Процедури за скалп за дълга и здрава коса - най-добрата домашна козметика

Процедури за скалп за дълга и здрава коса - най-добрата домашна козметика

Правилната грижа за скалпа е от съществено значение за успешната грижа за косата. Започваме да осъзнаваме, че шампоанът или балсамът не са всичко, което е необходимо, за да получите прекрасна здрава прическа. Също така трябва да използваме растителни и билкови екстракти, укрепващи косата от самите корени. Открийте най-добрите процедури за скалп, създайте своя собствена домашна билкова терапия за коса и се насладете на завидна, дълга и силна коса.

Лечението или балсамът за скалп е вид продукт, който може да се похвали с дългогодишна история. Нашите прабаби са ги използвали вече и сега те се завръщат. Какво всъщност представляват те, за какво са най-подходящи и как да ги използваме правилно?

Какво представлява лечението на скалпа?

Просто казано, лечението на скалпа е изключителен течен балсам, който прилагате също (или предимно) върху скалпа.

Лечението на скалпа има водниста консистенция, така че използването на бутилки с пулверизатор или капкомер е най-добрата форма на приложение. Освен консистенцията, формулата има голямо значение - повечето процедури за скалп са смеси от билки и растителни екстракти, понякога подсилени с естествени масла.

Когато става въпрос за употреба, разпределете го по кожата на главата и старателно втрийте, като нежно масажирате, за да увеличите притока на кръв, да подхраните, регулирате работата на себумните жлези, да стимулирате растежа и да спрете косопада. Всеки вид билка има малко по-различни ползи за косата, но всички имат една цел: подсилване на космените луковици и грижа за скалпа.

Лечението на скалпа има за цел:

  • да подхранва кожата на главата: подхраненият скалп се равнява на по-здрава и по-силна коса
  • да балансира производството на мазнини
  • да се бори с често срещан проблем с косата, твърде много себум, който държи мечтата за прекрасна здрава коса неосъществена и има тенденция да възпрепятства нейния растеж
  • да ускорява растежа на косата и я предпазват от падане - съставките в процедурите за скалп стимулират луковиците и по този начин карат косата да расте по-бързо, доставят кислород до матрицата на косъма и скалпа
  • да засилва ефекта на други продукти - масажът при прилагане на терапия за скалпа позволява на съставките на други продукти да проникнат по-дълбоко, което повишава ефективността на всеки продукт, който използвате
  • да овлажнява скалпа - благодарение на лечението се отървавате от сухия, сърбящ, лющещ се скалп
  • да успокоява леки възпаления, предотвратява появата на акне по скалпа
  • да повдига корените на косата - процедурите за скалпа придават обем и плътност на косата и поддържат прическата ви свежа за дълго време

Защо трябва да използвате процедури за скалп?

Отговорът е много прост: това са едни от малкото продукти, които можете да нанесете върху скалпа, не само върху косата. По този начин продуктът достига до луковиците, които всъщност са източникът на живот на вашата коса. Луковиците са най-важната част от косата - коренът, който поддържа косата здрава.

Как да изберем средства за лечение на скалпа?

За съжаление, някои предлагани в търговската мрежа процедури за лечение на скалпа са неподходящи за употреба. Лечението на скалпа не трябва да съдържа нито силикони, нито тежки алкохоли. Готовите често имат противоречиви съставки, така че винаги проверявайте списъка със съставките преди покупка.

Лечението с масло за скалп е най-добре да се използва като балсам преди измиване или когато скалпът ви е много сух. Не забравяйте, че някои козметични алкохоли не са толкова лоши и всъщност насърчават преноса на хранителни вещества към луковиците и допълнително затоплят кожата и стимулират притока на кръв - по-вероятно е лечението да работи по-бързо и ефективно.

Лечение на скалпа - как и кога да го използваме?

Има 3 начина за лечение на скалпа. Изборът зависи от вашите предпочитания или вида на продукта и инструкциите в листовката.

  1. Преди измиване - нанесете лечението върху немита коса и скалп, оставете за около 2 часа, после измийте с шампоан. Този метод се препоръчва при прилагане на процедури за скалп, които съдържат растителни масла. Прилагането му върху суха коса след измиване вероятно ще остави косата ви утежнена и мазна.
  2. След измиване на влажна коса - нанесете третиране на скалпа върху леко влажна, подсушена с кърпа коса. Балсамите за скалп без измиване са по-меки и имат лека течаща консистенция. Не е необходимо да го изплаквате.
  3. След измиване на суха коса - приложено по този начин, лечението предпазва косата от увреждане и подхранва скалпа. Освен това придава обем и увеличава корените, така че го прилагайте всеки ден върху сухата кожа на главата. Работи като брилянтен стилизатор, който подобрява външния вид на косата ви.

Как да използвате процедури за скалп?

Прилагането им директно върху скалпа с помощта на спрей или бутилка с помпа обикновено е препоръчителен метод. В същото време това е най-удобният начин. Ако третирането на скалпа ви не е снабдено с пулверизатор или друг специален дозатор, използвайте стара измита и попарена опаковка от козметика, която вече сте изразходили.

Нанесете лечението първо върху разделението на косата. Нежно го масажирайте в кожата с върха на пръстите си. Не забравяйте, че е изключително важно да масажирате скалпа - това позволява на съставките да проникнат в по-дълбоките слоеве на косата (луковиците) и скалпа. Масажът не трябва да е дълъг - няколко минути ще ви помогнат, за да увеличите притока на кръв.

Лечение на скалпа - колко дълго да го използвате и кога можете да очаквате ефектите?

Колко дълго трябва да използвате вашето лечението за скалпа ще зависи от вашите нужди и най-вече от състоянието на косата ви. Увредената коса се нуждае от по-продължителна терапия.

Все пак не забравяйте, че трябва да използвате лечение на скалпа в продължение на 3-4 седмици. Нека не се заблуждаваме - третиране на скалпа, което да дава резултат след първото използване, не съществува, защото продуктът и неговите съставки се нуждаят от време, за да започнат да действат.

Очевидно някои ефекти могат да бъдат видими по-рано. Ако косата ви не е силно увредена, е вероятно да видите намален косопад след 2-3 седмици системно приложение. Първата бебешка коса ще се види след около 4 седмици.

Когато отидете на лечение на скалпа, уверете се, че следвате инструкциите на производителя. Ако в листовката пише, че терапията трябва да продължи най-много 3 седмици, направете почивка. Лечението често може да се поднови след около 7 дни.

Най-доброто лечение на скалпа за растеж и подхранване на косата

Няма дефинирани правила, които да ни позволяват да създадем ефективно и подходящо за всички лечение на скалпа. Това също е индивидуален избор. Има различни фактори, които ще накарат дадена съставка да действа или не върху косата ви.

Трябва също да запомните, че билковата грижа за косата не е подходяща за всички. Билките може да имат твърде силен почистващ ефект върху фина, крехка или боядисана коса. В резултат на това косата губи блясък, вместо да го придобие. Кичурите са матови, докато цветът на косата избледнява по-бързо. В този случай трябва да посегнете към алтернатива, а именно третиране с масло за коса. Персонализираните смеси от естествени масла, подсилени със специални съставки, ще подсилят луковиците и ще стимулират процесите в матрицата на косъма, както и ще гарантират брилянтна грижа за косата и скалпа: подхранват, разкрасяват и връщат блясъка и жизнеността. Ако търсите ефективно възстановяване, опитайте едно от Nanoil масла за коса. Нанасяте ги върху дължината на косата и най-вече върху скалпа, за да подсилите косата отвътре и да я предпазите от увреждане.

Направи си сам - как да си направим домашни процедури за скалп за растеж и подсилване на косата?

Домашните процедури за скалп са брилянтни за онези от вас, които имат чувствителен скалп, който не понася тежки алкохоли или синтетика в готови продукти. Ако решите да си направите лечение на скалпа, съхранявайте го в хладилника и го изразходвайте в рамките на 3-4 дни.

  • Лечение на скалпа със семена от сминдух намалява косопада и придава красив интензивен блясък. Също така е ефективно средство за мазен скалп или хроничен пърхот. Залейте една чаена лъжичка смлени семена от сминдух с чаша вряща вода. След като се охлади, отцедете семената и изсипете течността в специална бутилка с помпа или пулверизатор. Най-добре е да използвате вечер и да измиете косата сутрин - по този начин ще се отървете от характерния, интензивен аромат на сминдух.
  • Лечение на скалпа с коприва и хвощ - хит сред маниаците по грижа за косата. Той е богат на мед, която е от съществено значение за правилния външен вид на кожата и растежа на силна коса. Третирането на скалпа с хвощ и коприва прави косата по-плътна, по-силна и подобрява цвета й, но най-вече успокоява раздразнения сърбящ скалп и намалява мастната секреция за по-дълготрайна свежест и обем. Лечението се прави лесно: запарете по една лъжица коприва и хвощ в чаша вряща вода. Ароматът на тези билки не се задържа върху косата, така че не се колебайте да го използвате няколко пъти на ден върху увредена коса.
  • Лечение на скалпа с бреза - едно от най-популярните лечения за скалп. Не изисква никаква подготовка, защото можете да си купите готова брезова вода. Изберете сертифициран органичен продукт без изкуствени вещества. След използване на брезова вода косата е мека и блестяща. Брезовата вода е подходяща както за мазна, така и за изключително суха, прекомерно обработвана, чувствителна и увредена коса.
  • Лечение на скалпа с репей и ароматна тръстика. Можете да ги използвате поотделно, но те чудесно се допълват. Използвайте сместа, за да намалите мастната секреция и най-накрая да получите така желания по-бърз растеж на косата. И двете растения са известни със своето подхранващо и антибактериално действие от векове. Те блокират косопада и намаляват производството на себум, като в същото време предотвратяват омазняването. Залейте с вода една чаена лъжичка корен от репей и цвят от ароматна тръстика, варете 3-5 минути, прецедете, охладете, втривайте в скалпа и косата всеки ден.
  • Лечение на скалпа с лимонов сок – още един лесен за приготвяне и изключително ефективен балсам за скалп, който се радва на голяма популярност сред дългокосите момичета. Отлично освежава и блокира омазняването на скалпа. Добавете половин чаша вода към прясно изцеден бистър лимонов сок, извлечен от половин лимон. Използвайте след измиване и не измивайте.
  • Лечение на скалпа с кафе - отлична, интензивно действаща маска за растеж на косата. Кофеинът увеличава притока на кръв към скалпа и по този начин укрепва луковиците, подхранва скалпа и насърчава растежа на косата. Направете силно кафе, отделете кафето от утайката. Втривайте кафето в скалпа на всеки 2-3 дни. Не изхвърляйте утайката - смесете я с натурално необработено масло и правете скръб за скалпа веднъж седмично.
  • Лечението с кехлибар има укрепващ и изглаждащ ефект, задържа омазняването и е естествен слънцезащитен крем, предпазващ от увреждане от слънцето. Кехлибарът стимулира растежа на косата, подобрява метаболизма, доставя кислород на луковиците, както и успокоява раздразнението на скалпа. Предпазва краищата на косата от нацепване и предпазва от вредните външни фактори. Имате нужда от груб кехлибар и се уверете, че е естествен: истинският кехлибар потъва в прясна вода и плува в солена вода. Вземете 50 г кехлибарен прах и го изсипете в стъклена бутилка или буркан. След това добавете половин литър алкохол (95%). Оставете на топло място за поне 10 дни, разклащайте бутилката от време на време. След това сместа придобива приятен златист цвят. Нанасяйте я всеки ден, в идеалния случай преди сън, като първо я разреждате с вода.
  • Лечение на скалпа с алое вера. Алое вера е безупречен балсам за изтощена коса, успокоява раздразненията и облекчава кожата. Най-вече обаче овлажнява косата и кожата на главата. Поразително подобрява състоянието на сухата коса. Смесете висококачествен (в идеалния случай органичен) сок от алое вера с вода и втривайте в скалпа и косата всеки ден.
  • Лечение на скалпа с черна ряпа - перфектен многофункционален балсам за скучна коса с по-малко обем. Зеленчукът е известен със своето възстановяващо, укрепващо и подхранващо действие. Блокира прекомерната секреция на себум, освежава и спира косопада. Смесете прибл. половина черна ряпа в сокоизстисквачка. Изсипете сока в бутилка с пулверизатор. Напръскайте върху косата и скалпа 30 минути преди измиване на косата. Не е препоръчително да го оставяте, тъй като черната ряпа има много интензивен аромат, който не е много приятен. Все пак, ако искате да го оставите по-дълго, нанесете го преди сън и измийте косата сутрин.

Лечение на скалпа - неща, които трябва да знаете!

Ако искате да извлечете максимума от процедурите за скалп и да се насладите на най-добрите резултати за косата и скалпа си, използвайте го ежедневно, религиозно. Същото правило важи и за третирането с масло за коса - времето е от съществено значение, за да подействат продуктите. Колкото по-често прилагате лечението на скалпа, толкова по-рано ще забележите ефекта. Ежедневната употреба е добра идея, дори и в дните, когато не миете косата си.

Чувствайте се свободни да споделите Вашето мнение с нас относно статията.


Коментари: #0


Добавете Вашия коментар. Ще бъде публикуван, след като бъде оценен от модератор.
Маска за коса с кератин
Рициново масло
Масло от жожоба
Арганово масло
Термозащитен спрей
Серум за лице с ретинол
Политиката за поверителност

Нашият уебсайт използва бисквитки, както и бисквитки на трети страни, за да може да използва външни инструменти. Ако потребителят не даде съгласието си, само основните бисквитки ще се използват. Можете да промените настройките в браузъра си във всеки един момент. Съгласни ли сте с използването на всички бисквитки?

Политиката за поверителност