ТОП 10: Най-добрите Многофункционални Маски за Лице, Които Можете Да Направите У Дома

ТОП 10: Най-добрите Многофункционални Маски за Лице, Които Можете Да Направите У Дома

Напълно естествени, ефективни, подходящи за всички типове кожа и изключително лесни за приготвяне - убедете се върху собствената си кожа колко невероятни и мощни ефекти могат да предизвикат.

Домашните маски за лице все още са една от най-добрите форми на грижа за кожата, към които можете да се обърнете. Безспорното им предимство е, че ги създавате сами. По този начин вие сте отговорни за това домашно козметично "производство". Това от своя страна ви позволява да получите козметично средство от висок клас, съвършено във всички аспекти, което да постигне точно желания от вас ефект. Ето най-добрите рецепти за маски за лице, подходящи за всички типове кожа на лицето, непреходни и надеждни - научете тяхната сила и разберете какво наистина означава да имате безупречна кожа.

Струва си: защо си заслужава да прилагате маски за лице?

Несъмнено маските за лице оказват много положително влияние върху състоянието на кожата. Няма друга козметика, чието благоприятно действие да може да се сравни с това, което могат да предложат естествените масла. За кратко време, което отнема само 30тина минути, те са в състояние да освежат кожата, да подобрят външния ѝ вид, да я изгладят и да заличат умората от лицето. Освен това натуралните масла снабдяват кожата на лицето с много важни подхранващи вещества. Домашно приготвените маски за лице, както бе споменато по-горе, са изцяло натурални и не съдържат синтетични вещества. Вие ги създавате сами, което ви прави определящия фактор, когато става въпрос за компонентите, от които се състои козметичният продукт.

Преди да си сложите маска - подгответе лицето си за процедурата

За да се възползвате максимално от дадена маска за лице и да ѝ помогнете да постигне желаните резултати - винаги подготвяйте кожата си за тази козметична процедура.

За да го направите правилно, почистете лицето, като отстраните грима и другите замърсявания старателно. Добра идея е да извършите метод на маслено почистване, който е популярен сред OCM блогърите, и да го последвате със скраб за лице, така че да освободите лицето от мъртвите епидермални клетки.

По този начин отпушвате порите на кожата, а масажът, който правите, докато търкате лицето, стимулира микроциркулацията и увеличава степента на абсорбиране от кожата. В резултат на това веществата, от които е направена маската за лице, по-лесно проникват в кожата и достигат до долните ѝ слоеве. Това, което си струва да се осъзнае, е, че повечето маски за лице би трябвало да се прилагат и върху други части на кожата, а не само върху лицето. Ето защо следващия път опитайте да разнесете маска за лице и върху шията и деколтето си. Очевидно е, че трябва да пропуснете кожата на устните и очите.

Златни правила за нанасяне на маска за лице

  • Най-добре е да нанасяте маска за лице вечер, около 18:00 часа.
  • Нанесете я върху прецизно почистена кожа на лицето.
  • След като махнете маската за лице, балансирайте рН на кожата, като я почистите с тоник, и последвайте с овлажняващ крем.

10-те най-добри домашни маски за лице

1. Маска за лице от краставица

  • 1 средно голяма краставица
  • 1/2 ч.л. масло от авокадо

Това е най-простата маска за лице в света, проявяваща невероятни свойства по отношение на кондиционирането на лицето. Краставицата перфектно освежава, премахва умората от кожата, намалява отоците, изравнява тена на кожата, хидратира я и я изглажда. Когато се комбинира с натурално масло, нейните подхранващи, защитни и противостареещи качества се подобряват значително. Маслото от авокадо е порция от седем ценни витамина, мастни киселини и антиоксиданти. Настържете една средна краставица, отстранете сока и смесете зелената пулпа с 1/2 чаена лъжичка масло от авокадо. Нанесете върху лицето и изплакнете след 15 минути.

2. Маска за лице с мая

  • 20 г мая
  • 2-3 супени лъжици натурално кисело мляко
  • 1 ч.л. масло от жожоба

В маята има много витамин В, протеини и минерали: фосфор, цинк, магнезий, желязо, калий, селен и хром. Богатият състав на маята я прави идеална хранителна добавка за уморена и изтощена кожа, която се характеризира с петна. Маслото от жожоба балансира себума, което означава, че то снабдява сухата кожа с вода и решава проблема с мазната кожа. Киселото мляко от своя страна хидратира, омекотява и подчертава тена, както и балансира нивото на рН на кожата.

3. Маска за лице с мляко и мед

  • 3 с. л. мед
  • 3 с.л. мляко
  • 1/2 с.л. бадемово масло

Комбинирайте добре всички съставки, за да ги нанесете върху лицето и шията. След 15 минути изплакнете деликатно с топла вода. Медът има лечебни и противовъзпалителни свойства, поради което е признат за мощен антидот за всички възможни кожни нарушения. Той предотвратява раздразненията, включително слънчевите изгаряния, и предпазва от неблагоприятното действие на външните агресори. Бадемовото масло подхранва кожата, повишава нейната еластичност и снабдява дермиса с ценни мастни киселини. Млякото също така хидратира кожата и има антиейдж ефект.

4. Маска за лице от картофи и масло от жожоба

  • 1 суров картоф
  • 1/2 ч.л. масло от жожоба

Настържете картофа, отстранете излишния сок и добавете масло от жожоба към пулпата. Оставете маската за лице да престои 15 минути и я отстранете от кожата с помощта на топла вода. Можете да очаквате от картофа да заличи умората и подпухналостта от лицето ви, да подчертае тена, а при редовна употреба ще изсветли пигментните петна. Кожата придобива добра хидратация, и здравословен вид. Благодарение на маслото от жожоба кожата се предпазва от градското замърсяване и всички познати видове раздразнения, включително и тези, предизвикани от слънцето. Истината е, че маслото от жожоба е масло, съдържащо сквален - естествена съставка на човешкия себум. Това качество прави маслото от жожоба изключително добро в борбата със себореята и поддържането на адекватна хидратация на кожата.

Добрата новина е, че можете да прилагате картофена маска и за кожата на очите. Това ще ви помогне да намалите подпухналостта и тъмните кръгове. Също така кожата на очите трябва да стане по-гладка.

5. Маска за лице от яйчен белтък, арганово масло и витамин Е

  • 2 яйчни белтъка
  • 5 капки витамин Е
  • 1/2 ч.л. арганово масло

Разбийте яйчните белтъци, докато станат светли и пухкави. Комбинирайте ги с витамин Е и аргановото масло.

Нанесете върху лицето и изплакнете след 15 минути. Тази маска за лице придава на кожата повече еластичност и я прави забележимо подмладена. Яйчният белтък изглажда бръчките, овлажнява и подхранва. Витамин Е прави кожата да изглежда по-млада, както и я предпазва от посивяване и вредни UV лъчи. Аргановото масло е признато за най-мощното масло по отношение на своите подмладяващи свойства.

6. Маска за лице с масло от жожоба, желатин и мляко

  • желатин
  • мляко
  • 1/2 ч.л. масло от жожоба

Желатиновата маска за лице е идеална за отпушване на порите, озаряване и освежаване на кожата. Маслото от жожоба изобилства от антиоксиданти и есенциални мастни киселини, както и от ценния сквалан. Смесете млякото и желатина в равни пропорции (1:1) и ги поставете в микровълнова фурна. Загрейте ги в продължение на 15 секунди. Извадете сместа и я комбинирайте с масло от жожоба. След като маските за лице изстинат и се сгъстят, като придобият желатинова форма, нанесете ги върху кожата и ги оставете да се запечатат върху лицето ви. Желатиновата маска е маска за отлепване. Това означава, че тя трябва да се отстрани, като се издърпа, започвайки от брадичката и движейки се нагоре.

7. Маска за лице с портокал и арганово масло

  • Портокалов сок
  • 1 ч.л. зехтин или арганово масло

Това е антиоксидираща и подмладяваща маска за лице, пълна с витамин С и омега мастни киселини. Задачата на портокаловия сок е да освежи, изглади и тонизира кожата. Също така той подкиселява кожата и я снабдява с витамин С, известен като витамина на младостта. Маслото предпазва и предотвратява както дехидратацията, така и дразненето на кожата. Също така осигурява еластичност на кожата.

8. Маска за лице с алое, мед и масло от авокадо

  • 2 с. л. мед
  • 1 с.л. сок от алое
  • 1 ч.л. масло от авокадо

Комбинирайте сока от алое с маслото от авокадо и разбъркайте добре. Оставете маската за лице да престои върху лицето ви в продължение на 20 минути и след това я изплакнете с хладка вода. Алоето е известно с това, че успокоява и съживява кожата, ревитализира я и поддържа адекватно ниво на хидратация. Освен това кожата на лицето се успокоява, става еластична и се подхранва с витамини благодарение на маслото от авокадо. Що се отнася до меда, той оказва антисептично и детоксикиращо действие, но това не е всичко. Медът също така лекува кожни петна, подхранва лицето и го изглажда. Това е невероятно добра маска за лице за суха, матова и зряла кожа; също така кожата с несъвършенства ще се възползва от тази маска за лице.

9. Маска за лице от моркови

  • 1 морков
  • 1 яйчен жълтък
  • 1 ч.л. мед
  • 1 ч.л. натурално кисело мляко

Смесете една супена лъжица ситно настърган морков с един яйчен жълтък, една чаена лъжичка мед и кисело мляко. Оставете маската да престои върху лицето ви в продължение на 20 минути и я изплакнете с топла вода. Тази маска за лице с моркови е идеална за нормален и уморен тип кожа, чийто тен е матов. Тя придава по-здрав вид на кожата, предотвратява дехидратацията, омекотява епидермиса, бори се с акнето и други кожни дефекти, подхранва и оставя кожата ревитализирана. Медът се бори с бактериите и е естествен антиоксидант.

10. Маска за лице с ябълки

  • 1 ябълка
  • 1 с.л. брашно
  • няколко капки лимонов сок
  • 1/2 ч.л. масло от жожоба

Настържете ябълката, смесете я с една супена лъжица картофено, царевично или оризово брашно, добавете няколко капки лимонов сок и половин чаена лъжичка масло от жожоба. Нанесете маската върху лицето си и я отстранете след 15 минути с помощта на хладка вода.

За кратко време ябълковата маска за лице подобрява външния вид на кожата, възстановява нейното рН, тонизира, izswetlqwa обезцветяванията и осигурява противостареещ ефект. Ябълката предпазва от преждевременно стареене на кожата, действа антисептично и придава здравословен блясък на кожата. Лимонът изсветлява и изравнява тена на лицето. За да поясним, благодарение на лимоновия сок кожата става свежа и добре отпочинала. Що се отнася до маслото от жожоба, то значително подмладява и изглажда кожата на лицето. Освен това възстановява хидролипидната бариера на кожата.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност