Многоетапен режим за почистване на лицето. Как да го изпълним у дома?

Многоетапен режим за почистване на лицето. Как да го изпълним у дома?

Знаете ли как да почиствате лицето си? Старателно отстраненият грим е само половината от битката, защото освен козметичните продукти има и десетки други нечистотии, които продължават да се събират по лицето ежедневно. И това е причината, поради която си струва да се подложите на многоетапно почистване на лицето - домашен ритуал за красота, който ще ви помогне да се почувствате зашеметяващо!

Преди няколко години почистването на лицето не беше толкова високо в йерархията на процедурите, които трябва да се извършват за запазване на младежкия вид на кожата. Въпреки това, пред лицето на нарастващия проблем със замърсяването в градовете и драматичните промени в начина на живот, който водим (повече стрес, спазване на небалансирана диета, недостатъчно време за почивка), ние започнахме да се фокусираме повече върху процедурите, които следваме за почистване на кожата на лицето. Също така започнахме да обръщаме по-голямо внимание на това как да направим лицата си чисти.

Днес режимът на грижа за лицето е това, което има значение - както и рутинното почистване на лицето.

Защо е важно лицето да се почиства добре?

Освобождаването на лицето от замърсявания и козметични остатъци е жизненоважно и има няколко причини за това. Основният е, че замърсяванията, козметичните продукти, излишъкът от себум и мъртвите епидермални клетки могат значително да нарушат правилното функциониране на кожата. С времето кожата се бунтува, така че започвате да забелязвате раздразнения, мастните жлези започват да полудяват, причинявайки мазна кожа, която - рано или късно - насърчава комедони и акне.

Прецизното почистване на лицето е ключът към красивия, сияен и здрав тен - и е толкова хубаво да имаш безупречна кожа.

Трябва да се отбележи, че почистването на лицето не е толкова революционно. Всъщност хората винаги са се грижили за себе си - практиките за почистване на тялото и косата не са били признати само като строго свързани с хигиената процедури, но и като средство за предотвратяване на заболявания и лесен начин за релаксация. Наистина, това е добър подход за възприемане в наши дни.

Как да: Начини за почистване на лицето

Въпреки че въпросът как да почистите лицето изглежда доста прост, това не означава, че има само един начин за отговор. Оказва се, че лицето може да бъде освободено от замърсявания по много начини и всеки трябва да отговаря на нуждите, типа и проблемите на кожата, с които се сблъсква в момента.

  1. Почистване на лице при козметик - ако държите на професионалното почистване на лицето и нямате нищо против да похарчите малко повече от спестяванията си, можете да избирате между различни козметични процедури като: мануално почистване на лице (подобно на това, което ние може да се извършва у дома), хидрабразио (изисква използването на физиологичен разтвор), микродермабразио (механично отстраняване на замърсявания и мъртви епидермални клетки) и много, много други.
  2. Домашно почистване на лице - за тези, които искат определено по-евтини и същевременно еднакво ефективни решения, добра идея е да извършат многоетапна процедура за почистване на лице у дома. Почистването може да се извърши с помощта на натурални масла (вижте Метод за почистване с масла), мицеларна технология, почистващи гелове за лице, ексфолианти и масажи, които са комплекти от козметични продукти, отговарящи на текущите нужди на вашата кожа.

Стъпка по стъпка: Многоетапна рутина за почистване на лицето

Първото нещо, което трябва да споменем е, че тази процедура често се нарича многоетапно премахване на грима, но винаги означава същата процедура за почистване на лицето, която може да се извърши у дома. Несъмнено си струва да го включите в ежедневния си ритуал за красота, ако искате да направите кожата си не само чиста, но и здрава и млада.

Как да почистите кожата у дома? Многоетапната рутина за почистване на лицето е наистина проста и се състои от 5 стъпки, които трябва да се предприемат в определен ред.

1-ВА СТЪПКА: МАСЛО

Първата стъпка е да почистите лицето от грим и замърсявания. Тази задача се решава невероятно добре с естественото масло, което - в съответствие с общия принцип, че мазнината премахва мазнината - премахва повечето козметични продукти, дори водоустойчивите. Просто вземете малка част от маслото на върха на пръстите си и с кръгови движения го разнесете върху лицето си. След това отстранете с топла вода (може да си помогнете с помощта на муселинена кърпа).

Безспорното предимство на метода за почистване с масла е фактът, че не нарушавате естествената липидна бариера на кожата. Убеждението, че хората с естествено мазен тен не трябва да нанасят масла върху лицето, е мит. Натуралните масла са подходящи за всеки тип кожа. Въпросът обаче е да изберете сместа, която предлага оптимален баланс на мастни киселини.

Примерни натурални масла, които могат да се използват за метод за почистване на масло:

  • за мазна кожа: жожоба, ленено семе, орех
  • за нормална кожа: авокадо, нар
  • за зряла кожа: бадем, пореч, роза
  • за суха кожа: арган, грозде, пшеничен зародиш

2-РА СТЪПКА: МИЦЕЛАРЕН ЛОСИОН

Това е етапът, който може да се предприеме след почистване на лицето с масло или вместо него. По принцип може и да се пропусне. Въпреки това, ако искате да приложите този многоетапен подход, би било по-добре да не се отказвате от тази стъпка. Мицеларният лосион привлича замърсяванията, с които маслото може да не е толкова добро - той събира остатъци от грим, мръсотия и дори токсини.

Как работи? Мицелите са микроскопични молекули, способни да абсорбират всичко, което се случи на повърхността на кожата. Това оставя лицето чисто и свежо за определено по-дълго време. Освен това, молекулите са изключително нежни към сухата и чувствителна кожа. Това прави мицеларните лосиони подходящи винаги, когато другите средства за премахване на грим се провалят, оставяйки кожата раздразнена.

3-ТА СТЪПКА: ГЕЛ ЗА ИЗМИВАНЕ НА ЛИЦЕ

Най-накрая преминаваме към козметиката, която се използва от много жени като единствената за почистване на лицето. Очевидно има много гелове за измиване на лице, но тяхната задача винаги е една и съща: да направят кожата на лицето чиста, като я освободят от чуждите частици. Като един от малкото, гелът за измиване на лице е в състояние да се отърве от най-трудните за отстраняване замърсявания, които могат да останат върху кожата.

Струва си да се разбере, че използването само на гел за измиване на лицето за почистване на кожата причинява нейната дехидратация, дразнене и свиване на кожните клетки. Причинява се от препарати, които от една страна почистват идеално, но от друга са силно дразнещи за деликатната кожа. Следователно, в случай на силно чувствителна кожа, можете да се съсредоточите само върху първите два етапа.

4-ТА СТЪПКА: СКРАБ ЗА ЛИЦЕ

Докато разглеждаме въпроса за многоетапното почистване на лицето, не бива да забравяме и скрабовете за лице, които тук са най-силните. Никакъв гел, мицеларен лосион или масло не могат да почистят лицето толкова ефективно - само скрабът за лице е достатъчно мощен, за да ексфолира остатъчните мъртви епидермални клетки и да насърчи процесите на саморегенерация на кожата. Ето защо редовното нанасяне на скраб за лице е толкова важно.

Забележка! Не трябва да излагате кожата си на скраб за лице всеки ден. Такива продукти трябва да се въведат в многоетапно почистване на лицето, но не по-често от веднъж седмично. В противен случай те могат да причинят сериозни увреждания на кожата.

5-ТА СТЪПКА: ТОНИК ЗА ЛИЦЕ

Защо тонизирането на лицето намери своето място в многоетапното почистване на лицето? Е, основната задача на този продукт е малко по-различна, но все пак тоникът за лице също е добър за освобождаване на кожата от малки замърсявания, които могат да останат върху лицето. Въпреки че не е подходящ за измиване на лицето, той трябва да се разглежда като козметика, която поставя завършващите щрихи на рутинното почистване на лицето.

На тонизирането на лицето се дължи и резултатът, че:

  • pH на кожата е на правилното ниво
  • възможните раздразнения се облекчават
  • кожата е освободена от последните замърсявания
  • хидратацията и подхранването се поддържат на необходимото ниво
  • кожата на лицето възвръща своята мекота

Колко често трябва да прибягвате до многоетапно почистване на лицето?

Експертите препоръчват измиване на лицето два пъти на ден: сутрин и вечер. Няма смисъл обаче да провеждаме многоетапен ритуал за почистване на лицето два пъти на ден, особено когато ни липсва време сутрин. Поради тази причина се препоръчва всяка вечер да се извършва многоетапен ритуал за почистване на лицето, за да се подготви кожата за нощна регенерация.

Очевидно някои стъпки могат да се пропускат от време на време. Това се отнася главно за скраб за лице, чието приложение трябва да бъде ограничено до седмична употреба.

Прекомерно измиване: Когато миете лицето си твърде много

Може ли многоетапният ритуал за почистване на лице да ни навреди?

Може да изглежда, че прекаленото почистване на лицето има отрицателно въздействие върху кожата ни. Е, това може да се случи, освен ако не следвате многоетапно почистване на лицето. За да поясним, почистващият агент, използван самостоятелно, променя pH на кожата, премахва естествената защитна бариера на кожата, дехидратира и може да раздразни. Това състояние се нарича от специалистите свръхмиене.

Въпреки това, ако избършем лицето с тоник след почистване, за да възстановим киселинното pH на кожата, и ако не забравяте да нанесете крем или серум, който овлажнява и подхранва, можете да сте сигурни, че кожата на лицето ви ще бъде зашеметяваща. В крайна сметка тайната на здравия и млад вид на лицето е 10 златни правила за грижа за кожата на лицето. Това е всичко, от което се нуждаете, за да зачеркнете това страшно звучащо свръхмиене от списъка с вашите проблеми.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност