии, помага за съживяването на кожата и придава еластичност, както и подобрява естествената плътност на кожата.

Висококачествено масло от сладък бадем, като 100% органично, натурално масло от сладък бадем Nanoil:

  • повишава влажността и доставя хранителни вещества на кожата
  • засилва производството на колаген и еластин
  • възстановява кожата и стимулира процеса на обновяване на клетките
  • осигурява повече еластичност
  • изсветлява обезцветената кожа и белези като стрии
  • изглажда кожата, прави я мека и сияйна

РОЗОВО МАСЛО

Това е също толкова популярен избор за лечение на стрии. Розовото масло е леко и немазно, поради което се абсорбира добре. Действайки отвътре, то повишава устойчивостта и еластичността на кожата. Трябва да знаете, че розовото масло е източник на транс-ретиноева киселина (вит. А), която е известна със своя интензивен възстановяващ ефект.

АРГАНОВО МАСЛО

Натуралното, студено пресовано арганово масло служи като много добро козметично масло против стрии. В този случай се препоръчва това от линията Nanoil, тъй като съдържа 100% от хранителните вещества, открити в аргановите ядки. Благодарение на хранителните съставки, възстановява, има антиоксидантен ефект, повишава еластичността и предпазва кожата от фактори, които могат да влошат стриите. Нещо повече, аргановото масло стимулира метаболизма на клетките и задейства производството на колаген. Всичко, което трябва да направите, е да прилагате редовно арганово масло, като го втривате в участъците на кожата, изложени на стрии (използвайте кръгови движения).

МАСЛО ОТ МАКАДАМИЯ

Ако забележим първи стрии, можем да се спрем на масло от макадамия, напр. Nanoil. Това е естествена козметика, съставена предимно от ценни мастни киселини, вкл. палмитинова киселина, която има антиоксидантни свойства. Втрито в кожата, маслото от макадамия помага за възстановяване на еластичността и има антицелулитен ефект, в който се кълнат стотици жени.

КОКОСОВО МАСЛО

Лесно достъпно и се смята, че решава почти всеки кожен проблем. Кокосовото масло е пълно с витамини (В, С, Е) и минерали (калий, калций, магнезий), благодарение на които подобрява еластичността и подхранва. Освен това действа като защитен щит, който задържа влагата, което е изключително важно за кожата, засегната от стрии.

МАСЛО ОТ ПШЕНИЧНИ КЪЛНОВЕ

Не е толкова популярно, но със сигурност е ефективно за намаляване на стриите. Пшеничното масло подобрява възстановяването и стяга кожата, благодарение на високото си съдържание на лецитин и витамин на младостта (вит. Е). Когато се избере, обикновено се използва за масаж.

МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА

Етеричното масло от лавандула е последното масло в нашия списък с масла против стрии, които жените препоръчват една на друга. При внимателна употреба - в малки количества и в комбинация с други масла, стимулира микроциркулацията на кожата, което от своя страна осигурява повишаване на еластичността. Използвайте го като добавка към домашни или готови продукти за стрии.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Термозащитен спрей
Арганово масло
Масло от жожоба
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност