Професионални процедури за коса. Кои процедури за поддържане на косата си струва да изпробваме?

Професионални процедури за коса. Кои процедури за поддържане на косата си струва да изпробваме?

Защо срещата с фризьор е необходимото зло за някои от нас? Време е да разсеем мита, че фризьорите не са запознати с грижата за косата. Открийте най-добрите процедури за възстановяване, овлажняване и разкрасяване на косата. Кои си струва да се тестват?

Откакто открихме силата на естествените масла, се опитваме да се грижим за косата у дома. Става все по-лесно и по-лесно да дадете на косата основни хранителни вещества, без да посещавате салон. От друга страна, случва се домашните процедури вече да не са ефективни. Или косата ни има различни предпочитания, или се нуждае от по-силна подкрепа. За щастие има салонни процедури, които ни помагат да поправим и разкрасим прическите си.

Подстригването или боядисването на косата не е единственото нещо, за което можете да отидете в салон. Разгадайте най-добрите процедури за коса! Кои ще изберете?

1. Ботокс за коса

Ботоксът ни кара да мислим за естетичната медицина. Започна да властва и във фризьорските салони. Това е грижа за подхранване на косата, която връща жизнеността и красотата на слабата коса. Запълва празнините в структурата на косъма, възвръща мекотата и блясъка, овлажнява в дълбочина и осигурява защита.

Откъде идва името на процедурата? За да извършите ботокс на косата, имате нужда от… спринцовка! Няма от какво да се притеснявате обаче – това е неинвазивно и безболезнено лечение на косата. Спринцовката се използва само за по-удобно нанасяне на серум. Кондициониращият продукт е базиран на изцяло натурални съставки без соли, парабени, сулфати, оцветители и др. Ботоксът за коса осигурява на косата много ценни витамини, минерали и вещества за изграждане на косата, напр. колаген. Нищо чудно, че е известен като витаминната бомба за коса.

2. Дарсонвализация

Това лечение не е сред най-популярните. Използва се и в грижата за кожата. Името на процедурата произлиза от използването на токове на д’Арсонвал с висока честота, ниско напрежение и висок ампераж. Използва се специално проектирано устройство, оборудвано с електроди. При докосване на скалпа възниква електрически разряд (с характерен проблясък) и се произвежда силно дезинфекциращият, антибактериален и противовъзпалителен озон.

Дарсонвализация на косата:

  • почиства и дезинфекцира скалпа,
  • елиминира бактерии и гъбички, както и възпрепятства тяхното развитие,
  • стимулира клетъчното обновяване и растежа на косата,
  • справя се с потенциални кожни възпаления.

Дарсонвализацията е безболезнена и неинвазивна процедура за коса, особено препоръчителна за хора, които се борят с изтъняла коса, омазняване, себореен косопад и др.

3. Процедура с пара за коса

Ако искаме да поглезим косата си със SPA, процедурата с пара на косата е брилянтна идея. Това е професионална процедура за косата. Въздейства на косата с малко по-висока температура, така че отваря кутикулите на косата. Процедурата също така осигурява оптимална влага, която позволява на хранителните вещества от прилагания кондициониращ продукт да се абсорбират лесно.

Процедурата с пара позволява перфектно подхранване, овлажняване, подсилване и регенериране. Тази проста процедура включва прекарване на около тридесет минути под устройство, приличащо на голям сешоар и използване на дестилирана вода за засилване на ефектите на козметиката.

Има два вида уреди за коса:

  • обикновен уред за пара – работи по много прост начин, генерирайки пара,
  • пара за микро мъгла – ултразвукът произвежда лека водна мъгла.

Можете лесно да преместите този вид процедура в дома си и да я направите сами. Всичко, от което се нуждаете, е подходяща козметика, напр. един от трите Nanoils и малко свободно време. Повече по темата тук домашна процедура на коса с пара.

4. Кислородна инфузия на скалпа

Професионална терапия за коса и скалп. Кислородната мезотерапия е другото име на процедурата. Действието му се основава на свойствата на концентрирания кислород (вместо озон, той използва основни кислородни частици).

Какво включва вливането на кислород?

Специално устройство пренася кислород, както и смес от силно подхранващи съставки към кожата. Благодарение на такава комбинация въздействаме на косата с двойна сила, защото самият кислород дава невероятни ползи за косата:

  • намалява косопада и стимулира растежа,
  • подхранва, овлажнява и ревитализира скалпа,
  • премахва мъртвите кожни клетки, себума и козметичните натрупвания,
  • повдига корените на косата, уплътнява и повишава еластичността.

Кислородната мезотерапия се прави предимно в серии – оптималният вариант е 4-6 процедури през 10-14 дни. Обикновено една кислородна процедура за скалп продължава до 40 минути. Вземането предвид тази терапия има смисъл, когато искаме да стимулираме растежа на косата, имаме проблеми със слаба, изтъняла коса, свръхпротеинови кичури, пърхот или нарушена себумна секреция.

5. Йонофореза

Галваничните токове могат да се използват и за грижа за косата. Те предизвикват контролирана хиперемия и стимулират клетъчното обновяване. Йонофорезата не е популярна процедура за коса, защото е по-често срещана при процедурите за грижа за кожата. Пренесена в областта на фризьорството, тя се препоръчва като ефективно средство против косопад. Йонофорезата въвежда подходящи йони от хранителни вещества в скалпа, като по този начин укрепва косата, блокира изтъняването, намалява свръхпроизводството на себум и омазняването.

6. Карбокситерапия за коса

Лесно позната по името, карбокситерапията използва въглероден диоксид. Вкарва се подкожно, като предизвиква контролирано разширяване на кръвоносните съдове на определени места. Това е една от най-инвазивните терапии, но не е много болезнена – инжектирането на диоксид под кожата може да причини усещане за дискомфорт. Възможни са леки зачервявания и отоци, но те бързо отшумяват. Основното е, че карбокситерапията е ефективна.

Тази професионална процедура за коса стимулира микроциркулацията на скалпа, което означава дълбоко кондициониране на космените фоликули, по-силна коса, по-бърз растеж на косата и по-нисък риск от преждевременно оплешивяване. Карбокситерапията помага най-вече за лечение на алопеция ареата и плешивост.

7. Кератинова терапия за изправяне на косата

Кератиновите процедури са може би най-често извършваните в салоните. Защо? Защото те едновременно възстановяват косата и подобряват добрия й вид. Въпреки че много хора смятат, че [третирането на косата с кератин] има за цел само да се отърве от нежеланите къдрици и (както подсказва името) да изправи кичурите, в действителност това е професионална процедура за увредена коса, която:

  • фиксира увредената структура на косата,
  • дълбоко регенерира косата и укрепва луковиците,
  • доставя блясък, мекота, копринена гладкост и еластичност,
  • прави косата устойчива на влага и вредни елементи.

Салонната кератинова терапия изисква използването на подходящи продукти – професионални концентрации на кондициониращи вещества, антиоксиданти, които съдържат основната съставка. Това е кератин – протеин за изграждане на косата. Фризьор „заглажда“ продукта в косата с преса или ултразвукова преса.

8. Мезотерапия на скалпа

Най-често се препоръчва и избира от жени. Фризьорите уверяват в невероятните й предимства. Мезотерапията на скалпа често се използва за предотвратяване на косопад. Честотата и интензивността на процедурата трябва да се адаптират индивидуално в зависимост от тежестта на проблема.

Мезотерапията на скалпа се препоръчва при хора с диагностициран прекомерен косопад. Състои се от нанасяне на подхранващ коктейл, който подсилва луковиците и предотвратява косопада. Наличните опции включват:

  • безиглена мезотерапия на скалпа – продуктът се вкарва в кожата чрез временни микроканали, създадени от електрическо поле,
  • микроиглена мезотерапия – третиране на косата, което включва внасяне на препарат с ролер, който прави хиляди микродупчици в епидермиса,
  • иглена мезотерапия на скалпа – доставяне на хранителни вещества в косата чрез микроинжекции.

Какви са ползите от мезотерапията за коса? Тя блокира косопада, стимулира растежа и повторния растеж, ускорява възстановяването и подсилва луковиците, възстановява биологичния баланс на кожата.

9. Богата на тромбоцити плазма за коса

Богатата на тромбоцити плазмена терапия става все по-популярна при лечението на косопад. За съжаление, това е скъпа процедура, така че стандартната мезотерапия все още е по-разпространена. В този случай растежът на косата се ускорява чрез инжектиране на богата на тромбоцити плазма в скалпа. Този тип терапия е подходяща както за оплешивяващи хора, така и за тези, които просто искат да подсилят косата си.

Стъпка по стъпка мезотерапия с богата на тромбоцити плазма:

  1. Кръвта се събира и след това се извлича богатата на тромбоцити плазма.
  2. Скалпът е десенсибилизиран, за да се намали болката по време на лечението.
  3. Препаратът се инжектира в кожата.

Това е професионална терапия, която намалява косопада и засилва растежа на косата. 10-15 минути са достатъчни, за да спрете косопада – толкова е продължителността на една процедура. За съжаление процесът на повторно израстване е по-дълъг – до три месеца. Въпреки това използването на богата на тромбоцити плазма за коса се отплаща, защото резултатите са сензационни. Серия от три лечения:

  • прави косата по-здрава и по-гъста, кичурите вече не падат прекомерно,
  • луковиците се стимулират, така че има видимо повече коса.

10. Ексфолиране на скалпа от трихолог

Почистването на скалпа и косата е изключително важно, защото ви спасява от проблеми като пърхота. От време на време трихологичният скраб има смисъл, защото дори най-добрият шампоан няма да остави косата и скалпа ви толкова чисти. Колкото и други процедури да се препоръчват за определени проблеми, [ексфолирането на скалпа] е задължително лечение за коса, което трябва да се прави редовно и като форма на превенция.

Фризьорите извършват два вида процедури:

  • ексфолиране на скалпа с ексфолиращ продукт,
  • кавитационна ексфолиация с ултразвук.

Независимо от вида, който избираме, скрабът за скалп винаги дава едни и същи резултати. Извършено по правилния начин, ексфолирането на скалпа освобождава скалпа от замърсявания, остатъци от козметика, натрупан себум, мъртви кожни клетки. То отпушва изходите на космените фоликули, така че следващите процедури дават по-добри ефекти, тъй като луковиците получават повече хранителни вещества. Освен това трихологичният скраб за скалпа стимулира притока на кръв, така че косата става по-здрава.

11. Ултразвукова и инфрачервена преса за коса

Как работи ултразвуковата и инфрачервена преса за коса? Това е преса, която излъчва ултразвук и инфрачервена светлина. Благодарение на уреда е възможно едновременно възстановяване на косата с ултразвук и инфрачервена светлина. Процедурите с ултразвукова и инфрачервена преса са полезни за слаба коса, напр. поради химическа обработка. С този модерен и иновативен уред в косата се пресова специален подхранващ продукт. Ултразвукова и инфрачервена преса често се използва за процедури с кератин. Тя също така подобрява резултатите от третиране с масло за коса – ултразвукът и инфрачервената светлина позволяват на маслата лесно да проникнат в косъма и да ги доставят дълбоко в косъма. Ултразвукова преса притиска козметика в косата без използване на топлина, така че е по-безопасно. Тя цели изключително възстановяване и укрепване на косата, а не напр. изправяне на косата.

12. LED светлинна терапия за коса

Все повече фризьорски салони си сътрудничат с трихолози, така че те въвеждат някои иновативни лечения, които поддържат и лекуват едновременно. LED светлинната терапия е една от тях. Използва се за възстановяване на скалпа, стимулиране на растежа на косата и предотвратяване на косопад.

Ако се чудите коя процедура за стимулиране на растежа на косата да изберете, светлинната терапия си заслужава да бъде изпробвана. Това е най-модерно средство за слаба и изтъняла коса. Оказва се, че 640 nm LED светлина е в състояние да стимулира циркулацията в космените фоликули, така че космените луковици да бъдат снабдени с кислород и дълбоко кондиционирани. LED светлината въздейства на косата като стимулатор, защото задейства клетъчния метаболизъм и синтеза на протеин, който е градивен материал на косата.

Лечението с LED светлина за коса е неинвазивно, безболезнено и много релаксиращо. Можете да го изпълнявате всеки сезон и да го комбинирате с други лечения, напр. мезотерапия. Еднократното използване на LED лампата няма да доведе до видим ефект, затова се препоръчва серия от 10 процедури по 20 минути всяка.

13. Процедури за възстановяване на косата

Професионалните процедури за коса трябва да възстановят увредената и прекомерно обработена структура на косата. Те идват на помощ, когато не ни се подстригва повредената коса. Те ни позволяват да избегнем грубата прическа, благодарение на силно концентрирани продукти, съставени от иновативни съставки. Знаменитостите са луди по процедурите за възстановяване на косата, защото те позволяват драстични промени в цвета, без да се притеснявате за увреждане на косата.

Две най-популярни процедури за възстановяване на косата:

  1. Olaplex – процедура, която се състои от три етапа. Той открива химически, термични и механични увреждания в косъма и след това ги фиксира. Olaplex е известен с това, че възстановява връзките в дисулфидните мостове, така че косата да възвърне здравето и красотата си.
  2. Joico – комплект от четири продукта, които работят в синергия, осигурявайки възстановяване на косата, подсилване, хидратация и засилен блясък. Joico K-Pak се основава на две патентовани технологии: Bio-Advanced Peptide TM (регенерира пептидни вериги в косата) и QuadramineR Complex (набор от 19 аминокиселини, които заместват естествения кератин).

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност