Любителите на грижата за коса се възхищават! СПА център за коса у дома, включващ процедури с масла и продукти „Направи си сам“.

Любителите на грижата за коса се възхищават! СПА център за коса у дома, включващ процедури с масла и продукти „Направи си сам“.

Защо хората, които са маняци на темата за грижа за коса толкова харесват домашните процедури? Защото те са бюджетни и супер ефективни. Цялата терапия за коса се извършва от комфорта на вашият дом. Чувствате се свободни, може да слушате музика, четете...плюс, че рутината ви за коса е директно насочена към нуждите й - вие сте този, който избира продуктите и дава на косата точно това от което има нужда. Разкрасяването е най-удобното във вашия дом, никъде другаде. Благодарение на серията от интензивни терапии, вашата прическа има шанс да получи незабавен красив резултат.

SPA за коса, бавен ритуал за красота, естествени процедури за коса, "Направи си сам SPA" - много имена и само една цел - максимално подхранване и забележимо подобряване на вида и състоянието на косата. В резултат на това косата ви изглежда така все едно сте били на процедура в салон по последна мода. Разликата е, че се чувствате по-свободни и терапията е по-евтина и релаксираща. Можете да посветите цял ден, напр. Неделя, изключително и само за грижа за косата: лежерна, малко мързелива, изцяло концентрирана върху косата. Феновете на грижата за коса обичат да комбинират процедурите за коса с други ритуали за красота, напр. маски и ексфолианти за лице, SPA за нокти, подхранващи вани за крака и др. А какво ще кажете за косата? Тя претърпява пълна промяна само за един ден.

Един ден само за вашата коса – какво ви трябва за успешната й промяна?

  1. Свободен ден - когато нямате ангажименти или излизания, денят е свободен, приятен и можете да го посветите изцяло на себе си или на любимите си хора (маслото или маската върху косата ви няма да попречат да гледате филм със семейството).
  2. Приятелка - можете да поглезите косата си на SPA заедно с приятелка - всичко, от което се нуждаете, са идеи за прекарване на времето: любимо телевизионно предаване, приготвяне на храна и т.н. Вашата приятелка със сигурност ще направи този ден много по-забавен. Също така е хубаво да тествате различни терапии и продукти заедно. Въпреки това, ако чувствате, че имате нужда от самота и изолация – направете го само ваш ден.
  3. Удобни дрехи - преди да нанесете масла върху косата, да втриете продукти в кичурите и скалпа и да изплакнете косата - е добре да смените облеклото с удобно такова; което няма да се изцапа.
  4. Подходящи продукти – SPA денят за коса има наистина голяма полза, тъй като можете да използвате различни продукти и субстанции, които в момента липсват на косата ви. Правилните продукти са ключът към добрата и ефективна грижа за косата.
  5. План за действие - за да имате резултати от използването на продуктите, трябва да ги прилагате в правилният ред. Само така третирането на косата ще бъде целенасочено и ползотворно. На път сте да откриете най-добрата домашна терапия за коса стъпка по стъпка.
  6. Свещи и етерични масла – ако искате да превърнете домашното СПА в професионален ритуал – използвайте силата на ароматерапията за успокояване на сетивата и пълна релаксация. Запалете свещ и използвайте любимото си ароматно масло.

SPA ден за коса, ползи - какво печелите благодарение на домашните процедури?

  1. Релаксация и почивка за цялото ви тяло - въпреки че възстановява косата, тя кара цялото тяло да почива. Ето защо можете да приемете този домашен SPA ден като пълен рестарт след цялата натоварена седмица. Това е тенденцията за "бавен начин на живот" в най-чистата му форма.
  2. Огромна промяна към по-добро, когато става въпрос за това как изглежда косата - подобреният блясък, текстура, обем се виждат с просто око. „Мигновено красива коса“ е една от целите, заради която си струва да посветите цял ден на процедури за грижа за косата.
  3. Чист скалп – защо е от такова значение? Използвайки сравнение, вашият скалп е толкова важен за косата ви, колкото почвата за растенията. Ако е замърсена, тя става безплодна. Ако наистина се интересувате от правилният растеж на косата - поддържайте скалпа си чист, масажирайте го, стимулирайте притока на кръв и поддържайте нивото му на влага.
  4. По-здрави луковици - луковицата е фабриката на косъма. В матрицата на косъма се извършват клетъчни деления; те влияят върху растежа, външният вид, здравето и „качеството“ на растящата коса. Повече сила и хранителни вещества в косата означават по-добре изглеждаща коса. Подхранвайки вътрешните структури, вие задействате растежа, като в същото време го ускорявате.
  5. Възстановяване и реконструкция на косата - с други думи, повишаването на порьозността става чрез запълване на повърхността на косъма и заздравяване на дисулфидните му връзки. Благодарение на активните вещества, които подобряват структурата на косъма, косата ви става по-плътна, придобива обем и еластичност. Лесно ще забележите разликата в състоянието на косата си – ще отнеме повече време, за да изсъхне (тънката, дехидратирана коса изсъхва моментално). Здравата коса задържа повече хранителни вещества и заключва повече вода вътре.

SPA ден за вашата коса. Как да си направите домашна терапия за коса?

Разгледайте нашия подробен график, който ще преобърне прическата ви само за един следобед, връщайки страхотният й вид, възстановявайки я от корена до върха на косъма. Открийте 10те стъпки, които ще ви доведат до пълното преобразяване на вашата коса!

1. ЕКСФОЛИРАНЕ НА СКАЛПА

Почистването на скалпа е ключът към успеха и основата на всяка процедура за коса. Все още подценявано, но препоръчвано дори от трихолозите - ексфолирането на скалпа ви позволява да се отървете от всички токсини, претоварване с продукти, примеси, излишък на себум, мъртви клетки и най-вече отлично подготвя косата и скалпа за усвояването на активните съставки. Излишъкът от мъртви клетки и натрупването на продукти (като стилизиращи праймове или сухи шампоани) покриват скалпа и корените на косата със слой, който пречи на активните вещества да проникнат в луковиците.

Можете да си вземете готов скраб за скалп или да си го направите сами. Eнзимният скраб дава най-много предимства - той е най-прецизен и не изисква втриване, което го прави по-благоприятен за корените на косата - а това е изключително важно при изтъняла и чуплива коса.

Нанесете скраба върху влажна коса и скалп, масажирайте го за известно време или - ако е ензимен скраб - оставете го да престои за времето, посочено на етикета на продукта, и изплакнете с хладка вода. Сега измийте вашата коса.

2. ПОЧИСТВАЩ ШАМПОАН (първо измиване на косата)

Той не само отмива остатъците от скраба, но също така почиства скалпа и косата - този вид шампоан има важно качество: леко повдига кутикулата на косъма, за да увеличи абсорбацията и да  спомогне за доставянето на повече хранителни вещества. С други думи, почистващият шампоан подобрява абсорбaцията и косата по лесно усвоява активните съставки.

3. МАСЛО ЗА КОСА (ТРЕТИРАНЕ)

Маслата за коса и натуралните методи на Аюрведата създават основата за една прекрасна грижа за косата. Защо? Те са изцяло съставени от полезни съставки и поддържат косата като не само подобряват външната и вътрешната част на ствола, но също така стимулират луковиците и възстановяват добрата форма на скалпа. Това е най-комплексната грижа за косата, с която можете да се поглезите.

Маслата съдържат полезни есенциални мастни киселини, фитостероли, флавоноиди, каротини, сквалан и набор от витамини и микроелементи, които гарантират перфектна грижа за косата. Те прецизно определят кой е вида порьозност(и нуждите) на косата.

В ден, специално посветен на косата, направете терапия с горещо масло за коса: нанесете леко маслото върху влажна коса и скалп, нежно масажирайте скалпа и след това покрийте косата с топъл компрес, за да засилите действието на маслото.

СТРУВА СИ ДА СЕ ЗАПОМНИ!

Третирането на косата с масла стои в основата на всичко; другите вторични процедури се въртят около справянето с омазняването. Както маската, балсамът за скалп, така и скрабът засилват ефективността на маслата, като ги допълват с хранителни вещества и карат активните съставки на маслата да действат по-интензивно. Колкото по-добра е сместа от масла, толкова по-ефективен е целият SPA ден за вашата коса. За да дадете най-доброто на вашата коса, изберете едно от трите масла за коса Nanoil - това е най-балансираната комбинация от естествени масла и подсилващи съставки (UV филтър, кератин, ланолин, коприна, пантенол). Всичко това дава на косата най-ценните вещества, необходими за възстановяването й и(повторният) растеж.

4. ПОДХРАНВАЩО-РЕГЕНЕРИРАЩА МАСКА ЗА ЕМУЛГИРАНЕ НА МАСЛОТО

Обогатена с витамини, протеини, растителни екстракти (с цел доставяне на допълнителни хранителни вещества и емулгиране на маслото). Нищо няма да премахне по-добре маслото, колкото маска, нанесена след третирането с него. Тя изпълнява две функции:

  • първо - без усилие премахва омазняването от косата, мазните частици изчезват и няма следа от тях
  • второ - това е допълнителна доза от хранителни вещества за вашата коса. Коя маска за коса да избера? За предпочитане тази, която е богата на овлажнители (алое, хиалуронова киселина, урея, сорбитол, фруктоза) и протеини (мляко, коприна, пшеница, овесени или оризови протеини, колаген, еластин, кератин). Добре действат и маски, съдържащи кератин и аминокиселини (цистеин, цистин, таурин, тирозин, аргинин).

СТРУВА ДА СЕ ЗАПОМНИ!

Ако искате целодневният СПА център за коса да има смисъл и да дава резултати, осмелете се да изберете разнообразието – единият път използвайте протеинова маска (за по-добро възстановяване), а на следващият изберете овлажнители (те хидратират сухата коса).

5. ПОДХРАНВАЩ ШАМПОАН (второ измиване на косата)

Още едно измиване за премахване на маслото и маската. Второто измиване ви позволява да избегнете утежняването на косата, получено от богатите на хранителни вещества маски и балсами. Този път шампоанът трябва да е различен - богат на витамини, овлажняващ, наситен с протеини, напр. овесени ядки или коприна, естествени, които допълнително се грижат за вашия скалп и поддържат хидро-липидния баланс на скалпа.

6. ПЛАКНЕНЕ НА КОСАТА С ОЦЕТ ИЛИ БИЛКИ

Тази смес за изплакване допълва целия SPA ден на вашата коса. Той е като върха на черешата - засилва блясъка, придава гладкост, запечатва кутикулата на косъма, поддържа рН-то на скалпа балансирано, омекотява кичурите и ги прави приятни на допир, като същевременно предотвратява бухването и наелектризирането на косата.

Ябълковият или малиновият оцет са най-популярните продукти за изплакване на коса. Можете да си купите готов оцет или да го направите сами – проверете най-добрите домашни изплаквания за коса и ги изпробвайте.

7. БАЛСАМ ЗА СКАЛПА

Последната (но не на последно място) стъпка за поддържане на скалпа във форма. Балсамът за скалп може има различни предназначения - изберете правилният, който да отговори на нуждите на вашата коса и скалп. Ако косата ви е мазна, използвайте билков балсам, който регулира функцията на мастните жлези. А ако ви притеснява липсата на обем, утежнена коса, изберете балсам, който придава обем и повдига корените на косата. Има и балсами за скалпа, които овлажняват, успокояват раздразнението или се борят с пърхота. Всичко зависи от състоянието на скалпа и нуждите на вашата коса.

Балсама за скалп се използва изключително за скалпа и корените на косата, така че трябва да бъде лек, естествен и ненатоварващ. Не е необходимо да го изплаквате. Масажирането на скалпа по време на нанасяне допълнително стимулира луковиците и скалпа.

8. СПРЕЙ БАЛСАМ, ГЕЛ ОТ ЛЕНЕНО СЕМЕ ИЛИ ХИДРОЗОЛ ЗА КОСА

Ако косата ви е повредена или сезонът на годината изисква по интензивна рутинна грижа за косата (студ или топлина) - използвайте лек спрей балсам, растителен хидрозол или друг продукт без отмиване. Той ще предпази вашата прическа от неблагоприятните външни фактори.

Всички, обсебени от грижата за косата, боготворят различните спрейове и флорални води, които можете да впръскате върху влажната си коса преди рутинното сушене със сешоар; те също така са богати на естествени масла, които отлично предпазват косата от мръсотиите във въздуха.

Гелът от ленено семе е често използван естествен балсам без отмиване. Има невероятно действие което, защитава, изглажда и овлажнява косата. Ленените семена имат превъзходен кондициониращ ефект, грижат се чудесно за връхчетата на косъма и им придават гладък завършек. Рецептата за гел от ленено семе представлява заливане на лененото семе с хладка вода (трябва да се покрие) и да се остави за през нощта. На следващия ден гелът е готов за употреба (след отцеждане на семената).

9. СЕРУМ ЗА ВРЪХЧЕТАТА НА КОСАТА

Връхчетата на косъма се изсушават и увреждат най-бързо от всички други негови части. За да ги предпазите от цъфтеж, всеки ден втривайте защитен серум или натурално масло. По този начин връхчетата ще се запазят здрави и живи и няма да бъдат заплетени, сухи или цъфтящи. В SPA деня си за коса определено трябва да го използвате. Ако не сте любители на продуктите за коса на основата на силикон и предпочитате естествените съставки - можете да намажете косата с допълнителна порция гел от ленено семе, смесен с избрано масло.

СТРУВА СИ ДА ЗНАЕТЕ!

Гелът от ленено семе не само предпазва краищата на косъма от увреждане, но също така изглажда, овлажнява и увеличава блясъка. Той работи като основа за стилизиране и балсам за усилване на блясъка. За да избегнете утежняване на косата, добавете малко вода - повече вода прави консистенцията по-подобна на балсам и по-малко на серум.

10. ЗАЩИТА ОТ ТОПЛИНА

В SPA денят за вашата коса трябва да се съсредоточите върху възстановяването на косата, така че е по-добре забравете за рутинното сушене със сешоар и всичките видове топлинно оформяне.

Но, ако ви се наложи да излезете и се нуждаете от безупречна прическа, използвайте термозащитен спрей, преди да извадите сешоара. Идеално е, ако продуктът съдържа натурални съставки, които да придават блясък и нежно да оформят косата ви. Аргановото масло, смесено с вода, е естествен термозащитен спрей - смесете няколко капки арганово масло с избрана билкова инфузия и напръскайте косата преди рутинното изсушаване.

Hair SPA Day – ключовите въпроси

Един ден специално за вашата коса - колко често да се грижите за косата си?

Ефектът от целодневната терапия за коса е видим още след първата процедура. През седмицата обаче подхранващите вещества бавно започват да се отмиват, така че определено трябва да глезите косата си със СПА ден по-редовно. Ще постигнете резултат, ако подсиливате поне веднъж седмично. По този начин ствола и луковиците на косъма постоянно ще се укрепват и ще ви се отплащат с невероятна жизненост и прекрасен външен вид.

Hair SPA Day – колко време отнема разкрасителният ритуал?

Трудно е да се определи точното време, което трябва да отделите за грижа за красотата на вашата коса. Екстра бонус е, че вие сте този, който определя колко дълго можете и искате да задържите маслото в косата си. Дали ще е 30-минутно подсилване или няколкочасова процедура. Много жени започват СПА-то още от предишната вечер с ексфолиране на скалпа, измиване на косата и нанасяне на маслото непосредствено преди сън. На следващата сутрин следват останалите стъпки, като нанасяне на маска за коса, използване на спрейове и балсами за коса. По този начин маслото има достатъчно време да възстанови косата по време на вашият сън. Със сигурност 3 часа е минимумът, който трябва да посветите на SPA процедурите за цялата коса (не забравяйте, че колкото повече време отделите на косата си, толкова по-добри резултати ще получите).

Hair SPA Day – коя от процедурите е най-важна?

Процедурата с масло за коса определено е приоритет по време на домашното SPA за коса. Всички останали процедури засилват ефекта и допълват сложния древен аюрведичен ритуал за коса. Ето защо изборът на масла е толкова важен - изберете правилните масла за типа на вашата порьозност и състоянието на вашата коса.

Един ден за вашата коса - можете ли да пропуснете някой етап?

Нищо няма да се случи, ако пропуснете един или два етапа, завършвайки своя SPA ден след например второто измиване. Жените често използват средства за изплакване на коса или лосиони за скалп, но в един момент се отказват от тях (напр. когато скалпът им спира да създава проблеми).

Това е. Време е да подготвите SPA-то за косата си. Оставете косата ви да преживее тотална промяна и да заблести, удивлявайки другите със своята жизненост.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност