Как да получите прекрасни къдрици без топлина? Естествени методи за къдрене на косата

Как да получите прекрасни къдрици без топлина? Естествени методи за къдрене на косата

Чували ли сте някога, че бебешките мокри кърпи или лентата за глава могат да дадат по-добри резултати от най-новата и най-модерна маша за къдрене? В зависимост от ефекта, който търсите, има много неща, които можете да използвате. Вижте най-добрите начини да получите безвредни къдрици без топлина!

Фризьорите ни предупреждават, че прекаляването с топлинното оформяне вреди много. Пресите, къдриците, горещите ролки дават бързи, дълготрайни и великолепни ефекти, но в замяна получавате увреждане на косата... Нивото на влага пада, косата става чувствителна, груба, суха и чуплива.

Означава ли това, че трябва да се откажем от страхотните къдрици? Въобще не!

Къдриците без топлина са решението. Това означава да получите къдрава или вълниста коса без използването на топлина (маши или преси), и съответно без увреждане на косата. Има много естествени начини да получите къдрици и ето най-популярните.

ГЪВКАВИ ДЪЛГИ РОЛКИ ЗА КЪДРЕНЕ

Нашите баби обичаха дългите ролки за къдрене. Най-лесният и популярен начин за къдрене на косата без маша. Много от нас може да имат ролки за къдрене някъде в най-долното чекмедже. Време е да се върнем към старомодния начин, тъй като ефектите може да се окажат положително изненадващи. Какво трябва да знаете за къдриците?

Дългата ролка е дълга тръба с тънка малка тел вътре. Има два основни вида:

  • дълги ролки за къдрене от дунапрен, меки и леки, налични в различни размери
  • неопренови дълги ролки за къдрене, устойчиви на продукти за коса, използвани напр. за постоянна вълна

Основното предимство на къдриците е лесното им използване и нежността им към косата. Увиването на част от косата около ролката не е никак трудно; след това просто завързвате краищата на ролката. Огромният плюс е, че ролките са меки и удобни за сън.

Как да използвате ролки за къдрене?

  1. Вечер измийте косата или я навлажнете с вода от цветя или термална вода.
  2. Разделете косата на части и ги увийте около ролките.
  3. Завържете краищата на ролките, за да ги задържите на място.
  4. На сутринта внимателно свалете ролките.
  5. Прокарайте пръсти през косата или използвайте гребен с широки зъби.

Запомнете! Размерът на ролките (диаметърът им) определя ширината на вашите къдрици и обема на косата. Тънките ролки и малките части от косата означават стегнати къдрици.

ВИДОВЕ РОЛКИ ЗА КЪДРИЦИ

Друг популярен начин за получаване на къдрици без топлина е използването на обикновени ролки. Не е толкова удобно като меките ролки, но получавате по-широка гама от възможности. Използвайте ги, за да създадете магия за класически обикновени къдрици на дълга коса или да повдигнете корените на къса коса.

Можете да избирате между следните видове ролки за коса:

  • Самозахващащи се ролки - големи или малки (широки 3-6 инча), изработени от изкуствен материал и закопчалка с кука и халка, така че нямате нужда от други аксесоари или щифтове за фиксиране им. Леки аксесоари, които придават хубаво повдигане на корена, но можете да отскубнете няколко косъмчета, докато ги махате.
  • Конусовидни ролки наподобяват броячи; увивате косата, започвайки от по-тънкия край на конуса и завършвайки в най-широкия край на кука и примка. Предлагат се с фиби, които допълнително закрепват косата и я задържат на място.
  • Пластмасови ролки за коса с различни размери, използвани като ролки със самозахващане, но вместо кука и примка, получавате щракащо покритие, което кара ролката да остане на място.
  • Ролките за ситно къдрене обикновено се правят от дърво или пластмаса. Специално проектирани за перманентни вълни или афро къдрици. Използват се върху мокра или влажна коса, стегната близо до скалпа.
  • Спирални ролки - най-малко популярни, вероятно поради доста предизвикателна употреба. Всяка спираловидна ролка има кукичка за прилепване на ролката към скалпа и пластмасов накрайник. Спиралните ролки ви позволяват да създавате естествено изглеждащи стегнати къдрици.

ДРУГИ АКСЕСОАРИ ЗА КЪДРЕНЕ НА КОСА

Докато обсъждаме самозахващащи се ролки и други инструменти, нека да разгледаме някои новости, като например формиращите къдрици. Те са известни като магически лост и магически ролки.

Спиралите са изработени от мека еластична материя. Секциите на косата се засмукват в ролка, за да им се придаде желаното извиване. Трудно е да ги класифицирате като ролки, защото ги използвате по различен начин. Формиращите къдрици се предлагат с куки за издърпване на косата, което ги прави лесни за използване.

Очевидно ролките magic leverag имат различни дължини, така че можете да изберете правилната за вашата дължина на косата. Те са изключително лесни за използване, позволяват ви да спите спокойно, нито скубят, нито заплитат косата.

ВЪЛНИ ОТ ПЛИТКА (ЕФЕКТ НА НАГЪНАТА КОСА)

Що се отнася до домашните начини за къдрене на косата, сплитането на вълни за една нощ се радва на огромна популярност. Предполагам, че много се харесва на малките момиченца, чиито майки сплитат дългите им коси на удобни плитки вечер.

Как да получите вълниста коса с плитки?

Няма нищо по-лесно! Измийте косата си вечерта и я оставете да изсъхне – трябва да е влажна, а не мокра. Можете също да я навлажните с термална вода или професионален спрей за подобряване на къдриците. След това трябва да направите английска плитка (две плитки ще бъдат още по-добри) и да заспите. След разплитане ще се покажат нагънатите, естествени, красиви вълни!

ЕСТЕСТВЕНИ КЪДРИЦИ С КОКОВЕ

Знаете ли, че красивият кок за коса може да се окаже отличен начин за получаване на естествени вълни или къдрици с нулева топлина? Очевидно ефектът е различен от нормалната плитка, но със сигурност си струва да опитате.

Кой тип кок е най-подходящ за къдрене? Кокетният английски или френски кок няма да свърши работа. От друга страна, разрошен кок или двойни кокове определено ще свършат работа. Усукването на мини кокчета е най-лесният начин да получите невероятни вълни.

Къдренето на косата с кокове дава различни ефекти:

  • много малки мини кокове придават стегнати къдрици
  • стегнатите кокове се равняват на по-добра дефиниция на къдриците

КЪДРИЦИ БЕЗ ТОПЛИНА С ФИБИ

Какво правят жените, търсещи къдрици, когато нямат пръчка за къдрици? Те посягат към фиби, което е друг брилянтен метод за къдрене без топлина. За разлика от други техники, тази не работи през нощта. Вашите фиби могат да раздразнят кожата, което не е нито удобно, нито безопасно. Ето защо фибите за къдрици са добър избор 2 часа преди парти, докато се приготвяте.

Как да навиете косата с помощта на фиби?

  1. Измийте косата си, навлажнете с вода или нанесете пяна и разрешете добре.
  2. Разделете косата на 3 части, за да изберете лесно по-тънки кичури.
  3. Започвайки от корените на косата, вземете тънък кичур и го увийте около пръста си и направете нещо като примка.
  4. Закрепете примката с фибичка.
  5. Повторете с останалите кичури.
  6. След като всички кичури коса са фиксирани с фиби, оставете косата да изсъхне естествено или използвайте хладен сешоар.
  7. След като развиете косата, прокарайте пръсти през косата, но забравете да използвате четката.

КЪДРИЦИ ТИП ЛЕНТА ЗА ГЛАВА

Къдрици с лента за глава? Те са романтични и изглеждат прекрасно. Най-хубавото в метода е възможността да получите зашеметяващ страничен бретон.

За къдрене на косата очевидно се нуждаете от мека лента за глава - колкото по-широка е лентата, толкова по-големи са къдриците. Можете също така да си вземете The Aurora Band Night Roller.

Как да създадете къдрици лента за глава стъпка по стъпка?

  1. Измийте или навлажнете косата си; след това прецизно разрешете.
  2. Опънете лентата за глава около главата си.
  3. Вземете част от косата и я увийте около лентата и повторете, докато цялата част бъде увита.
  4. Повторете със следващите секции.
  5. Отидете да спите или изчакайте, докато косата изсъхне.
  6. След отвиване срешете косата и използвайте продукт със силна фиксация, за да избегнете стърчащите коси.

КЪДРИЦИ ТИП ШАЛ ЗА ГЛАВА

За да направите къдрици без нагряване, можете да използвате също шал за глава или обикновен шал. Можете да създадете къдрици или вълни от средните дължини. Ефектът е прекрасен и ви трябват само три шала.

Шал къдрици стъпка по стъпка:

  1. Както винаги, измийте или намокрете косата, разрешете.
  2. Разделете косата на три равни части (лява, дясна, задна).
  3. Завържете шала около всяка част - точно там, където искате да започват вашите къдрици (на нивото на ухото или по-ниско).
  4. Вземете една част и разделете на половинки; оплетете кичурите около шала.
  5. Закрепете краищата с ластик.
  6. Направете същото с останалите части от косата.
  7. Отидете да спите или изчакайте, докато косата изсъхне.
  8. След като свалите шаловете, прокарайте пръсти през косата.

РОМАНТИЧНИ КЪДРИЦИ ТИП БЕБЕШКИ КЪРПИЧКИ

Използването на мокри кърпички е друга променяща играта идея за къдрици без топлина. Въпреки че звучи странно, методът наистина си заслужава да бъде тестван. Ефектът зависи от размера на косъмчетата. По-малките части означават повече обем и стегнати къдрици.

Методът е изключително лесен! Всичко, което трябва да направите, е да разделите косата на няколко части и след това да ги увиете върху навити бебешки кърпички. За да ги закрепите, завържете краищата на кърпичките заедно или използвайте фиби. Такъв начин за получаване на къдрици без нагряване определено принадлежи към най-лесните.

Какви са предимствата на бебешките кърпички за къдрици?

  1. Това е естествена техника за къдрене без повреди.
  2. Веществата, включени в кърпичките, имат кондициониращ ефект.
  3. Добре е да се използват през нощта (удобно).
  4. Дават възможност за адаптиране на ефекта, размера и обема на къдриците към вашите очаквания.

КАКВО ДРУГО МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ КЪДРИЦИ БЕЗ ТОПЛИНА?

Всъщност много неща, които използвате ежедневно, които могат да работят като ролки за коса. Получете вашите безвредни къдрици, обгръщащи косата на:

  • парчета от стара памучна тениска
  • ленти от хартиени кърпи
  • моливи, пастели, химикалки (не са удобни за носене, но дават ефект)
  • чорапи или чорапогащи
  • дълги ленти, изрязани от вестници

Вашата креативност всъщност е единственото ограничение!

АФРО КЪДРИЦИ СЪС СЛАМКИ

Повечето домашни начини дават ефект на тънки или плътни вълни и романтични къдрици. Ами ако се чувствате като наистина стегнати афро къдрици? Нямате нужда от сурови продукти за постоянна вълна или топлинно оформяне.

Можете да получите афро къдриците с... обикновени сламки за напитки. Възползвайте се от сламки за млечен шейк, лежащи някъде на дъното на чекмеджето, и получете прекрасни стегнати къдрици.

Как да накъдрите косата си със сламки?

Много ледно! Първо, стандартът - навлажнете косата си. Уверете се, че косата е леко влажна, защото косата, увита в сламки, ще изсъхне с часове. Втората стъпка включва избиране на наистина тънки парчета и плътното им увиване около сламките по цялата дължина на сламките; огънете краищата на сламките и ги завържете заедно. Най-добре е, ако можете да заспите с тях, но честно казано час или два трябва да са достатъчни, за да получите хубава къдрица.

Отнемащата време процедура дава великолепни афро-къдрици. Очевидно ефектът леко зависи от размера на кичурите коса, които увивате върху сламките и дали имате къдрава коса (или лесна за навиване). Ако се постараете повече, ще получите глава, пълна с очарователни намотки.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност