Най-добрите изплакватели за коса, които да използвате след омасляване на косата - рецепти, ефекти

Най-добрите изплакватели за коса, които да използвате след омасляване на косата - рецепти, ефекти

Имате ли полза от лечението с масло за коса? Ако е така, обогатете този ритуал за красота с изплаквания на косата. Може и да се окаже, че това е вашият любим „финален щрих“ на цялата процедура за грижата на косата ви– точно като последната глава на забележителна книга. Въпреки че средствата за създаването на изплаквателите не изглеждат изискани, действието им е наистина невероятно. Резултатите се виждат почти за една нощ: кичурите придобиват здрав блясък, еластичност и отново са гладки. Струва си да се разбере, че косата не е единствената, която би се възползвала от средствата за изплаквателите. Изглежда, че когато се третира редовно с изплаквател, скалпът също се успокоява и заздравява. Най-хубавото на изплаквателите е, че се приготвят бързо, като се използват само леснодостъпни продукти, които в повечето случаи ги имате вече налично у дома.

Какво представляват изплаквателите за коса?

Изплаквателите са инфузии и смеси на водна основа, използвани за изплакване на косата след измиване (прилагат се като последна стъпка, след изплаване на пяната от шампоан). Накратко, изплаквателя трябва да се излее върху чиста коса и да се остави до следващото измиване на косата. Това е подобно на вода, лека смес, която не натоварва косата и действа подобно на балсам за коса. Не на последно място, изплаквателите могат да бъдат съставени от една или няколко съставки.

Защо си струва да използвате изплакватели?

Когато се прилага редовно, изплакването на косата води до нов блясък, еластичност и лекота. Освен това косата се изглажда, укротява и цветът й се засилва значително. Също така, изплаквателите ускоряват растежа на косата, справят се с пърхота и успокояват раздразненията по скалпа. Както и, те са признати за отлично допълнение към омасляването на косата. Защо така? В повечето случаи, веществата, използвани за производството изплаквателите, се различават от веществата, естествено срещащи се в естествените масла. В резултат на това съставът на изплаквателитее напълно различен от маслените смеси, тъй като компонентите са разнообразни. Казано по друг начин, благодарение на ползването на изплаквателите, ние снабдяваме кичурите си с всички полезни вещества, от които маслата обикновено са лишени.

Кога да използваме изплаквателите за коса?

Изплаквателите могат да се прилагат след прецизно измиване на косата, но най-доброто време да ги използвате е веднага след третиране с масло за коса, защото те допълват свойствата на естествените масла и повишават ефективността на този ритуал за красота. По принцип, използването на изплаквател е като поставяне на последния щрих на ритуала за грижа на косата. Той помагат на косата да възвърне изгубената си лекота. В резултат на това косата се повдига в корените и това предотвратява претоварването на косата поради редовни практики за грижа за косата. Друго предимство, което трябва да споменем, е, че изплаквателите са признати за ефективно средство за статична и летяща коса. Затова те трябва да бъдат включени и разглеждани като неразделна част от ежедневната грижа за косата, особено през зимния сезон.

Как се използват изплаквателите?

Изплаквателите могат да се прилагат по два начина:

  1. Веднага след измиване на косата с шампоан, изплаквателя трябва да се излее върху влажната коса и скалп, последвано от деликатен масаж на главата. Очевадно, този начин е бърз, но не толкова прецизен. Просто по-голямата част от изплаквателя ще се стече по косата, така че лечението ще бъде по-малко ефективно.
  2. Изсипете изплаквателя в запушена мивка, купа или кофа, и задръжте косата си потопена за около 2-3 минути, като едновременно с това масажирате главата, за да помогнете на лечебната течност да достигне и до скалпа.

Преди да изложите кичурите на процедури с изплакватели, те трябва да са влажни, но не и мокри. Затова не забравяйте деликатно да подсушите косата си с кърпа преди процедурата. Имайте предвид, че степента на абсорбиране на напълно суха коса е определено по-ниска. С други думи, косата ще поеме по-малко подхранващи вещества, съставляващи изплаквателя, освен ако не е леко влажна.

Най-добрите изплакватели, които да използваме след третиране с масло за коса - домашни рецепти

ИЗПЛАКВАТЕЛ ЗА КОСА С КАФЕ ЗА ТЪМНА И КАФЯВА КОСА

Това е изплаквател, който прави чудеса както за косата, така и за скалпа, защото стимулира микроциркулационния кръвен поток. Благодарение на това си качество на изплаквателя растежът на косата се ускорява. Освен това изплаквателя с кафе ще допринесе за блясък на косата, както и ще подхрани и направи кичурите ви забележимо по-меки. И все пак, ароматът на кафето е интензивен и ще се задържи доста дълго върху косата ви. Не на последно място, този домашно приготвен изплаквател е предназначен за кафява и черна коса, защото прави кичурите още по-тъмни, като подсилва естествения цвят.

  1. Сварете 3 лъжици смляно кафе за няколко минути. Сложете капак.
  2. Прецедете сместа и я изсипете в купа, кофа или запушена мивка. Смесва се с около 500 мл предварително преварена вода.
  3. Потопете косата в изплаквателя с кафе. Не изплаквайте.

ИЗПЛАКВАТЕЛ ЗА КОСА С ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ ЗА ВСИЧКИ ТИПОВЕ КОСА

Този изплаквател е перфектен метод за изглаждане на косата, вместо да използвате преса или серум с високо съдържание на силикон. Оцетът подкиселява, което се изразява в затваряне на кутикулите на косата. Резултатът е блестяща и изгладена коса, която е наистина мека на допир.

Струва си да се разбере, че изплаквателите за коса с оцет са идеални за хора, които често боядисват косата си. Благодарение на редовното запушване на кутикулите на косъма, което означава изглаждане на структурата на косъма, цветът остава сияещ значително по-дълго и нивото на порьозност на косъма е намалено.

  1. Смесете лъжица ябълков или гроздов оцет с 2 чаши хладка вода.
  2. Изсипете изплаквателя в купа, кофа или запушена мивка, или просто го излейте върху цялата си коса като последна стъпка от обичайната ви рутинна процедура за миене на косата.

Имайте предвид, че изплаквателя с оцет остава косата леко матова, следователно трябва да запомните да не подкиселявате изплаквателя твърде много. С други думи, не използвайте повече оцет, отколкото е необходимо.

ИЗПЛАКВАТЕЛ С БИРА ЗА КОСА ЛИШЕНА ОТ ОБЕМ И МЕКОТА

Хмелът е известен от отдавна и признат като естествен балсам. Прави косата мека, поддържа я в добро състояние, помага й да остане еластична и с обем. Освен това бирата съдържа алкохол, който засилва кръвообращението в скалпа, така че стимулира космените луковици за по-ефективна работа. В същото време бирата е в състояние да изчисти скалпа от излишните токсини и себорея. Когато се разреди с вода, тя се превръща в нежно, но ефективно средство за грижа за косата.

  1. Отворете бутилка бира и изчакайте, докато по-голямата част от газта излезне. Може и да затоплите бирата, за да се отдели CO2 по-бързо.
  2. Комбинирайте чаша бира с чаша вода. Изсипете сместа върху цялата дължина на влажна ви коса или потопете косата си в купа, пълна с изплаквателя с бира.

Изплаквателя с бира влияе положително на изтощената и лишена от обем коса със склонност към омазняване. В крайна сметка бирата съдържа огромно количество витамини от В-група.

ИЗПЛАКВАТЕЛ С ЛЕНЕНО СЕМЕ И ЛИМОН ЗА НЕПОКОРНА И ЛИШЕНА ОТ БЛЯСЪК КОСА

Лененото семе е хит за красотата, който служи добре в процедурите за грижа за косата, лицето, ноктите и тялото. Неговите свойства в областта на регенерацията, подхранването и овлажняването са безценни. Оказва се, че гелът от ленено семе може успешно да се използва за приготвяне на изплаквател, чийто цел е да подхрани и преобрази матирана коса в лъскава. Освен това поддържа хвърчащата и непокорна коса.

  1. Поставете 2-3 лъжици ленено семе в съд, пълен с вряла вода. Продължете да разбърквате около минута, докато се получи леко сгъстяване.
  2. Охладете сместа и я прецедете. Добавете лъжица лимонов сок и една чаша предварително преварена вода.
  3. Изсипете сместа в мивка и продължете да плакнете косата си с нея за около 2-3 минути.

ИЗПЛАКВАТЕЛ С ЛАЙКА ЗА СВЕТЛА КОСА

Това е нежен изплаквател, който облекчава кожните раздразнения и същевременно подобрява блясъка на косата и светлите рефлекси на русата коса. Също така, лайката притежава изсветляващи свойства и това качество я прави мощен агент, предотвратяващ пожълтяването на русата коса.

  1. Залейте 3 супени лъжици изсушена лайка с вряла вода и оставете да се запари, до изстиване. 
  2. Прецедете запарката и изсипете върху цялата си измита коса.

ИЗПЛАКВАТЕЛ С МЕНТА ЗА МАЗНА И ТЕЖКА КОСА

Ментата е известна със своите си свойства за почистване на скалпа. Накратко, премахва токсините и излишния себум. Освен това, ментата е в състояние да повдигне косата в корените и да придаде обем на кичурите. Ето защо, ако кожата на главата ви е склонна към раздразнения, трябва да се обърнете към мощното средство, облекчаващо раздразненията и успокояващо сърбежа, като ментата.

  1. Запарете в чаша вода приблизително 3 лъжици сушени листа от мента или 3 пакетчета ментов чай.
  2. След като изстине, добавете литър вода. Изсипете домашно приготвената ментова вода върху цялата си коса. Естествено, можете също да потопите косата си в купа, пълна с ментовия изплаквател.

ИЗПЛАКВАТЕЛ С ЧАЙ ОТ РОЙБОС ЗА РИЖАВА КОСА

Наистина е трудно да се поддържа наситеността на рижавата коса. Просто, бързо избледнява. В резултат на това, вместо да бъде с наситен меден цвят, тя се превръща в петнист оранжев нюанс. Как да подсилите рижавия цвят на косата си?

  1. Сварете 3-4 пакетчета чай от Ройбос в литър вода.
  2. Изчакайте запарката да изстине и облейте косата си след всяко измиване.

ИЗПЛАКВАТЕЛ С ЧЕРЕН ЧАЙ ЗА ТЪМНА КОСА

Този изплаквател, подобен на изплаквателя с кафе, подсилва цвета на тъмната коса. Когато се прилага редовно, той не само подчертава цвета, но и се грижи за боядисаната коса. За да поясним, предотвратява бързото избледняване на цвета.

  1. Сварете 3-4 торбички черен чай в литър вода. Можете също така да използвате 3 супени лъжици листен чай и да ги запарите в литър вода.
  2. Изчакайте да изстине, след което прецедете чая и облейтекосата и скалпа.

ИЗПЛАКВАТЕЛ ОТ БРЕЗОВ СОК ЗА ПРОБЛЕМНА КОСА

Това е изплаквател от две съставки, който се приготвя изключително лесно и никакви билки не са нужни. Трябва да смесите брезов сок (можете да го купите в магазин) с дестилирана вода. Брезовият сок съдържа набор от витамини, аминокиселини и минерални соли, които подсилват космените луковици, оставят скалпа свеж, борят се с пърхота, както и регенерират и засилват блясъка на косата. Изплаквателя с брезов сок служи добре като лечение против косопад. След като измиете косата си, използвайте изплаквателя с брезов сок и оставете косата да изсъхне на въздух след това.

Изплакватели – какъв тип вода да използвате?

За да подобрите действието на домашно приготвените изплакватели винаги използвайте предварително преварена вода. Не е толкова твърда, колкото чешмяната вода, затова косата, изложена на дестилирана вода, става много по-мека и еластична. Също така ще бъде по-лесно да оформите такава коса, тъй като тя става опитомена и приятна на допир.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност