Как да Изберем Ефективен Серум за Лице? Масла, Хиалуронова Киселина и... Всички Останали Подсилващи Съставки

Как да Изберем Ефективен Серум за Лице? Масла, Хиалуронова Киселина и... Всички Останали Подсилващи Съставки

Серумът за кожата на лицето е кондензирана красота, събрана в елегантна бутилка. Той е най-силно действащият подсилващ продукт и истински експерт по отношение на кожата - ефектът се забелязва само след една употреба. Как да изберем серум за лице? Кога е време да посегнете към него? Знаете ли, че всъщност можете да си направите естествен брилянтно действащ серум за лице?

Какво представлява серумът?

Серумът за лице се счита за изключителен продукт, тъй като използването му засилва ежедневната грижа за кожата. Той е един от най-мощните подхранващи продукти за кожата и е създаден така, че да гарантира интензивна грижа за нея.

Неговата лека формула и доста течна консистенция позволяват на активните съставки лесно да достигнат до най-дълбоките слоеве на кожата, където обикновените овлажняващи продукти никога няма да имат възможност да действат. Какъв е резултатът? Силно възстановяване, подсилване на подхранването, хидратация, подмладяване и интензивно лечение на много, включително сериозни, кожни заболявания.

Какво се крие зад феномена серум за лице? Продуктът съдържа висококонцентрирани, свръхефективни активни съставки. Натуралният серум се състои предимно от растителни екстракти, натурални масла, витамини, етерични масла и цветни води. Той има различни форми и наподобява лек крем, масло, гел или емулсия.

Кога да посегнете към серума за лице?

Доскоро съществуваше широко разпространеното схващане, че серумът е предназначен изключително за застаряващата кожа, засегната от бръчки и загуба на еластичност. Това обаче не е вярно. За щастие научихме, че всеки тип кожа има индивидуални нужди и заслужава надграждаща грижа. Ако обобщим, няма значение дали кожата ви е млада, склонна към акне, мазна, суха и уморена, матова, зряла, дехидратирана или безпроблемна - всеки тип ще приветства качествен серум за лице.

Изпробвайте серума, ако усещате, че състоянието на кожата се влошава или смятате, че е далеч от идеалното. Много серуми се борят дори с наистина сериозни дерматологични състояния (възпаления, пигментни петна), особено ако са базирани на безопасни, естествени вещества.

Запомнете!

Въпреки че действа по-интензивно от овлажняващия крем, серумът никога няма да бъде негов заместител. Серумът укрепва кожата и кара другите козметични продукти да работят по-добре. Запомнете това и се отнасяйте към него като към допълнение към грижата за кожата, а не като към алтернатива на обикновения крем.

Натурален серум за лице

Това е козметичен феномен. Съставките на натуралния серум за лице са подбрани с внимание към детайлите; съставът не съдържа дразнещи, синтетични вещества, парабени, силикони или петролни деривати. Това е продукт без недостатъци, често формулиран с натурални растителни масла, тъй като в крайна сметка те са в състояние ефективно да възстановяват кожата и да я предпазват от увреждане. Едно-единствено растително масло се равнява на голяма доза хранителни вещества; смес от няколко е просто козметична симфония.

Как да разберете, че държите в ръцете си качествен серум за лице?

Докосването до лукса не трябва да се ограничава до луксозния флакон, в който е затворен серумът. Това, което се намира вътре в шишенцето, също трябва да е от най-високо качество. Как да изберете добър серум за лице?

  1. Избягвайте противоречиви съставки в серума - проверете за наличие на комедогенни вещества, парафин, минерални масла, PEG и силикони. Вещества като оцветители, изкуствени аромати, късоверижни алкохоли и силни консерванти също не са от полза за кожата ви.
  2. Разгледайте активните съставки - тези, които имат ключово значение за ефекта на серума, включват растителни масла, етерични масла, цветни води, всички видове растителни екстракти (екстракти от цветя и билки), водорасли, както и овлажняващи вещества (алое и хиалуронова киселина). Витамин С и Е, ретинол и коензим Q10 принадлежат към другите високо ценени съставки на серума. Не забравяйте обаче, че серум със силно концентрирани витамин С, киселини или ретинол може да бъде фотосензитивен, така че слънцезащитният крем е задължителен.
  3. Подберете серум според типа на кожата си - мазната или акнеична кожа със сигурност ще обича други масла и вещества, отколкото сухата или куперозна кожа. Винаги проверявайте предназначението на дадения серум, а ако го правите сами - внимателно съчетавайте натуралните масла и другите подхранващи съставки.
  4. Проверете как кожата ви реагира на серума - качественият серум за лице трябва да се абсорбира бързо, да не оставя лепкав слой, да дава приятно усещане за лекота, да не залепва за кожата и да не я натоварва прекомерно.

ЗАЩО НЕ ОПИТАТЕ СЕРУМА ЗА ЛИЦЕ NANOIL? ДАВА НАЙ-ДОБРИТЕ РЕЗУЛТАТИ И СЪДЪРЖА НАЙ-ДОБРИТЕ КОМПОНЕНТИ!

ТЪРСИТЕ ЛИ БЕЗПОГРЕШЕН СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ? ОПИТАЙТЕ ПЕРФЕКТНО СЪСТАВЕНИТЕ ПРОДУКТИ ОТ NANOIL. СТРАХОТНИ СЪСТАВКИ, ФИННО КАЧЕСТВО И "УАУ" ЕФЕКТ - ВСИЧКО ТОВА Е ДОСТИЖИМО! ВЪВЕДЕТЕ NANOIL В РУТИНАТА СИ ЗА КРАСОТА И ПОВЕРЕТЕ КОЖАТА СИ НА СЕРУМА. ЩЕ ВИДИТЕ И ЩЕ УСЕТИТЕ, ЧЕ КОЖАТА ВИ СТАВА МНОГО ПО-ХУБАВА САМО СЛЕД ЕДНА УПОТРЕБА.

Как да използвате серум за лице?

Серумът за лице подобрява грижата за кожата и я укрепва, като по този начин прониква в дълбоките слоеве, но не я защитава отвън. Ето защо винаги се уверявайте, че той е последван от крем за лице. Серумът се нуждае от покритие, което да го задържи в дълбоките слоеве на кожата - овлажняващият крем действа по този начин, като не позволява на съставките на серума да избягат.

Затова почистете кожата си и нанесете тоник върху нея, преди да нанесете серум. Изчакайте, докато серумът се абсорбира, и след това нанесете върху кожата подходящ крем. Ако сте използвали серум на маслена основа, не е необходимо да чакате, докато той се абсорбира - нанесете крем веднага след серума, за да емулгирате маслата и да предотвратите образуването на мазен слой на повърхността на кожата.

Запомнете!

Силно концентрираните активни вещества в серума за лице може бързо да се изпарят от кожата, което означава по-слаб ефект. За да избегнете това, защитете кожата с покривен "защитен слой" под формата на крем за лице, съответстващ на типа кожа.

Домашна козметика: как да си направим натурален серум за лице?

Можете да създадете най-лесния и най-ценния серум, като смесите няколко натурални масла (например масло от макадамия, масло от жожоба и масло от авокадо). Това е силно подхранваща нощна есенция, която съживява сухата и уморена кожа, която всеки ден се сблъсква с токсините и градската замърсеност. Този серум на маслена основа може да бъде допълнително допълнен с етерични масла, които имат силен кондициониращ ефект. Например маслото от лавандула засилва възстановяването на колагена и еластина, има противовъзпалителен ефект и изравнява тена на кожата. Розовото масло, от друга страна, успокоява раздразненията, възстановява еластичността на кожата, регенерира и има антиейджинг ефект. Маслото от иланг-иланг контролира производството на себум, лекува кожни възпаления и акне. Няколко капки за 30 мл серум са достатъчни. Вашият естествен домашен серум може наистина да има невероятни съставки! Не се придържайте само към две масла. Увлечете се и използвайте широка гама от най-висококачествени активно възстановяващи съставки. От кои вещества можете да избирате?

Направи си сам - домашен натурален серум за лице: рецепти

Двуфазен розов серум за лице; за всички типове кожа

  • розова вода - 15 мл
  • хиалуронова киселина 3% гел - 10 мл
  • масло от жожоба - 5 мл
  • арганово масло - 5 мл
  • сорбитол или d-пантенол - 5 мл
  • витамин Е - 1 мл

Смесете всички съставки в купа и ги прелейте в бутилка от тъмно стъкло. Преди употреба разклатете добре, за да се съединят съставките. Използвайте преди лягане и през деня, ако кожата ви е суха. Перфектен за всички типове кожа. Този серум за лице на маслена основа трябва да се използва в рамките на 6-8 седмици.

Възстановяващ серум за лице за проблемна кожа

  • хиалуронов гел 1% 10 мл
  • вода от скална роза 7 мл
  • d-пантенол 5 мл
  • гел от алое 5 мл
  • ниацинамид 1,5 мл
  • алантоин 0,5 мл
  • масло от жожоба 5 мл

Този серум ви помага да се преборите с несъвършенствата, идеален за мазна и проблемна кожа на лицето. Благодарение на алантоина и пантенола той облекчава раздразненията, успокоява кожата и я поддържа хидратирана. Изсветлява посивялата кожа и петната след акне. Серумът на маслена основа успокоява възпаленията, спомага за запазване на влагата и има предпазващ от бръчки ефект (естествените масла съставляват богат източник на антиоксиданти).

Смесете всички съставки и ги прелейте в тъмна бутилка. Серумът може да се използва до около 8 седмици. Нанасяйте ежедневно сутрин и (или) вечер преди предпочитания крем за лице.

Коензимен Q10 серум за лице и под очите на маслена основа

  • арганово масло 5 мл
  • бадемово масло 5 мл
  • коензим Q10 - около 3 капки или 1 г прах
  • витамин А - около 6 капки

Изсипете маслата в купа, добавете коензим Q10 (ако използвате прах, загрейте леко маслата, за да се разтопи по-лесно прахът). Добавете витамин А и прелейте серума в тъмна бутилка. Съхранявайте го за около 2 месеца. Идеален за рутинна грижа за кожата през нощта. Ако се използва сутрин, не забравяйте за слънцезащитен крем заради съдържанието на ретинол (витамин А).

Коензим Q10 е силен антиоксидант, който подобрява състоянието на кожата и намалява бръчките. Витамин А възстановява, изглажда, стяга и подобрява структурата на кожата.

Аргановото масло е едно от най-добрите масла за изглаждане на бръчките и подобряване на състоянието на кожата. Серумът, богат на арганово масло, е предназначен най-вече за грижа за стареещата кожа на лицето и очите.

Той е естествен ботокс, благодарение на който лицето възвръща блясъка си; кожата е хидратирана, бръчките са по-малко и са по-плитки.

Колко често да използвате серум за лице?

Това със сигурност зависи от предпочитанията на вашата кожа и нейните индивидуални нужди. Серумът често е богат на висококонцентрирани активни вещества, така че ако кожата ви не е засегната от бръчки или акне, достатъчно е да използвате добре подбран серум 2-3 пъти седмично. Ако обаче смятате, че лицето ви се нуждае от интензивна грижа, използвайте го всеки ден.

Най-доброто време за нанасяне на серум е преди лягане. През нощта кожата се възстановява интензивно, защото тогава протичат ключовите възстановителни процеси, които засягат всички слоеве на кожата. Помогнете на кожата си да възвърне състоянието си и ѝ осигурете хранителни вещества с най-високо качество като хиалуронова киселина, витамини, масла, богати на фитостероли, флавоноиди и полезни мастни киселини, които осигуряват великолепна възстановяваща терапия.

Сутринта също е подходящо време за нанасяне на серум. Изберете такива, богати на антиоксиданти и естествени масла, които предпазват кожата от токсини, UV радиация и замърсяване от градската среда.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност